Да ли је Аустралија намерно изазвала пожаре да би неометано вршила екслоатацију рудних богатстава?

Поделите:

Аустралска влада издала је акт којим саветује екипама које се боре против пожара да убију младунчад коала и кенгура које нађу на терену.

Ватрогасац волонтер који долази из Србије а годинама већ живи у Аустралији, у допису новинама “Данас” изјавио је да су ватрогасци од владе примили документ “The Victorian Response Plan for Wildlife Impacted”, у коме се наводи да рехабилитација оволиког броја коала и кенгура једноставно није могућа.

Влада тврди да оволики број сирочади не може добити дугорочну негу и да се никад успешно неће моћи вратити у дивљину.

У документу се описују методе еутаназије, које укључују смртоносну инекцију за младунце који су већ спашени из природе, а за оне које се пронађу на терену са затвореним очима и ушима спуштеним на доле, одмах ударац тупим предметом у главу или пуцање из пиштоља.

Ових дана сведоци смо многих видеа на нету који су постали вирални где видимо повређене коале које су многи спасили и тако разнежили свет, ипак истина је да их је много више убијено.
Колико су их убили а колико спасли не зна се тачно, очекује се да ће у наредним данима објавити бројке, али број ових првих свакако је много већи.

Власти су такође донеле одлуку да снајперисти из хеликоптера убију 10 000 жедних камила које су бар за сад преживеле пожаре, јер по њима представљају опасност за изворишта воде која би могла пресушити.

Преко 15 000 коала настрадало је у Аустралији и уништено је преко 80% њиховог станишта, што значи да ће после ових пожара коале изумрети.
Неће изумрети као јединке већ ће њихов број бити толико мали да неће представљати никакву улогу у екосистему.

Постоји стварна забринутост да су читаве врсте биљака и животиња заувек уништене након открића да је више од 500 милиона животиња умрло од почетка пожара.

Још једна политичка игра довела је до катастрофе невиђених размера у којој су у паклу пожара највише страдали људи и животиње.

Просто је невероватно да у земљи где грађани плаћају 35 000 долара годишње пореза, приморани су да беже из својих кућа према плажама и да се пожари за 6 месеци не могу контролисати.

Овакви пожари у Аустралији нису реткост али су до прошле године ватрогасци сами изазивали “bushfire” контролисане пожаре близу кључних путева и око насеља како би сагорели појас суве траве и растиња.
На тај начин су се спречавали управо овакви велики пожари.

Прошле године влада је изгласала закон забране “превентивних пожара” те је смањила финансирање руралних ватрогасних служби за чак 75%.
Земља је ушла у сезону пожара тотално неспремна.

Грађани Аустралије су остали шокирани не само овим законом, већ и сазнањем да док им гори континент, њихов премијер се одмара на Хавајима.

Премијер Скот Морисон је тек у децембру по повратку са Хаваја ангажовао војне резервисте на гашењу пожара и затражио од Америке само 2 авиона цистерне те је додао да ће се пожари наставити ширити и у наредним месецима.
Поставља се питање како било ко може знати колико ће пожари трајати, ако их ти исти не режирају.

Инертност државе је видљива на сваком кораку, на неким местима пожари од септембра нису ни покушавани да се угасе, или их је гасило 1 000 ватрогасаца на целом континенту, од којих су већина добровољци.

Врло јасно је да на очишћеном тлу брзо и лако могу ницати нови градови и индустријски центри где се за разлику од шума и невиних животиња, може убирати материјална корист.

2017. године фирма “Клара” је потписала са Аустралском владом изградњу железничке пруге брзих возова од Мелбурна до Бризбејна, крај које би у будућности никла још најмање 3 града.

Многи пожари горе на рути ове железничке пруге, и на приватним земљиштима становника које је већ евакуисано у градове.
Након пожара осигуравајуће куће неће више покривати осигурање становнишва због “превисоког ризика”, а земља ће остати чиста за будуће послове.

Индустријски лоби у Аустралији је међу најјачим на свету.
Они су највећи светски извозник угља и трећи највећи извозник фосилних горива генерално.
Њихово учешће у светском тржишту угља веће је од учешћа Саудијске Арабије у тржишту нафтом.

Стога је разумљиво да власти у овој земљи планирају отворити нове руднике, нове нафтне бушотине и градити нове пруге без обзира на све.

Моћне корпорације не прежу ни од чега ради ширења својих територија и убирања профита.
Ова тиха смрт животиња је само опомена да једном неће ни људи успети да побегну довољно брзо када им буду стајали на путу.

Појавиће се акт којим се одабраним људима саветује да ове друге убијају тупим предметима или их једноставно пусте да скончају у диму попут ових склупчаних коала, док највећи државни званичници буду уживали у хавајским кошуљама.

Нешто слично се већ десило у Аустралији, земљу Абориџина су колонисти и досељеници отимали а њих убијали и протеривали са вековних огњишта у велике градове где су их на крају порезима и кредитима све дотукли.

За ове пожаре можемо кривити климатске промене и вишу силу, али видимо да их гасе чашама воде док седе на кантама бензина.

У овој борби за превласт територија и уништењу живог света за сва времена, неће бити победника, победник ће бити онај ко последњи настрада…

Пише: Деан РС

Аустралска влада издала је акт којим саветује екипама које се боре против пожара да убију младунчад коала и кенгура које…

Gepostet von Деан Деки РС – Official am Samstag, 11. Januar 2020

Поделите:

2 Коментари

 1. Da Australiju su naselili robijaši iz Velike Britanije i Engleske tokom poslednji 500 godina..
  To jest okorele ubice koje su izvožene brodovima na novi kontinent da nebi smetali lokalnim zajednicama..
  To im je nešto slično kao društveno korisni rad što dalje od običnog,miroljubivog stanovništva Evrope.
  Da nebi prljali ruke sudije i sudski aparat Njenog kraljevskog visočanstva kraljice Viktorije izvozili su ih tamo na odlaganje smrtne kazne kroz raznorazne društvene aktivnosti.
  Zato ne čudi beskrupulozna klansko maffiaška atmosfera koja tamo vlada.
  A poznato je da se maffiaši razmnožavaju brzinom svetlosti pa je kontinent pre nego su i planirali postao Eldorado za prljave poslove svake vrste a u novije vreme i globalističko mondijalistička arena za korporativne megalomanije.

 2. Mada ne verujem u tu priču da karteli sami sebi pale zemlju da bi je oslobodili od živi bića..
  Požare obično neprijatelji podmeću jedni drugima tako da bi Viktorijini Trboseci pre otišli u Sibir i zapalili pola Azije nego sami sebi poubijali kengure i kamile.
  Verovatno su tu naredbu izdali kako bi zaista izvori vode ostali čitavi za rad nekog budućeg eko sistema koji planiraju da nasele.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here