Андреј Волков: Прљаве технологије

Поделите:

 

Искуства западних демократских држава о припреми избора позната су српским властима, посебно изборним комисијама. Међутим, они та искуства ретко примењују. Или чекају задњи тренутак.

Централна Немачка телевизија свакодневно је позивала грађане да изађу на изборе, да бирају. Не помињу гласање, они не гласају, они бирају.

Ближе се избори у Русији. Руска Федерација 18. марта 2018. бира председника. На њиховој централној телевизији свакодневно, више пута, објављују дан избора, потсећајући грађане да треба да бирају.

Ни Немци ни Руси у својим обавештењима и позивима не помињу партије ни конкретне личности. Само позивају да народ слободно да свој глас за онога кога сматра својим фаворитом. Са њихових телевизија не могу се чути коментари и погрде на било кога.

Сучељавања конкурената у „округлим столовима“ си свакодневна. Кандидати и њихови овлашћеници су дисциплиновани и вешто износе своје програме.

У контакту сам са омањом руском партијом Жириновског (ЛДПР), кога сам упознао приликом посете нашој фирми, наводим обрађен њихов позив на изборе. ЛДПР подучава народ да не наседа нереалним обећањима (постаће одмах након избора – лажна).

Како доћи до народа?

У својим новинама издали су проглас у више милиона примерака о прљавим технологијама, и бесплатно, преко својим испостава, поделили по целој Руској Федерацији.

Ево пар примера прљавих технологија које наводе и како се може и треба поступати:

1. Ако не гласате како треба – отпуштен си са посла! Много распрострањен начин притиска да остане статус кво у јавним предузећима и институцијама. Директор, који је у добрим односима са партијом која га је поставила, обећава „помоћ партији“ да ће свих 100% запослених гласати за партијску листу. Под морање. Не пропушта прилику да радницима, у које посумња на нелојалност, припрети да ће их отпустити ако не послушају савет, Бојећи се да не изгубе посао,људи гласају „како врх наложи“.

ГРЕШКА: – ништа моје заокружење на листићу не значи. Давно је за нас све решено, бар нећу изгубити посао – по навици мисли човек и гласа како је „директор наредио“. Тако рачуна већина и заокружи оног кога су му одредили. Резултат: тескоба у души, осећај да су вас искористили, у власти се нису нашли они које сте хтели. Управо – ви сте их негласањем изабрали!

КАКО ТРЕБА УРАДИТИ: ничега се не бојати. Ко се боји пуне су му гаће. Нема више комунистичких чистки. Устав свима даје право избора и глупо би било да то право не искористимо. У кабини за гласања не само да нема камера које снимају, тамо је само једна оловка привезана на узицу. Ви не гласате први пут? Чега се онда бојати? Смело гласајте за онога ко ће, по вашему мишљењу, стварно бити од користи људима. А директору предузећа не треба да подносите обавезан извештај како сте гласали.

2. Ако не гласаш „за партију“ од дипломе нема ништа. Обично тако плаше студенте који су пред дипломирањем. Младо поколење, мада су паметна деца, помисле да ће стварно имати проблема пред крај школовања, помисле: можда је тачно да неће дати диплому.

РЕШЕЊЕ: искористи свој глас према своме уму, ничега се не треба бојати. Претња је упразно. Не може се десити да нико не дипломира. Дипломираћете сигурно.

КАКО ТРЕБА УРАДИТИ: не бојте се ничега, гласајте како сматрате потребним. Треба да размислите о томе – зашто врше притисак, без обзира о каквом квалитету се ради. Партија и њена листа треба да буде смела да решава не само проблеме Универзитета, него проблеме народа у целини. А то су градски проблеми инфраструктуре, становања, асфалта на путевима, парковима, мира, слободе и поретка у граду и приградским насељима, градском превозу, градском буџету и о много чему другом. Питајте се – зашто сада обећавају, где су били до сада, да ли су раније обећавали и обећања испуњавали? Ви желите да живите у нормалним условима, да будете слободно информисани, да од власти добијете сваку помоћ.

