Данијел Игрец: ЗAP ЈЕ СРБИЈА АМЕРИЧКА КОЛОНИЈА?!

Поделите:

Читам и не верујем – у нашу земљу стигао је извесни Томас Зарзецки, шеф ,,Радне групе Бироа за међународну безбедност и контролу наоружања” у Стејт департменту.

Он је, како се наводи, у Београд дошао ради “консултација” у вези са Законом о супротстављању америчким супарницима кроз санкције, усвојеним од стране америчког Конгреса. Сврха његове посете – испитати, да ли Србија треба да се нађе на удару санкција због сарадње са Русијом.

Постављам питање државним званичницима – од када је то Србија део државне територије САД, па да Стејт департмент спроводи америчке законе на њеном тлу?! Колико се сећам, сваког дана нас уверавате да је Србија суверена земља, која своје одлуке доноси самостално и која води независну спољну политику.

Па каква је то самосталност, када неко дође у вашу кућу и наређује вам како да се понашате у сопственом дому?! Каква је то сувереност, када неко из стране земље њене законе поставља изнад вашег устава и воље вашег народа?

Каква је то независност када сваки трећеразредни службеник Стејт департмента може да дође на вашу територију и да тражи од вас оно што једино може да тражи у свом дворишту, од својих грађана?!

Ускраћивање слободе и независности као спољашњег вида државног суверенитета класичан је инструмент хладноратовске политике САД.

Зар је Србија земља ограниченог суверенитета која подилази претњама и уценама нације која је изнедрила највише ратних злочинаца у читавом 20. веку, који су иза себе оставили жртве које се броје не десетинама и не стотинама, већ милионима, од Вијетнама, Кореје и Авганистана, преко Ирака, Либије и СР Југославије па до Сирије и Украјине?!

Зар је Србија обичан протекторат, у који колонијални управник може да дође кад му се ћефне и да без икаквог разлога устрахује њене званичнике и грађане и да им прети санкцијама?!

Такав се не прима у госте, таквом се покажу врата!

Данијел Игрец за Видовдан

Поделите:

1 коментар

  1. Shocking 🙄: 10 godina sankcija, bombardovanja, 30 godina zivota u bedi, izolaciji, oteto nam Kosovo, novi Berlinski zid izmedju Srba i Srba na Drini: sta smo drugo nego kolonija. Jos samo da nam posalju onu kucku Olbrajtovu i ovaj clanak ne bi imao ni ZAR JE ni !?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here