Aleksandar Karaman: Duhovni atentat na celu jednu naciju

Podelite:
Generalna proba samubistva cele jedne nacije započela je 60-ih godina prošlog veka, kada su komunističke vlasti Crne Groe srušile Njegoševu zavetnu crkvu i na njeno mesto postavile Meštrovićev zigurat koji nema nikakve veze sa tradicijom srpskog naroda Crne Gore. Da apsurd bude veći, prvi put je crkvu rušio takođe Hrvat. Radilo se o rodonačelniku ustaškog pokreta Stjepanu Sarkotiću, koji će zbog zauzimanja Crne Gore i bombardovanja te iste kapele dobiti baronsku titulu “od Lovćena”.
 
U drugom rušenju kapele odbio je da učestvuje samo jedan čovek, uslovno rečeno “stranac”. Radilo se o crnogorskom muslimanu Isi Mahmutbegoviću. Nekih 50-ak godina srpski narod ponovo prolazi kroz slična iskušenja, a situacija je gotovo identična. Srpska država predvođena koalicijom SNS-SP, nameračila se da priznanjem okupacije Kosova izvrši duhovni atentant na srpski narod.
 
U tome imaju svesrdnu podršku i koalcije #1od5miliona, koja u svom “Sporazumu sa narodom” Kosovo uopšte ne spominje. Jedini čovek koji i na rečima i na delima pokazuje da mu je iskreno stalo do Kosova je opet “stranac” [uslovno rečeno]. Radi se o našem bratu Anrou Gujonu. Ostali ćute. Kosovski ideal je najveća kulturna vrednost koju je neki balkanski narod stvorio još od antike, njegov genetski kod je samo jedna reč – sloboda. Zato Kosovski ideal smeta svima, a ponajviše srpskoj vlasti i srpskoj opoziciji, jer znaju da su kleptokratija i sloboda reči koje ne idu zajedno. Kosovski ideal je diktirao ritam slobode srpskog naroda još od 1389. g., pa do danas, jer borba srpskog naroda za slobodu nije nikad prestajala. Prvi srpski ustanak je izbio 1594., kada je albanski poturica Kodža Sinan-paša spalio mošti Sv. Save. Drugi srpski ustanak je izbio 1690. g. sa patrijarhom Arsenijem Čarnojevićem, a treći 1735 g. sa patrijarhom Arsenijem Jovanovićem. Četvrti srpski ustanak je izbio 1788. g. sa kapetanom Kočom Anđelkovičem. Peti srpski ustanak je Slovo o slobodi Božidara Grujića iz 1805. g., a šesti srpski ustanak je Sretenjski ustav iz 1835. g. I ovaj ustav prikazuje suštinu i Kosovskog ideala i srpskog nacionalnog bića jer je to treći ustav na svetu kojim je ukinut feudalizam. Ipak, najbolja manifestacija Kosovskog ideala je ona iz marta 1941. g., kada je srpski narod u trenutku dok je cela kontinentalna Evropa pod nacističkom čimzmom [Francuska je pala 1940. g.] rekao istorijsko ne Hitleru. Tom prilikom je srpski patrijarh Gavrilo Dožić, koji će celi rat provesti kao nacistički zatočenik, izgovorio sledeće sudbonosne reči: “Pred našu naciju u ove dana sudba je ponovo bila postavila pitanje kome će se privoleti carstvu. Jutros u zoru na to pitanje dat je odgovor. Privoleli smo se carstvu Nebeskom, to jest carstvu Božje istine i pravde, narodne sloge i slobode…
 
Ako je živeti, da živimo u svetinji i slobodi, ako je mreti, da umremo za svetinju i slobodu kao i mnogo miliona proslavljenih predaka naših”. I upravo to znači sintagma “nebeski narod”, što će reći da se tu ne radi ni o kakvoj umišljenoj superiornosti u odnosu na druge, nego o tome da je dužnost svakog Srbina da u sudbonosnom trenutku napravi Lazarev izbor. Mi danas imamo predsednika koji tvrdi da Srbi nikad nisu imali junaka kao što je sultan Murat. Ni Broz ni Hitler nisu tako ponižavali Srbi. Zato Srbi pamet u glavu! Priznavanjem Kosova poništićemo sebe kao narod. Proći ćemo kao Crnogorci koji su od srpskih Spartanaca došli do onog nesretnika koji moli ustaše da ga ne biju jer on nije Srbin nego Crnogorac, što će reći da i on misli da nema ništa sporno u tome što se Srbi zlostavljaju. Na kraju krajeva, mi nemamo pravo da priznamo Kosovo, jer smo Kosovo dobili od naših predaka koji su ga svojom krvlju oslobodili.
Aleksandar Karaman za Vidovdan
februar 2019.
Podelite:

3 Komentari

  1. Zato si ti i izgubio Kosovo. Kosovo je oslobodio Kralj Aleksandar Karadjordjevic i njegova Dinastija. Ti i tvoji su zatim ispljuvali tu Dinastiju a sada vam je kao satro zao Kosova. I taj sto se pravdao Hrvatima (koji bi tamo u Splitu bili u Italiji bez Kralja Aleksandra) da nije Srbin nego Crnogorac je isti kao Srbi iz Krajine koji su par meseci pre balvan revolucije govorili da su Jugosloveni. To sto Karaman prica nema veze sa patriotizmom nego oholom manipulacijom ko god stajao iza njega. Kosovo se tako ne brani. Drugacije se Kosovo brani.

  2. Pljuvanjem fanara i Carigradskog Patrijarha se Kosovo ne brani, Seseljevim izjavama se Kosovo ne brani, lazima ko je i kako oslobodio Kosovo 1912 se Kosovo ne brani, lelekanjem za srpskim zrtvama koje su ubili drugi a ignorisanjem za srpskim zrtvama koje su ubili Srbi se Kosovo ne brani, branjenjem Srbima da igraju sport protiv Kosova se Kosovo ne brani, to samo ide dotle da od Srba pravi paranoike i Putinovo stado. No znate, mi pro-zapadnjaci ne znamo pisati tako pateticno ko vi pro-Putinovci.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here