Александар Киш: Запад се урушава под теретом економске кризе и погрешне идеологије, баш као некада комунистички исток!

Поделите:

Протести у Француској другачији су од свих протеста у Европи које смо до сада видели. Највише подсећају на протесте 80-их година у Пољској и широм Источне Европе. Ово нису протести младих, левичара или десничара који одлазе на протесте из моде. Ово су протести запослених, људи из средње класе који су стуб сваког друштва. А зашто се дешавају?
Можемо набројати мноштво разлога, од пропасти Европске економије, пада стандарда, избегличке кризе, али понајвише то је следеће:
– Европа је одбила да се на време реформише, а са њом и Франуцска.
Kако да се реформише? Ево овако – крајем Хладног рата, Запад је био победник, и енормно се економски обогатио на рачун сломљене Источне Европе. Буквално су нас опљачкали. То је уједно био и период највећег економског раста и САД и Западне Европе. Међутим, у тим временима, Запад је одбио као јеретичку идеју да након тог периода треба нешшто мењати у свом систему. Да је економски систем близу колапса, а требало је да се сете економске кризе Запада крајем 80-их година. Економску пропаст Запада спречио је само распад Источног блока и већ поменута пљачка која је уследила, иначе би се “Светска економска криза” десила Западу почетком 90-их.
Међутим, понесени падом Истока, Запад је направио кардиналну грешку самољубља. Одбио је да сагледа своју позицију, да сагледа свој и економски и политички систем реално и трезвено.
Ми са истока, морали смо да се реформишемо силом прилика. А знамо шта је то све значило и какве смо ужасе морали да издржимо и још увек трпимо.

Али шта је било са Француском, са Западом, са САД? Пошли су од грозне и самољубљиве претпоставке да су они најбоље земље у историји цивилизације, да је капитализам најбољи систем и да ту ништа нити треба нити може да се мења.

Проблем је ипак, што су и западу биле потребне реформе. Уместо реалних, економских реформи кренули су у лажне идеолошке реформе: “Људскоправашке” и “Хуманистичке” концепте развоја свог друштва. Лингвистичке акробације попут “Афро-Американац” коју је сковао Бил Kлинтон, преко подршке свим могућим и немогућим мањинама, улагивању Исламским силама и групама, издизање на пиједестал “људских права” као врхунске идеологије. Ратови за “спречавање хуманитарне катастрофе” који су довели хорде избеглица и миграната и слично.
Највећи грех био је према њиховим сопственим грађанима. Уместо даљег историјски линеарног развоја друштва, они су на Западу извршили маскировку, то јест створили лажну реформу и лажни напредак друштва узимајући горепоменуте ствари као фундаменте “прогреса”.
Тако су уместо цивилизацијског напретка, уместо научно-технолошког напретка – сервирали грађанима “људска права” и “сексуална права” – зато смо уместо човека на марсу добили – два човека пред олтаром.
Економија је полако одлазила доврага док су по медијима клицали геј паровима, док су доводили мањине у невероватно и безумно привилегован положај, док су и не-европске религије постајале заштићене као бели медведи.
И да се разумемо уопште се овде не ради о људским или ЛГБТ правима људи – уосталом шта ко ради и воли никог није брига, али су од тога направили религије и табуе, као ми некада на истоку од Лењина, комунизма, пролетеријата и вољених вођа.
Они на Западу сада имају љуске, мигранства и ЛГБТ права као што смо ми имали “Братство и једниство” и “Самоуправљање”.
Да се замажу очи док ткиво, костур друштва пропадају у неповрат.
Ми знамо како смо прошли. Kада смо се грувањем топова и клањем нашег народа по бившој земљи пробудили из тог магичног сна, било је касно.

То се сада дешава у Француској. Да ли је ово њихов 9. март? Њихов 5. октобар? Не знамо још. Знамо да су бесни. Пад стандарда, гигантска средства која дају избеглицама док Француски фармери једва састављају крај са крајем, осионост нејаког Макрона, довела је до ових протеста.
Али знамо да је битка отпочела. На улицама су и левичари и десничари и Макрон и Европска политика успела је да избрише границе између њих.

Дочекали смо нашу освету. Дочекали смо да после 30 година Амерички председник назива ЦНН лажним вестима, да исти председник сматра Сороша главним злом у Европи и по Европу. А нама су говорили да смо параноични, да лупетамо и да то Шешељ, и Слоба измишљају.
Kако су до истог тог закључка као ми пре 30 година дошли људи који везе са нама немају и који су хиљадама километра далеко преко океана?

Дакле, били смо у праву!

Стив Бењон. Америчка сива еминанција. Човек који се зарекао да ће победити Сороша, и који је рекао да је Сорош зао – али бриљијантан и да га треба победити његовим оружјем. А знамо то су протести, “револуције” и “Спонтано дешавање народа”
Уствари добро организоване, спонтане демонстрације, без вођа, без централне команде против којих не може да се режим избори….
Звучи познато, зар не?
А сада се то можда дешава у Француској. Влада оптужује десничаре и посебно Марион Маршал-Ле Пен, нећаку Марин Ле Пен да са својом породицом стоји иза ових нереда и да се спрема преузимање власти у Француској. Оно што је истина, да је њена популарност и популарност странке на врхунцу. И знамо да је Макрон био заправо последњи трзај Сорошевске елите да се уједини против Марин Ле Пен и победи је у председничкој трци. Сада је најомраженија особа у Француској…
А наш другар Стив Бењон који се зарекао да ће да се бори за Европску културу и традицију и против Сороша, миграната и слично, има доста успеха. Полако гради своја упоришта у Европи. Подржава Орбана, добро је прошао са својим кандидатом у Италији где га је прогурао на место ППВ, први потпредседник владе.
Његова идеја је створити нешто ново у Европи и свету. Да се укине стара подела, лажна и наметнута на левицу и десницу и да се створе јаке европске снаге, леве, десне, небитно, у јединствени фронт за одбрану Европе од либералних идеологија, Исламизма и слично.

Европа се коначно мења. Не треба бити полетан и превише очекивати, али све се креће у том правцу.. Уосталом комунизам су почели да љуљају баш Пољаци и Мађари својим ставовима, а и данас у Европској Унији Либерали и Сорошевци не могу да их смисле….
Случајност?

Александар Kиш

Поделите:

1 коментар

  1. није случајност. то је баш тако одлучено.
    еворпа ће се самоурушити а елите иду у казахстан.

    пољаци и мађари немају везе с тим. чуди ме да мислите да су пољаци били идејни оци “солидарности”. и чуди ме да мислите да је орбан камен спотицања. па сетите се шта су урадили јоргу хајдеру у аустрији. е па никаква фрка није одувати ни орбана.

    све то има своје.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here