А. Вучић раскринкао незнање (или превару?) – Бриселски споразум поново пред Уставни суд !

Поделите:

 

Председник Србије г. Александар Вучић учинио је важан корак у раскривању истине о злогласном Бриселском споразуму из 2013. године. У обраћању јавности приликом посете г. Дејвида Мекaлистера, он је 24. маја 2018., јавности Србије изнео пуну истину о овом противуставном споразуму: јавно је изрекао да је Бриселски споразум „међународноправни споразум“. Цитирам г. Вучића: „…јер ако неко неће да поштује међународноправне споразуме, какав је Бриселски споразум…“. Сада у Србији нико више не може да каже да не зна да су лажна сва тврђења да је Бриселски споразум од 19. априла 2013. само „политички споразум“ а не правни акт! Милиони људи су на ТВ екранима могли да виде и чују г. председника. Маске су пале, г. Вучић је српској јавности разоткрио истину. Чекали смо пет година али смо дочекали.

Када је група од 25 посланика (углавном из ДСС-а) покренула питање неуставности Бриселског споразума, тадашњи (2014. г.) министар правде г. Никола Селаковић изјавио је на расправи у Уставном суду да је то политички а не правни акт. Чудно је да неко може да буде министар правосуђа а да ни не зна шта је то правни акт, али – то је слика државног апарата у данашњој Србији. Ваљда ће г. Вучић, који је очито бољи правник, поучити свог генералног секретара шта то правни акт, шта је међународноправни уговор и које су његова обележја. Много већи проблем је међутим са Уставним судом Србије. Зар ни већи број судија овог високог правосудног тела не зна шта је то политички а шта је правни акт? Па то су ствари које смо учили на првој и другој години правног факултета. Или се можда ради о томе да су поједини чланови Уставног суда погазили своју заклетву и судску етику и проституисали се децембра 2014. године – да ли политички или материјално, за нас није ни битно. Битно је да ће Уставни суд сада имати домаћи задатак да поново просуђује карактер Бриселског споразума и његову (не)уставност. Тврдња председника државе да је то међународноправни уговор је ваљда веродостојна и за Уставни суд Србије. Снимак РТС-а постоји, а и г. председник је вероватно савестан грађанин и ако затреба одазвaће се позиву Уставног суда на сведочење о карактеру Бриселског споразума.

Никола Милованчев

Поделите:

2 Коментари

 1. Rezutati AV politike:

  Ekonomija bez izlaza, koja je propla svuda,
  Plate najnize u svetu,
  Zaduzenja drzave udvostrucena,
  Nameti ljudima, infostan itd., utrostruceni,
  Sredio budzet drzavi, unistio ljude, i buducnost drzave.

  Siptarima dao sve a Srbi dobili mrtvog Olivera, ponizenja.

  I onda Vucic prica, kad odvoji iz budzeta kao da je cacevinu dao nekome, a ne narodne pare. Kada bi Srbija imala stopu rasta od 4-5%, a nema je i nece je imati, za 50 godina mozda bi i bilo bolje, s tim da bi sve bilo tudje u Drbiji, a Srbi manjina i platom od danasnjih 900 eura.

  Suludo…jos danas kad nema sanse o bombama.

  • Hm,hmm…Prepustio je,sav menadzment,rukovodjenje finansija,stranom faktoru,koji ne ulaze u projekte,prema potrebama, i proizvodnji,za zadovoljavanje notrmalnih potreba gradjana Srbije,i detalja,pogodnih za izvoz.Strani menadzment, radi za interes zemlje koja ” investira ” u Srbiju,kao protektorat,koloniju. A,potrebe se ” nadoknadjuju ” iz uvoza,ne retko,skart njihove proizvodnje,ne retko i skodljiva hrana,kao da nema Jugoinspekta,trzisnog i zdravstvenog inspektorata.ili je i on…” Privatizovan i radi za stranu robu”

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here