Данијел Игрец: Слепи путник на Ист Риверу

Поделите:

Као и прошле године и ове смо сведоци још једне политичке гротеске у којој главну улогу играју терористи ОВК, иначе код наших западних “пријатеља” познатији као “представници косовског народа”.

И ове године се Хашим Тачи шуња по згради Уједињених нација, чучи по ходницима и као у заседи чека кога од светских званичника, који не признају његову отпадничку квазидржаву ће да повуче за рукав и замоли за признање.

Како се један ратни злочинац нашао у згради највеће међународне организације, и то током њеног најважнијег годишњег заседања заправо нико не зна. Једни кажу да је тамо отишао приватно, други да је тамо отишао као званични представник “Републике Косово”, а трећи да се у редове УН званица пробио помоћу пропуснице, коју иначе добија особље УН мисије, стационирано на КиМ.

Како год било, чињеница је да ни Хашим Тачи ни било ко од представника тзв. косовске државе немају шта да траже у УН током званичног заседања Генералне скупштине – нити је тзв. Косово члан нити стални посматрач УН па да може да учествује у раду УН, нити је Хашим Тачи званичник УНМИК-а, нити је могуће на основу приватне посете слободно шетати ходницима УН-а и спопадати званичне учеснике заседања.

Чињеница је да се Хашим Тачи тамо нашао као слепи путник, противно како Повељи УН и Резолуцији 1244 тако и интерним актима самих Уједињених нација. Највероватније је неко из редова спонзора тзв. косовске независности противно улози и значају Уједињених нација Хашима Тачија прокријумчарио на Ист Ривер и тиме гурнуо прст у око не само овој међународној институцији већ и свим њеним међународно признатим чланицама.

Очекујем од председника Србије да у сутрашњем обраћању Генералној скупштини изрази званичан протест, укаже да је оваква пракса противна слову и духу Резолуције 1244 и позове на спречавање сличних инцидената у будућности. Нека се не понови пропуст од прошле године, када је то исто изоставила да учини премијерка Брнабић.

Једној разбојничкој, нелегалној творевини није место у “храму међународног права”, а слепом путнику мора да следује заслужена казна.

Мр Данијел Игрец за Видовдан

 

Поделите:

3 Коментари

  1. Jedini slepi putnik je bio ovaj nas tutumrak Q.rcic. Predsednik drzave koja je izgubila milion stanovnika, gde je prosecna starost 43 godine. A on jos lelem.di o Kini, Rusiji, priziva novu Siriju u Srbiji. To ti se desi kad pustis Bosanske balvane da ti vode drzavu.

  2. Slusah onog nekog Katica danas na N1: on je kao neka nasa dijaspora u Americi. Vo iz Bosne, vo u Bosnu. Ko i ona Smajlovicka. Iz svakog njihovog gesta isijava mrznja prema Americi i prozapadnoj Srbiji. Pre su mi ljudi iz Bosne bili simpaticni, posle Q.rcica, Seselja, Draskovica poceo sam da ih prezirem.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here