Anđelković: Afera „trovanje” prljava igra Prištine

Podelite:

Poteze prištinske strane, ukazuje on, možda treba tumačiti kao neku vrstu ponude Beogradu u vezi sa Interpolom

Za političkog analitičara Dragomira Anđelkovića očigledno je da je prištinska strana krenula u veliku akciju pritiska na Srpsku listu, za ciljem njene diskvalifikacije, što treba shvatiti kao „još jednu albansku prljavu igru”, kojoj se treba efikasno suprotstaviti.

„Sve što se sada dešava sa tzv. ‘aferom trovanje’ jasno je da je sračunato da bude ozbiljan pritisak koji ima za cilj diskvalifikaciju Srpske liste”, kaže Anđelković za Tanjug.

Sa druge strane, ističe da su Albanci svesni da je to teško postići, jer Srpska lista ima ogromnu podršku srpske zajednice na Kosmetu.

„To bi bilo isto kao onemogućavanje Srbima da imaju svoj politički glas i da se čuje njihovo mišljenje”, ocenio je Anđelković.

Poteze prištinske strane, ukazuje, možda treba tumačiti kao neku vrstu ponude Beogradu u vezi sa Interpolom.

„Naravno, prljave, pokvarene ponude, kao jedne vrste stvaranja pritiska, kako bi Beograd dao ustupke oko Interpola”, naveo je on.

Anđelković je uveren da Beograd neće prihvatiti takvu igru i da će biti čvrst u odbrani prava Srpske liste da zastupa Srbe, kao i u sprečavanju lažne kosovske države da napravi bilo kakav prodor ka Interpolu. On primećuje i da se međunarodna zajednica do sada uvek pokazala da ćuti i pušta svoje „histerično dete”, da rade šta hoće, ali smatra da će se, ipak, umešati, kada naiđe na čvrst stav Beograda.

„Ipak bi bio presedan da se Srpska lista onemogući da uđe u kosovsku skupštinu, tako nešto čak i zapadna međunarodna zajednica, koja je vrlo pristrasna prema Albancima, ne bi mogla da toleriše”, dodao je Anđelković.

„Uveren sam da se ovde radi o igri nerava i pritisku na Beograd kako bi napravio neke ustupke”, zaključio je Anđelković.

 

 

 

Izvor Politika

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here