Albanska opozicija: Hoćemo granice iz 1956.godine!

Podelite:

Ljufti Haziri iz Demokratske lige Kosova izjavio je u emisiji ”Klan Kosova” da je najbolje rešenje za tzv. Kosovo i Srbiju da se vrate granice koje su važile 1956. Prema rešenju iz 1956.godine opštine Preševo i Bujanovac u celini i ruralni deo opštine Medveđa treba da pripadnu ”Kosovu”, dok bi Leposavić trebalo da pripadne Srbiji, ali bez okolnih sela koje naseljavaju Albanci.

”Teritorijalno rešenje sa Srbijom je ono što se čeka i što će se desiti. Moj lični stav je da treba da sednemo i rešimo jednom za svagda ovu stvar. Preševo, Bujanovac i Medveđa ne mogu ostati talac Leposavića i nekih sela u okviru Leposavića. Nasuprot aspiracijama koje ima Srbija na istoku i severu zato što Srbija želi Gnjilane i Mitrovicu ali ovo ne može da ima.”, objašnjava Haziri. On je istakao da ne zna šta da kaže na to što Ramuš Haradinaj smatra ”šalom” 100 000 hiljada Albanaca koji glasaju u Srbiji, aludirajući na Haradinajevu izjavu da šaljivdžije govore o pomeranju granica. Takođe, on je naglasio da Demokratska liga Kosova sarađuje sa ambasadorom SAD u Prištini i da je ova stranka spremna za izbore, kao i da bi prvo trebalo održati izbore, pa nastaviti dijalog.

M. Ćurčić, Vidovdan

Podelite:

2 Komentari

  1. Konačno rešenje šiptarskog pitanja može da se reši uz pomoć Turske, odnosno da ih ovi vrate odakle su ih i doveli na Helm.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here