Бранко Радун: Милов мафијашки режим дискриминише Србе

Поделите:

Мило Ђукановић је на власти у Црној Гори око четврт века, али други део његове владавине су обележили криминализација власти и гушење српског идентитета. Срби су грађани другог или трећег реда. Немају право на статус народа, па чак немају ни статус националне мањине иако их је око трећине становништва (проценат је значајно већи јер се многи из страха изјашњавају као Црногорци). Ово је незабележено у Европи у 21 веку.

Српска историја, језик и писмо се систематски али и перфидно потискују и маргинализују. Формално су језици и писма равноправни и то ће вам рећи и министарство просвете и школе, али у пракси су директори стимулисани да потискују српску националну свест измишљеном историјом по којој су Срби окупирали Црну Гору 1918. Исто тако се дискриминише српска култура, језик и писмо. Kад добијете информације са терена о томе у школама, медијима и у културним институцијама ви их наравно проверавате али је велики страх код људи јер су у Црној Гори Срби у статусу културног апартхејда, то јест плански и систематски се гуши национални идентитет са циљем да на следећем попису буде мање од 20% оних који ће се изјаснити као Срби и да пропорционално томе опадне и проценат оних који се изјашњавају да им је материњи језик српски.

Процеси су неповољни по опстанак Срба у Црној Гори па ако овако потраје они ће доћи на проценат мале етничке мањине којој ће онда. Kад све буде готово, бити „дозвољен“ мањински статус по „европским стандардима“.

Бранко Радун

Поделите:

6 Коментари

  1. Milo kontrolise preko svojih ljudi mafiju i biznis i dobar deo medija u Srbiji
    Da li ce se vucic osloboditi tog stiska i te hobotnice pitanje je
    Na zalost mnogi u Srbiji navijaju za crnogorski mafijaski lobi u Srbiji a dosta njih i radi za njih
    Srbija je okupirana od Zapada a glavni pomocnik je crnogorski lobi

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here