Или вас кевтање против свих других по реду задовољава. Не гласајте за оне који било кога олајавају. То ће им прећи у навику па ће заборавити на народ. Чуваће само власт. Ако нисте задовољни, изаберите оне од којих очекујете да ће извршити обећања. Не гласајте за оне који све игноришу, који су се увалили у фотеље и мисле да ће вечито владати. Реците НЕ онима којима не указујете поверење. Гласајте слободно. Важно је да систем власти фуннционише.

Управо, зашто некоме да причате за кога сте гласали, то нико не може да зна. О вашем избору знате само ви без обзира на то да ли су вам поклонили, напр. телефон, лаптот, трактор или кило шећера, врећу кромпира и литар уља.

3. Сазнаћу ко је гласао против – заборавите за напредовање на послу – То је још једна форма плашења потчињених. Иако је 21-ви век, ипак такве детињасте методе успевају код слабих и неодлучних.

КАКО ТРЕБА УРАДИТИ: мирно гласајте онако како сматрате правилним. У целој историји избора ни један листић није идентификован. Чак и ко се неко нашали па стави адресу име и презиме и број нечијег телефона, они неће знати ко је то учинио. Своје податке сигурно нећете ставити на листић, гласање је тајно.

Када се нађете у кабини за гласање, суочени са гласачким листићем, заокружите свог кандидата, нико никада неће знати за кога сте гласали. У кутији са листићима биће стотину истоветних листића. Спаваћете спокојно, знаћете да ни од кога не зависите. Аако подеби ВАШ кандидат бићете уверени да ће сутрашњи дан бити спокојан, зато што сте га ви слободно изабрали, знајући шта изабраник реално може. Очекиваћете бољи живот, верујући да сте правилно и самостално поступили.

4. Црна пропаганда, шта ће ми та прљавштина? Што се дан избора приближује све је више изненађења које доносе кандидати. Крилов у својим баснама неби смислио шта нуде градске причалице и дангубе. Стотине младих људи за мале паре раде на црно, разносећи рекламе по сандучићима, у новинама публикују такве погрде једни на друге, по парковима иду провокатори и уходе, сплеткароши. Зашто то раде? упитаћете се. Зато што су слаби пред јачим кандидатом, зато што нису у свакодневном кнтакту са народом и његовим потребама, зато што сплеткарошима остаје тај начин борбе – не говорити о свом програму, него да оцрне кандидата који је спрамен да ради за народно добро.

ГРЕШКА: многи су у стању да некада много верују и не мисле, изгубе могућност да направе разлику између добра и зла. Зар да не учествујемо у изградњи сопственог живота, своје будућности, напретка наше деце. Зато што нам се чини да ће се све решити без нас. Наравно да ће да се реши – али у чију корист, ако смо испустили прилику да гласамо за себе.

КАКО ТРЕБА УРАДИТИ: Послушај себе и свој разум. Сетите се шта су обећавали пред прошле изборе, да ли су скренули са тог пута, да ли су преварили народ. Погледајте около, видите и оцените шта се дешава, шта смета и ко смета. Ко издаје, ко се пренемаже од силнога рада, ко не може да постигне, ко је уморан.

Оцените? ШТА СУ УРАДИЛИ, КОЈА ОБЕЋАЊА СУ ИСПУНИЛИ. Ми их бирамо да раде у корист народа и државе, безбедности. Сравните, и одлучите.

И ОБАВЕЗНО ИДИТЕ НА ИЗБОРА.

Запамтите једну врло важну ствар: ВАШ ГЛАС МОЖЕ ДА БУДЕ ОДЛУЧУЈУЋИ!

«В выборах надо всегда участвовать. Если мы будем участвовать, то мы добьемся большего. А если мы не примем участия в выборах, проигнорируем их, они все равно состоятся. За 1150 лет ни разу оппозиция в нашей стране не приходила к власти, но участвовать надо обязательно»,- отметил Владимир Жириновский.

Никоме не дајте право да бира уместо вас. Ваш живот је у вашим рукама.

Тако говоре из штаба ЛДПР.

