Danijel Igrec: Nova briselska ucena

Podelite:

U Prištinu je večeras iz Brisela stiglo pismo sa sledećom porukom:

“Privremeno ukinite takse od 100% na srpsku robu, a mi ćemo u CEFTA sporazumu odrednicu UNMIK zameniti odrednicom Kosovo*.”

Drugim rečima, “ne lipši magarče do zelene trave”.

Šta radi Federika Mogerini? Da li sankcioniše Prištinu zbog kontinuiranog narušavanja međunarodnog prava i tzv. briselskih sporazuma kojima je i sama kumovala?

Naprotiv – iz Evropske unije umesto nedvosmislenih osuda i konkretnih sankcija kosovsko-albanskoj strani koja je obesmislila čitav tzv. briselski dijalog stižu “nagradne ponude”.

A Srbiji koja je na dosadašnjem evropskom putu poslušnički ispunila svaki albanski i briselski hir stiže jedna velika šamarčina u vidu novog, prikrivenog uslova – “ako hoćete da vam Priština ukine takse prihvatite brisanje UNMIK-a iz CEFTA aranžmana!”.

Prihvatanjem ove ucene Beograd bi se dodatno udaljio od Rezolucije 1244 i potvrdio štetnu praksu, koja je prihvaćena 2012. godine Borkovim “tehničkim dogovorom” da tzv. Kosovo u regionalnim odnosima i sporazumima učestvuje pod nazivom Kosovo*, bez obaveznog prisustva UNMIK-a.

Ovo je još jedna zamka sa kojom pokrovitelji kosovske nezavisnosti pokušavaju da obesmisle Rezoluciju 1244 i iz međunarodnih odnosa u potpunosti istisnu UNMIK kao jedino telo, ovlašćeno da deluje u ime AP KiM.

EU je ponovo pokazala svoju istinsku misiju, a to je naterati Srbiju da prizna samoproglašenu kosovsku državu.

Beograd mora sa gnušanjem da odbaci svaki “predlog” koji mu stigne iz Brisela; njihovi predlozi su zamaskirani ultimatumi koji umesto rešenju vode našoj kapitulaciji!

Mr Danijel Igrec

Vidovdan

Podelite:

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here