Бранислав Јевтић: 1. април на граници стварности

Поделите:
 1. Први април без Здравка Чолића. Традиционални фестивал „Београдско пролеће“ отказује се због оправданог одсуства Чоле и новонастале ситуације, неопозивом одлуком најстаријег законодавног тела – Рушке Јакић.
 2. AV подлегао корони. Човек који се одрекао сваког могућег одмора, решио да узме слободан дан, и 1. април проведе са најмилијима у 25 – часовном карантину, како би, пре свега, друге заштитио од себе.
 3. Чак Норис закачио корону. После критичне клиничке слике вирус је мутирао у мишји грип и стање је стабилно.
 4. Бака Прасе променио име. После читаве медијске хајке, и оптужби за корона-профитерство, како би опрао образ тј. јавну осуду и мимоишао трогодишњу робију, пребогати јутјубер одлучио се на прави потез у право време. Он је донирао хиљаду евра, што му се вратило још већом популарношћу. Али, контроверзном инфлуенсеру то није умирило савест. Он је пожелео да се покаје због свих грехова. Почев од средње школе где је био главни бунтовник – јер је носио ранац спреда, па све до пропагирања материјалног погледа на свет. Он се зарекао да ће од сада проповедати само значај духовног благостања, и зато је променио име у: Попино Прасе.
 5. Маријана Матеус после дуже амнезије сетила се свог презимена, и сад се зове само Матеус.
 6. Жена којој је мали овај гроб Биљана Србљановић, у складу са годинама, одустаје од даље шетње, тако да се акција „1 од 5М“ претвара у „1 – 4.999.999“, и то је вест која никог живог није изненадила.
 7. Наташа Беквалац најавила концерт на стадиону Рајко Митић и то без плејбека. Косачице на Маракани ступиле у штрајк до даљњег.
 8. Мило Ђукановић затражио српско држављанство да би осим Албанског, Хрватског и Црногорског имао и то као четвороструко. У образложењу наводи само један разлог: „Злу не требало“.
 9. Уводи се 6G мрежа због пребукираности система. Самим тим, Србија као друга земља са дигиталном наставом за школарце, у овом аспекту биће прва која ће престићи Кину.
 10. Млађан Динкић освојио прво место на Чивијади у Шапцу причајући виц о хиљаду евра. Новчану награду доделио му је лично председник жирија у износу од 100 евра.
 11. Академија наука се распушта на неодређено време због дератизације.
 12. Богомољке односно особе које се виђају по ћошковима цркава где нешто вечито мрнџају и бају, а неретко нас на друштвеним мрежама подсећају на божији гнев изнад својих селфија начињених на литургији, већ после фамозног причешћа прве су испразниле света места, и показале солидарност.
 13. Бојкот НИН-ове награде окончан. Потписници, који су данима узастопце пробијали звучни зид својим ламентирањем, коначно су одахнули тако што им је омогућено да васпоставе односно реинсталирају своје људе у жири за ту пригодну награду. Лагуна је у знак прославе обећала цео сајам књига под закуп само за своје бисере.
 14. Оглас: Слободно радно место на позицији главног уредника културног програма на РТС-у. Тражи се подобна особа без иједног дана искуства. Претходни аванзовао за амбасадора.
 15. Новак Ђоковић позирао за Музеј воштаних фигура у Јагодини. Она претходна неће бити претопљена у гробљанске свеће. Само ће се преименовати у: Душко Радиновић, познатији као десни бек из Звездине златне генерације.
 16. Црна хроника побелела од страха. Мигранти изразили велику захвалност господину председнику за све привилегије, и, како би се реванширали, одлучили су да спусте сидро баш овде, на опште одушевљење нације.
 17. М. Баздуљ инаугурисан за шерифа београдске чаршије. Наиме, Баздуљ и остале сорош-мераклије (с тим што је подела на тобџије и фурунџије убудуће забрањена, јер је интегрисана у too-gender) успеле су у замисли да Скадарску улицу преведу у своје приватно власништво. Да срећи њиховој нема краја доказ је и песма, коју је иначе препевао Баздуљ од Милоша Бојанића, и од сада је то химна главне туристичке атракције: „Скадарлијо, моја у априлу…“
 18. Фудбалски шампионат прешао на такмичење у интелигенцији. Досадашњи ђеније интернационале Дејо Савићевић, који је сам себи поломио ногу на утакмици због чега је одсуствовао са терена наредних шест месеци, нашао је достојну конкуренцију у младом штоперу Партизана, јер је овај себе фаулирао у кревету. Многи се слажу, бар да је то било у сну, па да га разуме човек, догађа се сваком да га појури нека џукела док вози бицикл, па се ритне безразложно у сопствену цеваницу. Срећом па је задобио само лакшу повреду, тиме не угрозивши црногорској легенди прво место.
 19. Глумци више не кубуре. Још је Дастин Хофман давно изјавио да је морао да постане глумац како би уопште успео да смува неку девојку. Док, на другој страни, Александар Срећковић Кубура морао је да плаћа новинаре да пусте буву како је швалер да би се домогао бар неке епизодне улоге по серијама. Међутим, ако је неко рођена глумица то је моја изабраница. Својевремено је имала карактерну и јако захтевну улогу у порно клипу; додуше аматерском, али је већ тада било јасно да је њена каријера више него обећавајућа. Мом поносу нема краја.
 20. Кип победника запушио уста свим неверним томама. Коначно је утихнула халабука настала после рестаурације, проузрокована од стране подељене јавности око тога да ли је вајар добрано одрадио посао, јер се убрзо ујединила и успокојила. Вајар није перфектно одрадио, већ чудесно, најблаже речено. Успео је недвосмислено да у бронзану фигуру удахне живот дотле да је примећена позамашна ерекција у тренутку када је испод њега прошла једна дама због каквих с разлогом уживамо углед земље са најлепшим женама. Да ли ће га као и пре стотинак година са Теразија због саблажњених госпођа на његову наготу скинути и преместити на још више место нпр. Авалски торањ, или, пак, удаљеније, нпр. на Голи оток, остаје да видимо.
 21. Владу Георгијева издао добар глас због ширења дезинформација. Добра вест: познати певач је ухапшен (по ко зна који пут) због изјаве да је Земља плочастог облика; а лоша да је пуштен.
 22. Лоша вест: укида се инстаграм. Када је Небојша Крстић издао ово званично саопштење, настала је свеопшта паника и безнађе међу млађом популацијом. Омладина не види смисао живљења. „Досадно нам је!“, пролама се вапај кризирајућих. Немири на помолу, а како психоаналитичари предвиђају, могући су и масовни суициди, још већих размера него 1933/4, када је број самоубистава достигао максимум. Она петина времешног становништва задовољиће се досадашњом аутотерапијом на фејсбуку, али та огромна већина остаће ускраћена за свој уметнички израз „слика казује више од хиљаду речи“. Добра вест: априлилили!

 

Бранислав Јевтић

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here