Црногорски Мапет Шоу у Београду: Двоструки Амфилохијеви аршини, београдски Црногорци и горштачки C- dur

Поделите:

Црногорски Мапет Шоу у Београду

Двоструки Амфилохијеви аршини, београдски Црногорци и горштачки Cdur

Црногорци у Београду – Матија Бећковић и Мило Ломпар, одбили су да беседе на прослави осам векова аутокефалије СПЦ у организацији Цркве, јер ће како су рекли, председник Србије Александар Вучић од врха СПЦ добити Орден Светог Саве првог степена. Поменути двојац београдских Црногораца, зачудо, никада није одбио да говори на разним скуповима које је организовао њихов духовни кормилар, Црногорац и Архиепископ Цетињски, иако је исти тај Црногорац Амфилохије доделио Орден Светог Петра Другог јавном нехришћанину и црвеном војводи Војиславу Шешељу. Оном црвеном војводи Шешељу који је пред ТВ лицем милиона Срба још 1992. године у Скупштини гласао против увођења веронауке у српске школе и који и данас публично и нескривено исповеда своју нехришћанску, небиблијску, нејеванђелску и несветоотачку веру. У исто време, што је за Црногорце у Београду Бећковића и Ломпара, заједно са њиховим кормиларем, посебан морални проблем, председник Вучић, без обзира на све његове врлине или пак мане, од тренутка од када је постао Председник Владе или Републике Србије није никада, као од Амфилохија одликовани црвени војвода Шешељ, говорио против веронауке. У исто време држава Србија данас издваја не мала средства за пензионо и социјално осигурање свештеника као и обнову многих цркава и манастира. Да не говоримо о великом новцу које држава издваја за изградњу Храма Светог Саве и рад средњих и високих богословских школа СПЦ.

Да би демистификовали ову провидну и наглу црногорску амнезију у организацији Црногорца и Архиепископа Цетињског Амфилохија, присетимо се неких његових речи као и речи њиме одликованог црвеног војводе Војислава Шешеља.

Митрополит Амфилохије је у друштву протојереја Велибора Џомића при додели Ордена црвеном војводи и агностику Војиславу Шешељу, који се као политичар отворено залагао против увођења веронауке и који за себе каже да не верује у хришћанског Бога Библије, рекао следеће:

Нека овај знак Светог Петра Другог украшава лик нашег Војислава и да настави витешко дело ОДБРАНЕ ДУШЕ И ОБРАЗА српског народа!“

Војислав Шешељ је међутим и Црногорцу Амфилохију и свима који имају иоле савести давно показао колики је неправославац и како он «брани» ОБРАЗ И ДУШУ српског народа. Пре само пар година, Шешељ је у њему приличној емисији Парови, одговарајући на питање – како је пре око 25 година могао да гласа против веронауке и зашто не верује у Пресвету Тројицу – рекао следеће:

Ми смо странка демократског карактера и залажемо се за секуларно друштво. Секуларно друштво је друштво где је Црква стриктно одвојена од државе. Питање вероисповести је приватна ствар. Веронаука је у колизији са науком.

Не мислим да је Бог створио земљу на онај начин на који је то описала Библија. Верујем да је космос ствар разума и да је космос створио неки универзални разум. Верујем у универзалну космичку правду. Све религије на свету створили су људи а не Бог. Највећа је глупост рећи да је једна религија боља од друге и да је једна исправнија од друге.

Ја целог живота покушавам да будем интелектуалац зато што су интелектуалци људи чије основно обележје није вера него сумња. Ја се држим Декартове логике: Сумњам дакле постојим. Ја у све сумњам.

Арија је неко на Никејском Сабору отровао. Њему је на путу од дворане Никејског сабора до Саборног Храма позлило. Морао је дао отрчи у јавни WC и тамо су га сасекли ножевима. У теолошким књигама онда стоји да је Бог хтео да му се сва утроба проспе, а њега су у ствари сасекли ножевима. И њега у теолошким списима потом зову проклети Арије.

Велика је разлика између онога што је Христ учио и онога што су свети оци Цркве у четвртом веку утврдили. У Новом Завету постоје четири Јеванђеља и ниједно од тих четири Јеванђеља није писао Христов савременик.

