АФЕРА СКРИПАЛ – ПРАВИ РАЗЛОГ ЈЕ ЗАРОБЉАВАЊЕ 200 БРИТАНСКИХ САС СПЕЦИЈАЛАЦА У GHOUTI

Поделите:

FREE WEST MEDIA

11.04.2018.

Према кинеским информацијама, британске и америчке снаге су у великој мери уништене у региону Ghouta, где је 22 пук британских специјалних снага, САС, унакажен.

Они војници САС-а који су преживели прецизно руско бомбардовање су морали аутобусима да се разбеже, и то прерушени. Ово је заправо прави разлог за аферу Скрипал и лажни хемијски „напад“, сходно мишљењу једног руског аналитичара.

Европски званичници су делимично потврдили присуство британских грађана међу онима који се налазе у источној Ghouti.

Анализа стања у источној Ghouti, Сирији, је направљена од стране водећег руског аналитичара за питање Средњег Истока, Евгени Јановић Сатановског. Овај стручњак је, специфично, анализирао извештај кинеских војних стручњака.

Кина врло пажљиво прати све што се дешава у Сирији. Редовни извештаји и анализе се праве од стране кинеских стручњака који пажљиво прате развој догађаја у овој анти-терористичкој операцији.

Кинези су нарочито проучавали деловања руских војних снага и коалиције која се води од стране САД, где се нотирају слабости и успеси обе стране.

Евегени Јановић Сатановски, руски оријенталиста и економиста, је један од водећих стручњака на пољу политике и економије, анализирајући земље Блиског и Средњег Истока, укључујући и Израел.

Сатановски је најпознатији и најпопуларнији од свих руских стручњака и стални је учесник на руском радију и телевизијским програмима, са прецизним и темељним анализама ситуације на Средњем Истоку, нарочито у Сирији.

Сатановски је проучавао ситуацију у источној Ghouti, Сирији, засновано на материјалима који се недавно сачињени од стране кинеских аналитичара, а преведени на руски језик од стране руског синолога Максим Казана.

Казан је и сам познати руски синолог, аутор студија о Кини, сачињеним за руске медије.

Према Сатановском, беспилотне летелице које су употребљаване у овом региону за нападе на руске базе су имале кинеске електронске процесоре, што је Кинезима омогућило да добију све навигационе податке.

Американци су били жељни да уклоне присуство Руса, јер су Руси претили да зауставе напредак и нападе „умерених побуљеника“. Сами „побуњеници“ су имали подршку високо обучених америчких и британских „саветника“, изнео је Сатановски, заштићени са најмање 200 Томаховк крстарећих ракета, упереним на руске инсталације.

Када је Валери Герасимов, начелник Генералштаба Руске Федерације, упозорио САД да уколико дође до угрожавања живота припадника руских оружаних снага, да ће у том случају Русија уништити и америчке пројектиле, као и оне који су те пројектиле и испалили, и то као одговор на чињенично стање на терену.

Американци нису очекивали да ће пилоти руских апарата SU-34 и SU-27SMZ бити у стању да изврше 30 летова на дан и да прецизно униште све британске и америчке војне инструкторе. Ово је десетине хиљада „побуњеника“ убедило да прекину са својом борбом.

На дан 17. марта 2018., а према подацима кинеских обавештајних служби, неких 200 америчких специјалаца/инструктора је погинуло. Ситуација у источној Ghouti се разликовала од ситуације у Aleppu, јер је у Aleppu било мање присуство западних специјалаца, као „украси на торти“, док је у Ghouti велика група британских инструктора покушавала да избегне руско окружење, прерушивши се у жене.

Сатановски је приметио да су се британски САС-овци и у Авганистану, такође, често прерушавали у жене. Неких 200 је заробљено у Ghouti од стране руске војне полиције, покушавајући да побегну. Влада Британије је потом одмах отворила дипломатске канале према Москви како би постигла договор, а у исто време је лансирала аферу Скрипал, и то пошто је пропао амерички покушај да их спасу.

Напомена: Више извора је потврдио да је дошло до заробљавања Британаца у Сирији. Недавни падови авиона и хеликоптера у САД су повезани су пропалим америчким покушајем ослобађања Британаца.

У приватној Е-Мејл кореспонденцији са преводиоцем овог текста, један од америчких аналитичара је потврдио да се међу заробљеним британским специјалцима такође налазе и амерички специјалци.

Напад САД и Британије прошле суботе на Сирију се треба ставити у контекст пораза политике Вашингтона у Сирији – неуспех свргавања председника Асада са власти – односно покушај присиљавања Русије да ослободи заробљенике. САД су хтеле да ставе до знања да су још увек водећа сила у свету. Напад се неславно завршио, као и прошлогодишњи. Од испаљених 103 крстарећих ракета, Сиријци су оборили 71, уз минималну штету по Сирији. Руси се нису директно мешали, јер није имало разлога, пошто су САД и Британија користили застарелу војну технику, која је испод техничког нивоа руске. Овај напад се од стране аналитичара већ сада карактерише као понижавајући за САД.

Индикативно је да већина чланица НАТО пакта није учествовала у нападу на Сирију. Аналитичари од прошле године прогнозирају расцеп између политичко-економских елита САД и Европе. Предвиђа се да ће европске елите прићи Русији и Евро-Азијској Економској Унији.

За Видовдан превео Бранко Филиповић

Извор: http://freewestmedia.com/2018/04/11/skripal-affair-real-reason-is-capture-of-200-sas-soldiers-in-ghouta/

Поделите:

4 Коментари

  1. Одличан чланак, спасиба за информацију. Међутим овде треба скренути пажњу на још један слој, битан слој, односно испод “бритиш” се крију хитри брит-жидови семити, као и код американаца, лудаци способни да ураде то што су до сада урадили са ИД. Они (бритиш) су по налогу тел авива поцепали Сирију, јер по овима она је одувек била део “обећане свете земље” и дели се на 12 колена. Људи мисле да су то заостале глупости, али ови живе и држе у животу то своје библијско време и Јехову, и Ела и Мешијаха, и Молоха, и Иштар и Ирода.

    • Помињу се “жидови”. Ако се мисли на Јевреје, НЕМА ту идеологије. То је све интерес. а интереси се мењају…

  2. “Предвиђа се да ће европске елите прићи Русији и Евро-Азијској Економској Унији. “- СРЕЋОМ, ово је на крају текста. Иначе бих ту престао да читам… Све то не делује превише уверљиво.

    • Strpljenje. Najnovija vest je ta da je Iran ušao u Evroazijsku Ekonomsku Uniju, dok u Rusiji 500 nemačkih industrijalaca vodi pregovore sa ruskom stranom još od početka uvodjenja sankcija. Inače, prema dr Jim Willie-ju, doktoru statistike, ruske zlatne rezerve iznose izmedju 30.000 i 35.000 tona zlata, od čega se gro drži u Kremlju.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here