Branko Radun: Titov duh živi kroz Čanka i čankovce!

Podelite:

Skupština Vojvodine raspravljala o utvrđivanju i svečanom obeležavanju datuma od značaja za pokrajinu. Poslanici LSV su iskoristili priliku da zatraže da se kao značajni datumi obeležavaju i 31. jul iz 1945. godine kada je Skupština izaslanika naroda Vojvodine donela odluku da Vojvodina kao AP uđe u sastav federalne Srbije, jedne od federalnih članica tadašnje Jugoslavije, ali i dan kada je donet Kardeljev Ustav 1974. godine.

Nenad Čanak ponovo pokušava da se nametne kao glavni autonomaški političar. Kako mu je opala popularnost u autonomaškim krugovima želi opet da se nametne ovakvim inicijativama. Ovo jesu provokacije jer se već slavi Velika Skupština na kojoj je pre sto godina doneta odluka o prisajedinjenju Srbiji. Poznato je da je Nenadu Čanku titoistička Jugoslavija na srcu a naročito polufederalni status Vojvodine koji je blokirao Srbiju u donošenju odluka. Veličati u 21. veku komunističke odluke i Ustave nije ni malo demokratski ni moderno. Da ne govorimo koliko je to protiv srpskih nacionalnih interesa. Na žalost mnogi naši političari su ostali robovi devedesetih, a neki su i dalje zaglavljeni u 1945. ili 1974. Tito nije umro jer je njegov duh i dalje živ. Tito živi kroz Čanka i čankovce.

Branko Radun

Podelite:

1 komentar

  1. Sve spomenute tvari(spodobe) su židovi (Iosif Ambrozij, Eduard Kardel, Nešama Čanak) te se ne čudite…to je ista religija….rebelsi…rebellion…ili HU is HU?
    U svakom narodu su dva naroda, pa i u serbskom (na primer Abramović, Rebić, Mali, Kori Udovički, Tabaković, Davidov, David, Liht, Bogdan Bogdanović, Ribnikar, Ribar, Pijade, ima ih sijaset…).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here