Ја припадам хришћанско-јудејској традицији и култури. А ту припадају сви Јевреји, сви Хришћани и сви Муслимани. Корени све три религије су исти. Дакле, ја припадам јудео-хрижћанској култури. Такође, и пошто сам Европљанин.»

После цитиране безбожне теологије Војислава Шешеља, носиоца Амфилохијевог Ордена Светог Петра Другог, запитајмо се откуда управо сада код београдских Црногораца Бећковића и Ломпара толика љутња на Патријарха Иринеја и Свети Синод СПЦ због одлуке да се највећим одликовањем наше Цркве одликује Председник Србије Александар Вучић. У исто време нема нити је било љутње од стране београдских Црногораца Бећковића и Ломпара на Црногорца Амфилохија који је одликовао нескривеног борца против веронауке, јавног нехришћанина и црвеног војводу Шешеља црногорским орденом Петра Другог. Ако већ београдски Црногорци са њиховим духовним кормиларом Црногорцем Амфилохијем суде по некаквим аршинима, онда нека се покрију ушима и нека увек суде по истим аршинима а не по двоструким стандардима јужне им дедовине. Предлажемо зато Црногорцу и митрополиту Амфилохију да ако му се не свиђа најављени програм у београдском Центру Сава позове свог одликованог црвеног војводу Воју Шешеља и заједно са својим београдским Црногорцима двоструких стандарда Бећковићем и Ломпаром, негде у врлетима независног Монтенегра, најбоље на Цетињу, одрже посебну Црногорску Академију у славу осам векова СПЦ. Па нека агностик, неправославац и црвени Војвода Шешељ, заједно са београдским Црногорцима и двојцем Бећковић-Ломпар, вођени њиховим кормиларом Црногорцем Амфилохијем, одгуслају за своју душу неки нови хит црногорског Мапет Шоуа. Подразумева се у познатом горштачком Cdur штимунгу. Кад је већ Црногорац Амфилохије у сред Србије и њеног главног града Београда држао опело живим министрима и целој Влади Србије, «што чојски и јуначки» никада није урадио у његовој Црној Гори, зашто би се у свом црногорском безобразлуку и циркузанисању зауставио данас? Све док том надобудном мргуду из Мораче Доње неко у Београду добро «не заврне уши» неће се тај сејач раздора и свађа у Србији и СПЦ лако смирити. Време је упутити црквеног смутљивца на југ. Нека прво почисти у свом подељеном и хаотичном црногорском дворишту па нека онда тихо и на голубијим ногама укорача у Србију и прича о Србији и српским политичарима.

 

Својеручно цензурисан: један од 7 милиона

Ненад Кнежевић

 

Поделите:

9 Коментари

  1. Gospod naš i Spasitelj Isus Hrist je trpeo judu do samoga kraja. Na Tajnoj Večeri ga pričestio sa svojim učenicima a ovaj otišao da ga izda. Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije je mnoge pričestio po ugledu na Gospoda. Neki su ostali u Crkvi, neki nažalost nisu.

  2. Неки су од младости били антихристи као Црвени Војвода Шешељ који је нажалост још 1992. године гласао против хришћанске веронауке па су добили орден Петра II од Амфилохија.

  3. ,, Neka bude volja Tvoja.,, Nama često nije logično nešto što je po Božjoj volji. Sveštenoslužitelj onima koji hoće da žive po veri otkriva Božju volju. Poslušnost spasava, samo nije lako svoju volju zauzdati. 🏋️‍♂️😊

    • По Уставу СПЦ Синод даје Ордење па је Синод и донео такву одлуку да се председнику Вучићу додели Орден Светога Саве. Зато Црногорац Амфилохије и јужна црногорска екипа немају шта да се буне. Просто нису надлежни. Ако пак прозивају исправност одлуке Синода нека Амфилохије прво прозове самога себе за Орден Шешељу. По оној Еванђелској: “Лицемере извади прво брвно из ока свога, па онда гледај да вадиш трун из ока брата свога”.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here