Бугарска бесна што је откривена њена умешаност у фабриковање афера у Србији?

Поделите:

Бугарска и њени агенти вршљају по Србији? “Kрушик”, “С-400”, “Руски шпијун”

Kако сам написао у претходном чланку, постоје озбиљне индиције да Бугарска (али још једна суседна земља) стоје иза фабриковања афера “С-400”, “Kрушик” и “Руски шпијун”.

Заједнички именитељи за сва три су – Бугари. У овом случају у сва три случајева бугарски “новинари” су умешани, као “истраживачи” или “експерти”. Још једна афера им се придружила а то је оптужба да Србија испоручује оружје у Украјину.

Шта је ту заједничко?
1. Афера “С-400” почиње шизофренијом бугарских “новинара” о транспорту С-400 преко Бугарске и има за циљ напад на заједничке вежбе Србије и Русије.
2. Афера “Руски шпијун” има за циљ нарушавање угледа Русије у Србији.
3. Афера “Украјина” има за циљ нарушавање угледа Србије у Русији.

Афере “Kрушик” и “Украјина” су интересантне јер се ради о извозу српског наоружања и муниције. Проблем је што Бугарска иам исте купце и исто тржиште и велики смо конкуренти Бугарима на том подручју деловања. Ево линк као доказ бугарске трговине оружјем.

Најновија вест: Милован Дрецун, наш врсни аналитичар и шеф скупштинског одбора за KиМ такође тврди да у Србији постоји велика мрежа бугарскох обавештајаца. И ођедном – нови скандал.
Да ли смо погодили прстом у око или не, тек ођедном се јавила бугарска шефица дипломатије Јекатарина Захаријева (линк) и хитно опомиње Дрецуна и Србију да не смеју да тако говоре о Бугарској – јер Бугарска подржава Србију у путу у Европску Унију и “И сами знате да Бугарска по том питању има јак глас” – што је директна претња да не смеју да се дирају бугарски обавештајци или да се помиње Бугарска.

Господин Дрецун је навео и да се против Србиеј дуго води хибридни рат и да наводни бугарски “истраживачки новинар” стоји иза објављивања снимка.

Министар одбране Александар Вулин стао је у одбрану г.Дрецуна, и изјавио да Бугарска треба да гледа своја посла и да Бугарска може да допусти себи да јој други бирају пријатеља, али Србиај сама бира своје

Даље треба напоменути да је пре пар дана председник Бугарске осудио Северне Македонце што Бугарску називају окупатором, и изјавиода Бугарска никада ниеј била окупатор и директно рекао Северним Македонцима да могу да забораве на европски пут ако анставе Бугарску да називају окупатором (линк).

Дакле није само Србиај у питању и све траба гледати у ширем контексту односа Бугарске према својим суседима. Да ли је Бугарима засметао најављени “Мали шенген” који ће дефакто одвојити Македонију, Албанију и нажу јужну поклрејину Kосово и Метохију ван бугарске сфере утицаја? Јасно је да ће се бугарски утицај у региону драстично смањити.

Продаја бугарског оружја у региону је угрожена јаком српском војном индустријом и још ако ан то донесемо и пољуљане руско-српске односе, то су све добитци по Бугарску и НАТО.

Закључак: Српске обавештајне и контра обавештајне агенције морају јасно и недвосмислено да стану на крај вршљању страних агентура. И Руских и НАТО. Ми смо неутрална земља и то требамо бранити.
Бугарској смета српско економско јачање и посебдно српска војна индустрија
Али највише јој је потенцијални проблем “Мали шенген” који ће Бугарску оставити без икаквог економског али и политичког утицаја у региону.

У овом случају, бугарске обавештајне службе преко својих “независних новинара и истражитеља” имају за задатак рушење угледа Русије у свету и региону, али и деловање против владе и државе Србије, њене економске и политичке моћи и самим тим то је непријатељски акт и непријатељски чин једне суседне земље.

Александар Kиш

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here