Bugarska besna što je otkrivena njena umešanost u fabrikovanje afera u Srbiji?

Podelite:

Bugarska i njeni agenti vršljaju po Srbiji? “Krušik”, “S-400”, “Ruski špijun”

Kako sam napisao u prethodnom članku, postoje ozbiljne indicije da Bugarska (ali još jedna susedna zemlja) stoje iza fabrikovanja afera “S-400”, “Krušik” i “Ruski špijun”.

Zajednički imenitelji za sva tri su – Bugari. U ovom slučaju u sva tri slučajeva bugarski “novinari” su umešani, kao “istraživači” ili “eksperti”. Još jedna afera im se pridružila a to je optužba da Srbija isporučuje oružje u Ukrajinu.

Šta je tu zajedničko?
1. Afera “S-400” počinje šizofrenijom bugarskih “novinara” o transportu S-400 preko Bugarske i ima za cilj napad na zajedničke vežbe Srbije i Rusije.
2. Afera “Ruski špijun” ima za cilj narušavanje ugleda Rusije u Srbiji.
3. Afera “Ukrajina” ima za cilj narušavanje ugleda Srbije u Rusiji.

Afere “Krušik” i “Ukrajina” su interesantne jer se radi o izvozu srpskog naoružanja i municije. Problem je što Bugarska iam iste kupce i isto tržište i veliki smo konkurenti Bugarima na tom području delovanja. Evo link kao dokaz bugarske trgovine oružjem.

Najnovija vest: Milovan Drecun, naš vrsni analitičar i šef skupštinskog odbora za KiM takođe tvrdi da u Srbiji postoji velika mreža bugarskoh obaveštajaca. I ođednom – novi skandal.
Da li smo pogodili prstom u oko ili ne, tek ođednom se javila bugarska šefica diplomatije Jekatarina Zaharijeva (link) i hitno opominje Drecuna i Srbiju da ne smeju da tako govore o Bugarskoj – jer Bugarska podržava Srbiju u putu u Evropsku Uniju i “I sami znate da Bugarska po tom pitanju ima jak glas” – što je direktna pretnja da ne smeju da se diraju bugarski obaveštajci ili da se pominje Bugarska.

Gospodin Drecun je naveo i da se protiv Srbiej dugo vodi hibridni rat i da navodni bugarski “istraživački novinar” stoji iza objavljivanja snimka.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin stao je u odbranu g.Drecuna, i izjavio da Bugarska treba da gleda svoja posla i da Bugarska može da dopusti sebi da joj drugi biraju prijatelja, ali Srbiaj sama bira svoje

Dalje treba napomenuti da je pre par dana predsednik Bugarske osudio Severne Makedonce što Bugarsku nazivaju okupatorom, i izjavioda Bugarska nikada niej bila okupator i direktno rekao Severnim Makedoncima da mogu da zaborave na evropski put ako anstave Bugarsku da nazivaju okupatorom (link).

Dakle nije samo Srbiaj u pitanju i sve traba gledati u širem kontekstu odnosa Bugarske prema svojim susedima. Da li je Bugarima zasmetao najavljeni “Mali šengen” koji će defakto odvojiti Makedoniju, Albaniju i nažu južnu poklrejinu Kosovo i Metohiju van bugarske sfere uticaja? Jasno je da će se bugarski uticaj u regionu drastično smanjiti.

Prodaja bugarskog oružja u regionu je ugrožena jakom srpskom vojnom industrijom i još ako an to donesemo i poljuljane rusko-srpske odnose, to su sve dobitci po Bugarsku i NATO.

Zaključak: Srpske obaveštajne i kontra obaveštajne agencije moraju jasno i nedvosmisleno da stanu na kraj vršljanju stranih agentura. I Ruskih i NATO. Mi smo neutralna zemlja i to trebamo braniti.
Bugarskoj smeta srpsko ekonomsko jačanje i posebdno srpska vojna industrija
Ali najviše joj je potencijalni problem “Mali šengen” koji će Bugarsku ostaviti bez ikakvog ekonomskog ali i političkog uticaja u regionu.

U ovom slučaju, bugarske obaveštajne službe preko svojih “nezavisnih novinara i istražitelja” imaju za zadatak rušenje ugleda Rusije u svetu i regionu, ali i delovanje protiv vlade i države Srbije, njene ekonomske i političke moći i samim tim to je neprijateljski akt i neprijateljski čin jedne susedne zemlje.

Aleksandar Kiš

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here