Борис Степанов: Џихад у срцу Европе

Поделите:

Европа је заплашена. Потресају је акције терориста. Ница, Берлин, Лондон, Барселона. За напад се сваки пут бира симболично место. Пре годину дана Французи су славили Дан заузећа Бастиље. Берлин је нападнут у време божићних празника, у Лондону – најужем центру Магловитог Албиона – нападнут је мост преко Темзе. Терористи се труде да што јаче ударе  на европску цивилизацију.  Доносе џихад у само срце Европе!  За сада их је немогуће зауставити, непредвидљиви су и одлично организовани. Тероризам се претвара у новог непријатеља читавог света. И сада нико не може да каже да ли је човек заштићен, зато што нико и нигде не може да се осећа потпуно безбедно. Западне тајне службе показују своју некомпетентност, и своје промашаје у раду пребацују са једног на другог. Европска унија је снажна организација  која свом становништву прописује правила понашања, која прати како се она извршавају, али ни дан данас не може да  разоружа „спаваче“ и „будне“  терористе који слободно шетају по континенту и газе народ камионима, аутомобилима, убијају ловачким ножевима.

Колико то још може да траје? Зашто се Туск, Јункер и Тајани, и многи други велики евробирократи који годишње примају десетине хиљада евра, не нађу на једном месту и не почну да штите Европљане од убица са севера Африке, са Блиског Истока, који пролазе специјалну обуку у тајним логорима. Колико се још може правдати и позивати на мултикултурализам? Било која акција терориста представља популаризацију идеја џихада међу европским муслиманима. Терористичка интернационала кроз своје људе за врбовање доставља детаљне инструкције о томе како да се одузме камион, тешки фургон, минивен, који су ножеви погоднији, како да се гуше и кољу Европљани по пешачким зонама. Терористи знају да жртава треба да буде што више, да треба сви одреда да се сакате и да све то треба да се чини тамо где је највише страних туриста.

Најбоље по градовима који су познати читавом свету. Тако се штета наноси и туристичком бизнису. Паника изазива страх, туристи се једноставно боје да путују по Европи, авиокомпаније имају губитке, губици су и за власнике хотела и туристичих радника. Произилази да што дуже трају ратови у Авганистану, Ираку, Либији, Сирији, Јемену, то више екстремиста доспева у Европу  и то је више жеље код њих  да се освете за оно што су са исламским светом радили и раде САД и НАТО не само једну деценију. Јасно је да коришћење експлозива захтева планирање, командовање, извршење. То је компликовано и није ретко да тајне службе  налазе извршиоце и пре самог извршења терористичког акта. Аутомобил и напад „усамљених вукова“ данас представља најделотворнији начин тероризма. Зато је микротероризам (јарац на аутомобилу и напад ножем) тешко унапред претпоставити и предухитрити, али ако се ништа не ради и уколико се појача радикализација исламске  младежи у Европи нова врста терористичких напада „усамљених вукова“ ће се свуда усвојити. Европи је објављен рат и она мора да га заустави, то је неопходно да би се спасио живот обичних људи.

Борис Степанов

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here