Албанци”откривају”: Србија ће уз помоћ ЗСО уништити нашу економију и бацити Косово на колена

Поделите:

Албански политички аналитичари тврде да Србија покушава да отме језеро Газиводе и део рудника Трепча да би уништила косовску економију и на тај начин тзв.Косово бацила на колена.

”Лоше што је овај сценарио, припремљен у Србији, већ покушавају да примене српски званичници који су изабрани од Косова да израде статут Заједнице српских општина са образложењем да су ова два ресурса услов за опстанак њихове заједнице на северу земље.”, тврди аналитичар Арбен Суљејмани. Он даље наводи да је језеро Газиводе стратешки ресурс тзв. Косова, као да представља једини извор воде за велики број градова и села, која су претежно насељена албанским становништвом, као и да Срби знају колико тзв.Косово зависи од Трепче и Газивода па са том намером ова два ресурса хоће да ”ставе” под своју контролу.

”Ко може да гарантује да у будућности Заједница српских општина неће зауставити воду из непознатог разлога?”, пита Суљејмани. Када је у питању део рудника Трепча, он наглашава да новац који је зарађен од тог рудника који је био покретач југословенске привреде у том случају не иде у централни буџет тзв.косовске владе, већ у руке ЗСО.

”Наше институције не треба да прихвате ни на који начин да ова два ресурса падну у руке ЗСО, јер би то било фатално за економију Косова.”, оцењује Суљејмани за албански лист ”Бота сот”.

М. Ћурчић, Видовдан

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here