Албанци са југа Србије на састанку са Тачијем: Или репороцитет, или уједињење са Косовом!

Поделите:

”Прешево има реч: Ако не репроцитет, онда уједињење са Косовом. Ова општенародна пресуда се десила на референдуму 1.и 2.марта 1992.године.”, пише информативна агенција ”Прешева јоне”. Албанци са југа Србије су дискриминисани у односу на косметске Србе који имају чак и привилегије. Такође, истиче се да  се косметски Срби нису изјаснили на референдуму као Албанци из Прешева, Бујановца и Медвеђе првог и другог марта 1992.године када су изгласали ”аутономију или уједињење са Косовом”. У декларацији чији део преноси ”Прешева јоне”, а која је одобрена од стране албанских представника, посебан нагласак се ставља на дискриминацију Владе Србије према Албанцима из ове три општине. Захтева се и решавање питања ”Долине” у Бриселу као и да Албанци са југа Србије добију иста права као Срби са севера Косова и Метохије.

”Игнорисање Прешева од стране Београда и Приштине у процесу дијалога у Бриселу уједињује Албанце у Долини. Лидери су се мобилисали, траже репроцитет или уједињење са Косовом како је речено на последњој скупштини три општине у Прешевској долини. Овај став вам је изсказан недељу дана раније у Приштини на тајном састанку  косоварског председника Тачија са представницима ”Долине”. ”, наводи ”Прешева јоне”. Србија не може да тражи права за косметске Србе, све док не да права Албанцима из ”Долине”, а поменута декларација ће бити послата страним амбасадама, представницима НАТО и ЕУ, ОЕБС, УН. ”Прешева јоне” је у тексту осудила изјаве појединих српских лидера да случај Срба са Косова и Метохије није исти као случај Албанаца са југа Србије.

 Видовдан

Поделите:

5 Коментари

  1. Jasta, a nikom nista sto su u Pristini najduzi redovi pred stranim ambasadama…Da se ja pitam, sve bih ja vas malo na Tacijevo Kosovo, trcali bi ste kao ludi natrag u Srbiju, jer tamo ima mesta samo za povlascene….Komandante OVK, ne i za borce, jos manje za obicne ljude…Dragi Senade, ako je tako dobro bez Srbije i Srba, sto se Albanke iz Pristine masovno poradjuju u Nisu, Presevu…? Onako reda radi ili se prosto nadaju da ce njihova deca imati bolju buducnost sa srpskim drzavljanstvom od one ”kosovarske”…?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here