Danijel Igrec: Slepi putnik na Ist Riveru

Podelite:

Kao i prošle godine i ove smo svedoci još jedne političke groteske u kojoj glavnu ulogu igraju teroristi OVK, inače kod naših zapadnih “prijatelja” poznatiji kao “predstavnici kosovskog naroda”.

I ove godine se Hašim Tači šunja po zgradi Ujedinjenih nacija, čuči po hodnicima i kao u zasedi čeka koga od svetskih zvaničnika, koji ne priznaju njegovu otpadničku kvazidržavu će da povuče za rukav i zamoli za priznanje.

Kako se jedan ratni zločinac našao u zgradi najveće međunarodne organizacije, i to tokom njenog najvažnijeg godišnjeg zasedanja zapravo niko ne zna. Jedni kažu da je tamo otišao privatno, drugi da je tamo otišao kao zvanični predstavnik “Republike Kosovo”, a treći da se u redove UN zvanica probio pomoću propusnice, koju inače dobija osoblje UN misije, stacionirano na KiM.

Kako god bilo, činjenica je da ni Hašim Tači ni bilo ko od predstavnika tzv. kosovske države nemaju šta da traže u UN tokom zvaničnog zasedanja Generalne skupštine – niti je tzv. Kosovo član niti stalni posmatrač UN pa da može da učestvuje u radu UN, niti je Hašim Tači zvaničnik UNMIK-a, niti je moguće na osnovu privatne posete slobodno šetati hodnicima UN-a i spopadati zvanične učesnike zasedanja.

Činjenica je da se Hašim Tači tamo našao kao slepi putnik, protivno kako Povelji UN i Rezoluciji 1244 tako i internim aktima samih Ujedinjenih nacija. Najverovatnije je neko iz redova sponzora tzv. kosovske nezavisnosti protivno ulozi i značaju Ujedinjenih nacija Hašima Tačija prokrijumčario na Ist River i time gurnuo prst u oko ne samo ovoj međunarodnoj instituciji već i svim njenim međunarodno priznatim članicama.

Očekujem od predsednika Srbije da u sutrašnjem obraćanju Generalnoj skupštini izrazi zvaničan protest, ukaže da je ovakva praksa protivna slovu i duhu Rezolucije 1244 i pozove na sprečavanje sličnih incidenata u budućnosti. Neka se ne ponovi propust od prošle godine, kada je to isto izostavila da učini premijerka Brnabić.

Jednoj razbojničkoj, nelegalnoj tvorevini nije mesto u “hramu međunarodnog prava”, a slepom putniku mora da sleduje zaslužena kazna.

Mr Danijel Igrec za Vidovdan

 

Podelite:

3 Komentari

  1. Jedini slepi putnik je bio ovaj nas tutumrak Q.rcic. Predsednik drzave koja je izgubila milion stanovnika, gde je prosecna starost 43 godine. A on jos lelem.di o Kini, Rusiji, priziva novu Siriju u Srbiji. To ti se desi kad pustis Bosanske balvane da ti vode drzavu.

  2. Slusah onog nekog Katica danas na N1: on je kao neka nasa dijaspora u Americi. Vo iz Bosne, vo u Bosnu. Ko i ona Smajlovicka. Iz svakog njihovog gesta isijava mrznja prema Americi i prozapadnoj Srbiji. Pre su mi ljudi iz Bosne bili simpaticni, posle Q.rcica, Seselja, Draskovica poceo sam da ih prezirem.

  3. Rece Q.rcic njega optuzuju da je fasista a njemu fasisti pobili celu porodicu. E pa steta sto su on i Vulin, Seselj i Radeta prekostali, ako su uopste Srbi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here