Има још једна од најпрљавијих технологија коју ЛДПР не помиње. Купљени гласови. Наиме, ако сте „преузели обевезу“ да фотографишете гласачки листић у кабини, снимите га – а онда листић поништите, и као такав убазите у кутију. Узмите новац од несрећника, имају га превише, узели су га од вас лично – па тако враћају. То је први знак да су лопови, да њих не треба бирати.

Не отварајте врата непознатим лицима, програм „од врата до врата“ је незаконит. Ако вас у време кампање и изборне тишине зову људи које никада нисте чули ни видели – спустите слушалицу. Нико нема права да вас узнемирава.

Шта ради Београдска изборна комисија, да ли се приближила грађанима, да ли их позива, да ли кандидати поштују правила?

04 март може да буде судбоносан дан за будућност Београда. Бирате – ко ће управљати градом.

Не наседајте на празна обећања. Будите одговорни у избору. Да би избавили град из разних блата у које су га утерали неколико генерација, неопходне су радикалне промене и обнова не само персоналног састава градске управе, него и свих приградских општина и локалне управе.

Београд чека ваш избор, нова решења и нова лица. Београду су потребни нови људи. Београду, као и Србију у целом, требају млади, независни, образовани људи, који знају, хоће и смеју да решавају проблеме. Нови људи треба да очисте авлију, да град заблиста у сунцу, светлости и раду, користећи домаћа знања и капитал. Ви знате ко су. Изаберите њих!

Основни задатак Градске изборне комисије био би да изда проглас да народ изађе на изборе, да бира. Да позив чешће понавља на радију, телевизијама, билдбордовима, да објасни народу правила, технологију.

Поред прописаних правила, партије се – као предузећа у власништву њиховог оснивача – председника, намећу народу разним обећањима. Има обећања која нико никада не може да испуни, али добро звуче. Полуписмени бирач нема избора, он познаје само ЊЕГА и диви му се што као такав постоји. Шта бисмо без маршала?

На дан гласања могуће су провокације на изборним местима од стране силних. Разбијаче кутија шаље вчаст, они су из власти. Опозиција није свесна шта намерава власт да остане статус кво. Издаће све….

Изборна комисија може да доће до народа. Само ако хоће.

Андрей Волков,

Севастопољ, 10.02.2018г.

Поделите:

3 Коментари

  1. “Видовдан” где, на коя гувна налазите ова комуна ликове? И ви сте слиочни, гори од руске комуне. Уместо буктиње, ви сте постали пропсат Српског народа. Ви славну Црну Гору словите НДХ а Ђукановића Павелићем? Ви господо нисте нормални, ви сте острашћени у идиотскойи због кое смо изгубили Краину и Космет. Да, ти Анђелковићу, Кустурице, Бећковићи,Бреговићи…превртљиви Драшковићи и Хравати Шешељи. Родило се, ваља га љуљати ко и Тита. Ивица Дачић е Роде велики Србин ако се пореди са Шешељ.

  2. Зашто Руси имаю комлексе западне демократије ако и луд види да њима више одговарју тоталитарни системи царевина, комунизам. Коме се то они правдаю, бацаю паре на изборе? Да убеде Запад да су демократска држава а нису. Ако ми морамо да балансирамо, да играмо на све карте да би физички преживели на Балкану, чега се они плаше па певаю кроз шуму?

    • Поштовани, лепо што убацујете стара руска слова у савремени текст. Сви избори су “игра” и да је то добро вукла би то и ЕУ код себе, код њих нема избора само “коммесари”. Упамтите тај појам. Тај појам обавезно вежите за оСИОНе, дакле “одабране са малим капицама” који су “одабрани” само у нашој глупој религији коју они не упражњавају. Невероватно да 2,3млрд хришћана свих боја уче да су робови и да су жиди одабрани народ, и да је Христ(=крест) жид(Јешуа=Јахве=Исуис по гречески), а да при томе тај “народ” није те “вере”.
      Зашто “наша” СПЦ “слави” 14.јануара “обрезание Господње” ако се ми Срби не обрезујемо?? Обрезују се СЕмити или араби и жиди, иста сорта.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here