АЛИЈЕВ ПРЕТИ ТУРСКИМ ЛОВЦИМА: Уморан сам од одговарања – у случају стране агесије подижемо Ф-16, ићи ћемо до краја!

Поделите:
БАКУ ће употребити турске ловце Ф-16 у случају стране агресије на Азербејџан, изјавио је азербејџански председник Илхам Алијев.

– Уморан сам од одговарања. Имате сателите, као да не знате шта радимо? Отворите и погледајте да ли су сада Ф-16 у ваздуху или на земљи. Сви знају да су на земљи и да су дошли овамо на војне вежбе, али су са почетком рата остали овде – објаснио је Алијев.

Према његовим речима, ловци су помоћ Турске.

Ако се на нас изврши страна агресија, видеће ове Ф-16 – нагласио је Алијев.

Он је додао да ће што се тиче питања Карабаха, Баку ићи до краја.

– Наш став остаје непромењен. Ми бранимо правду… Ићи ћемо до краја по овом питању – закључио је Алијев у обраћању народу.

Подсетимо, Јереван инсистира да је његов Су-25 оборио Ф-16 ваздушних снага Турске крајем септембра. Азербејџан је објавио своју верзију како су срушени ловци Су-25.

Према Бакуу, два Су-25 су се срушила, јер су ударили у планину. На фотографијама које су објављене се могу видети турски авиони Ф-16 у Азербејџану, али то не доказује да је један од ових авиона оборио Су-25 јерменског ратног ваздухопловства.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Спутњик

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here