AFERA SKRIPAL – PRAVI RAZLOG JE ZAROBLJAVANJE 200 BRITANSKIH SAS SPECIJALACA U GHOUTI

Podelite:

FREE WEST MEDIA

11.04.2018.

Prema kineskim informacijama, britanske i američke snage su u velikoj meri uništene u regionu Ghouta, gde je 22 puk britanskih specijalnih snaga, SAS, unakažen.

Oni vojnici SAS-a koji su preživeli precizno rusko bombardovanje su morali autobusima da se razbeže, i to prerušeni. Ovo je zapravo pravi razlog za aferu Skripal i lažni hemijski „napad“, shodno mišljenju jednog ruskog analitičara.

Evropski zvaničnici su delimično potvrdili prisustvo britanskih građana među onima koji se nalaze u istočnoj Ghouti.

Analiza stanja u istočnoj Ghouti, Siriji, je napravljena od strane vodećeg ruskog analitičara za pitanje Srednjeg Istoka, Evgeni Janović Satanovskog. Ovaj stručnjak je, specifično, analizirao izveštaj kineskih vojnih stručnjaka.

Kina vrlo pažljivo prati sve što se dešava u Siriji. Redovni izveštaji i analize se prave od strane kineskih stručnjaka koji pažljivo prate razvoj događaja u ovoj anti-terorističkoj operaciji.

Kinezi su naročito proučavali delovanja ruskih vojnih snaga i koalicije koja se vodi od strane SAD, gde se notiraju slabosti i uspesi obe strane.

Evegeni Janović Satanovski, ruski orijentalista i ekonomista, je jedan od vodećih stručnjaka na polju politike i ekonomije, analizirajući zemlje Bliskog i Srednjeg Istoka, uključujući i Izrael.

Satanovski je najpoznatiji i najpopularniji od svih ruskih stručnjaka i stalni je učesnik na ruskom radiju i televizijskim programima, sa preciznim i temeljnim analizama situacije na Srednjem Istoku, naročito u Siriji.

Satanovski je proučavao situaciju u istočnoj Ghouti, Siriji, zasnovano na materijalima koji se nedavno sačinjeni od strane kineskih analitičara, a prevedeni na ruski jezik od strane ruskog sinologa Maksim Kazana.

Kazan je i sam poznati ruski sinolog, autor studija o Kini, sačinjenim za ruske medije.

Prema Satanovskom, bespilotne letelice koje su upotrebljavane u ovom regionu za napade na ruske baze su imale kineske elektronske procesore, što je Kinezima omogućilo da dobiju sve navigacione podatke.

Amerikanci su bili željni da uklone prisustvo Rusa, jer su Rusi pretili da zaustave napredak i napade „umerenih pobuljenika“. Sami „pobunjenici“ su imali podršku visoko obučenih američkih i britanskih „savetnika“, izneo je Satanovski, zaštićeni sa najmanje 200 Tomahovk krstarećih raketa, uperenim na ruske instalacije.

Kada je Valeri Gerasimov, načelnik Generalštaba Ruske Federacije, upozorio SAD da ukoliko dođe do ugrožavanja života pripadnika ruskih oružanih snaga, da će u tom slučaju Rusija uništiti i američke projektile, kao i one koji su te projektile i ispalili, i to kao odgovor na činjenično stanje na terenu.

Amerikanci nisu očekivali da će piloti ruskih aparata SU-34 i SU-27SMZ biti u stanju da izvrše 30 letova na dan i da precizno unište sve britanske i američke vojne instruktore. Ovo je desetine hiljada „pobunjenika“ ubedilo da prekinu sa svojom borbom.

Na dan 17. marta 2018., a prema podacima kineskih obaveštajnih službi, nekih 200 američkih specijalaca/instruktora je poginulo. Situacija u istočnoj Ghouti se razlikovala od situacije u Aleppu, jer je u Aleppu bilo manje prisustvo zapadnih specijalaca, kao „ukrasi na torti“, dok je u Ghouti velika grupa britanskih instruktora pokušavala da izbegne rusko okruženje, prerušivši se u žene.

Satanovski je primetio da su se britanski SAS-ovci i u Avganistanu, takođe, često prerušavali u žene. Nekih 200 je zarobljeno u Ghouti od strane ruske vojne policije, pokušavajući da pobegnu. Vlada Britanije je potom odmah otvorila diplomatske kanale prema Moskvi kako bi postigla dogovor, a u isto vreme je lansirala aferu Skripal, i to pošto je propao američki pokušaj da ih spasu.

Napomena: Više izvora je potvrdio da je došlo do zarobljavanja Britanaca u Siriji. Nedavni padovi aviona i helikoptera u SAD su povezani su propalim američkim pokušajem oslobađanja Britanaca.

U privatnoj E-Mejl korespondenciji sa prevodiocem ovog teksta, jedan od američkih analitičara je potvrdio da se među zarobljenim britanskim specijalcima takođe nalaze i američki specijalci.

Napad SAD i Britanije prošle subote na Siriju se treba staviti u kontekst poraza politike Vašingtona u Siriji – neuspeh svrgavanja predsednika Asada sa vlasti – odnosno pokušaj prisiljavanja Rusije da oslobodi zarobljenike. SAD su htele da stave do znanja da su još uvek vodeća sila u svetu. Napad se neslavno završio, kao i prošlogodišnji. Od ispaljenih 103 krstarećih raketa, Sirijci su oborili 71, uz minimalnu štetu po Siriji. Rusi se nisu direktno mešali, jer nije imalo razloga, pošto su SAD i Britanija koristili zastarelu vojnu tehniku, koja je ispod tehničkog nivoa ruske. Ovaj napad se od strane analitičara već sada karakteriše kao ponižavajući za SAD.

Indikativno je da većina članica NATO pakta nije učestvovala u napadu na Siriju. Analitičari od prošle godine prognoziraju rascep između političko-ekonomskih elita SAD i Evrope. Predviđa se da će evropske elite prići Rusiji i Evro-Azijskoj Ekonomskoj Uniji.

Za Vidovdan preveo Branko Filipović

Izvor: http://freewestmedia.com/2018/04/11/skripal-affair-real-reason-is-capture-of-200-sas-soldiers-in-ghouta/

Podelite:

4 Komentari

  1. Odličan članak, spasiba za informaciju. Međutim ovde treba skrenuti pažnju na još jedan sloj, bitan sloj, odnosno ispod “britiš” se kriju hitri brit-židovi semiti, kao i kod amerikanaca, ludaci sposobni da urade to što su do sada uradili sa ID. Oni (britiš) su po nalogu tel aviva pocepali Siriju, jer po ovima ona je oduvek bila deo “obećane svete zemlje” i deli se na 12 kolena. Ljudi misle da su to zaostale gluposti, ali ovi žive i drže u životu to svoje biblijsko vreme i Jehovu, i Ela i Mešijaha, i Moloha, i Ištar i Iroda.

  2. “Predviđa se da će evropske elite prići Rusiji i Evro-Azijskoj Ekonomskoj Uniji. “- SREĆOM, ovo je na kraju teksta. Inače bih tu prestao da čitam… Sve to ne deluje previše uverljivo.

    • Strpljenje. Najnovija vest je ta da je Iran ušao u Evroazijsku Ekonomsku Uniju, dok u Rusiji 500 nemačkih industrijalaca vodi pregovore sa ruskom stranom još od početka uvodjenja sankcija. Inače, prema dr Jim Willie-ju, doktoru statistike, ruske zlatne rezerve iznose izmedju 30.000 i 35.000 tona zlata, od čega se gro drži u Kremlju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here