Анђелковић: Афера „тровање” прљава игра Приштине

Поделите:

Потезе приштинске стране, указује он, можда треба тумачити као неку врсту понуде Београду у вези са Интерполом

За политичког аналитичара Драгомира Анђелковића очигледно је да је приштинска страна кренула у велику акцију притиска на Српску листу, за циљем њене дисквалификације, што треба схватити као „још једну албанску прљаву игру”, којој се треба ефикасно супротставити.

„Све што се сада дешава са тзв. ‘афером тровање’ јасно је да је срачунато да буде озбиљан притисак који има за циљ дисквалификацију Српске листе”, каже Анђелковић за Танјуг.

Са друге стране, истиче да су Албанци свесни да је то тешко постићи, јер Српска листа има огромну подршку српске заједнице на Космету.

„То би било исто као онемогућавање Србима да имају свој политички глас и да се чује њихово мишљење”, оценио је Анђелковић.

Потезе приштинске стране, указује, можда треба тумачити као неку врсту понуде Београду у вези са Интерполом.

„Наравно, прљаве, покварене понуде, као једне врсте стварања притиска, како би Београд дао уступке око Интерпола”, навео је он.

Анђелковић је уверен да Београд неће прихватити такву игру и да ће бити чврст у одбрани права Српске листе да заступа Србе, као и у спречавању лажне косовске државе да направи било какав продор ка Интерполу. Он примећује и да се међународна заједница до сада увек показала да ћути и пушта своје „хистерично дете”, да раде шта хоће, али сматра да ће се, ипак, умешати, када наиђе на чврст став Београда.

„Ипак би био преседан да се Српска листа онемогући да уђе у косовску скупштину, тако нешто чак и западна међународна заједница, која је врло пристрасна према Албанцима, не би могла да толерише”, додао је Анђелковић.

„Уверен сам да се овде ради о игри нерава и притиску на Београд како би направио неке уступке”, закључио је Анђелковић.

 

 

 

Извор Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here