Амерички амбасадор у Приштини открива: Ова америчка држава је највећи пријатељ Косова у САД

Поделите:

Грег Делави, амбасадор САД у Приштини, изјавио је да Косово нема бољег пријатеља од САД, а да у САД нема бољег пријатеља Косова од америчке државе Ајова. Делави је говорио на пријему који је организивао Рамуш Харадинај за делегацију из Ајове.

”Косово нема бољег пријатеља од САД, а у САД нема бољих пријатеља Косова од оних у Ајови. Ми смо урадили пуно за ово место, али ми се бавимо дипломатијом, а нема боље дипломатије од непосредног контакта са свима вама, о чему и ви сведочите. Хвала за сарадњу на пољу економије, бизниса, образовања и твининг пројеката.”, рекао је Делави. Генерал Тимоти Ор рекао је да је сарадња између Косова и Ајове достигла овај ниво захваљујући узајамном поверењу.

”Током свих ових година што долазим на Косово, био сам сведок промена, сведок историје. Ми стварамо прогрес, ми стварамо историју, захваљујући узајамном поверењу. Наша сарадња је модел и за Стејт Департмент зато што ми верујемо једни другима.”, изјавио је Ор. Рамуш Харадинај, тзв. премијер Косова, примио је почасни сертификат од Представничког дома Ајове за допринос унапређењу односа између Косова и Ајове, преноси ”Бота сот”.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here