Данијел Игрец: Данас је Србија и званично окупирана, државно руководство Србије, шта се чека?

Поделите:

Јужна српска покрајина је данас и званично окупирана од стране непријатељске оружане формације што је према Хашкој конвенцији дефиниција ратне окупације.

Међународна пракса бележи да су државе, чију територију је задесила окупација, увек и без изузетака прибегавале следећим потезима:

1.) Хитно су алармирале све релевантне међународне факторе и без даљег одлагања тражиле ванредно заседање Савета безбедности.

2.) Званичним дипломатским каналима прогласиле су стање ратне окупације на делу своје територије и тако јасно ставиле до знања како и на који начин третирају поступке непријатељске армије.

Према Хашким конвенцијама чин окупације представља “најдиректнију претњу међународном миру и безбедности” што ствара услове да Србија хитно затражи заседање највишег тела УН. Наша држава, међутим, то још није учинила.

Такође су створени сви услови да се и званично прогласи ратна окупација Косова и Метохије и на тај начин држава заштити од свих могућих негативних последица које би окупација имала у погледу промене статуса КиМ. Србија, међутим, ни то не чини.

Државно руководство Србије, шта се чека?

Мр Даније Игрец

Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here