Алармантно: Албанске жене и деца ратују за Исламску државу

Поделите:

 

Према последњим подацима, у Сирији и Ираку живи око 60 албанске деце, а нека су тамо и рођена. Како преносе албански медији, све чешће се дешава да млади брачни парови одлазе да се боре у редовима Исламске државе. Нико од надлежних, како пише приштински лист ”Газета Експрес” нису коментарисали ове наводе. Подсећамо, један од таквих примера је и случај Шћипе Ајдини која је заједно са супругом Синаном Мујом ратовала у Сирији, али након његове погибије, одлучила је да се врати у Гњилане са њиховом трогодишњом ћерком. Ћамиле Тахири, Албанка из Косовске Митровице, руководи камповима за обуку џихадисткиња Исламске државе у Сирији, а како наводи лист ”Зери”, она је само једна од 42 Албанке са Космета које су се прикључиле овој терористичкој организацији. Тахири има двоје деце, у међувремену јој је погинуо супруг, али је она наставила да се бори у редовима ИСИС-а. У интервијуу за амерички лист ”Дејли бест”, Рамуш Харадинај је коментарисао ове наводе, тврдећи да албанска деца која су се родила тамо ”нису Косовари”.

”Наш проблем су наше жене у ИСИС-у које имају децу, али не са Косоварима. То могу да буду деца команданата Исламске државе. Радикални имами одавде шире систематску пропаганду већ неколико деценија. Понекад их привуку да постану чланови ових група тако што им нуде новчану помоћ.”, рекао је он.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

1 коментар

  1. Логично је то што иду тамо, јер Исис је производ британскоизраелскоамеричке коалиције дакле “жид на куб) да ратују као “прокси” сервис. Како су Шћипетаре-Шиптаре-Чифути који су дивљи исламизирани жидови са Каваказа придошлице и “доживотно” су дужни споменутој коалицији “жид на куб” онда постаје све јасно.
    Коалиција “ж на 3” је нервозна јер су Руси срушили тај пројекат уз помоћ Еранаца и уз помоћ Ердогана, и у Источној Гути је “нестало” око 200 врхунских плаћеника коалиције “ж на 3”. Тако су јавили Кинези да јето резултат једног ноћног напада Руса на 17.март.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here