Александар Караман: Духовни атентат на целу једну нацију

Поделите:
Генерална проба самубиства целе једне нације започела је 60-их година прошлог века, када су комунистичке власти Црне Грое срушиле Његошеву заветну цркву и на њено место поставиле Мештровићев зигурат који нема никакве везе са традицијом српског народа Црне Горе. Да апсурд буде већи, први пут је цркву рушио такође Хрват. Радило се о родоначелнику усташког покрета Стјепану Саркотићу, који ће због заузимања Црне Горе и бомбардовања те исте капеле добити баронску титулу “од Ловћена”.
 
У другом рушењу капеле одбио је да учествује само један човек, условно речено “странац”. Радило се о црногорском муслиману Иси Махмутбеговићу. Неких 50-ак година српски народ поново пролази кроз слична искушења, а ситуација је готово идентична. Српска држава предвођена коалицијом СНС-СП, намерачила се да признањем окупације Косова изврши духовни атентант на српски народ.
 
У томе имају свесрдну подршку и коалције #1од5милиона, која у свом “Споразуму са народом” Косово уопште не спомиње. Једини човек који и на речима и на делима показује да му је искрено стало до Косова је опет “странац” [условно речено]. Ради се о нашем брату Анроу Гујону. Остали ћуте. Косовски идеал је највећа културна вредност коју је неки балкански народ створио још од антике, његов генетски код је само једна реч – слобода. Зато Косовски идеал смета свима, а понајвише српској власти и српској опозицији, јер знају да су клептократија и слобода речи које не иду заједно. Косовски идеал је диктирао ритам слободе српског народа још од 1389. г., па до данас, јер борба српског народа за слободу није никад престајала. Први српски устанак је избио 1594., када је албански потурица Коџа Синан-паша спалио мошти Св. Саве. Други српски устанак је избио 1690. г. са патријархом Арсенијем Чарнојевићем, а трећи 1735 г. са патријархом Арсенијем Јовановићем. Четврти српски устанак је избио 1788. г. са капетаном Кочом Анђелковичем. Пети српски устанак је Слово о слободи Божидара Грујића из 1805. г., а шести српски устанак је Сретењски устав из 1835. г. И овај устав приказује суштину и Косовског идеала и српског националног бића јер је то трећи устав на свету којим је укинут феудализам. Ипак, најбоља манифестација Косовског идеала је она из марта 1941. г., када је српски народ у тренутку док је цела континентална Европа под нацистичком чимзмом [Француска је пала 1940. г.] рекао историјско не Хитлеру. Том приликом је српски патријарх Гаврило Дожић, који ће цели рат провести као нацистички заточеник, изговорио следеће судбоносне речи: “Пред нашу нацију у ове дана судба је поново била поставила питање коме ће се приволети царству. Јутрос у зору на то питање дат је одговор. Приволели смо се царству Небеском, то јест царству Божје истине и правде, народне слоге и слободе…
 
Ако је живети, да живимо у светињи и слободи, ако је мрети, да умремо за светињу и слободу као и много милиона прослављених предака наших”. И управо то значи синтагма “небески народ”, што ће рећи да се ту не ради ни о каквој умишљеној супериорности у односу на друге, него о томе да је дужност сваког Србина да у судбоносном тренутку направи Лазарев избор. Ми данас имамо председника који тврди да Срби никад нису имали јунака као што је султан Мурат. Ни Броз ни Хитлер нису тако понижавали Срби. Зато Срби памет у главу! Признавањем Косова поништићемо себе као народ. Проћи ћемо као Црногорци који су од српских Спартанаца дошли до оног несретника који моли усташе да га не бију јер он није Србин него Црногорац, што ће рећи да и он мисли да нема ништа спорно у томе што се Срби злостављају. На крају крајева, ми немамо право да признамо Косово, јер смо Косово добили од наших предака који су га својом крвљу ослободили.
Александар Караман за Видовдан
фебруар 2019.
Поделите:

3 Коментари

  1. Zato si ti i izgubio Kosovo. Kosovo je oslobodio Kralj Aleksandar Karadjordjevic i njegova Dinastija. Ti i tvoji su zatim ispljuvali tu Dinastiju a sada vam je kao satro zao Kosova. I taj sto se pravdao Hrvatima (koji bi tamo u Splitu bili u Italiji bez Kralja Aleksandra) da nije Srbin nego Crnogorac je isti kao Srbi iz Krajine koji su par meseci pre balvan revolucije govorili da su Jugosloveni. To sto Karaman prica nema veze sa patriotizmom nego oholom manipulacijom ko god stajao iza njega. Kosovo se tako ne brani. Drugacije se Kosovo brani.

  2. Pljuvanjem fanara i Carigradskog Patrijarha se Kosovo ne brani, Seseljevim izjavama se Kosovo ne brani, lazima ko je i kako oslobodio Kosovo 1912 se Kosovo ne brani, lelekanjem za srpskim zrtvama koje su ubili drugi a ignorisanjem za srpskim zrtvama koje su ubili Srbi se Kosovo ne brani, branjenjem Srbima da igraju sport protiv Kosova se Kosovo ne brani, to samo ide dotle da od Srba pravi paranoike i Putinovo stado. No znate, mi pro-zapadnjaci ne znamo pisati tako pateticno ko vi pro-Putinovci.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here