Danijel Igrec: ZAP JE SRBIJA AMERIČKA KOLONIJA?!

Podelite:

Čitam i ne verujem – u našu zemlju stigao je izvesni Tomas Zarzecki, šef ,,Radne grupe Biroa za međunarodnu bezbednost i kontrolu naoružanja” u Stejt departmentu.

On je, kako se navodi, u Beograd došao radi “konsultacija” u vezi sa Zakonom o suprotstavljanju američkim suparnicima kroz sankcije, usvojenim od strane američkog Kongresa. Svrha njegove posete – ispitati, da li Srbija treba da se nađe na udaru sankcija zbog saradnje sa Rusijom.

Postavljam pitanje državnim zvaničnicima – od kada je to Srbija deo državne teritorije SAD, pa da Stejt department sprovodi američke zakone na njenom tlu?! Koliko se sećam, svakog dana nas uveravate da je Srbija suverena zemlja, koja svoje odluke donosi samostalno i koja vodi nezavisnu spoljnu politiku.

Pa kakva je to samostalnost, kada neko dođe u vašu kuću i naređuje vam kako da se ponašate u sopstvenom domu?! Kakva je to suverenost, kada neko iz strane zemlje njene zakone postavlja iznad vašeg ustava i volje vašeg naroda?

Kakva je to nezavisnost kada svaki trećerazredni službenik Stejt departmenta može da dođe na vašu teritoriju i da traži od vas ono što jedino može da traži u svom dvorištu, od svojih građana?!

Uskraćivanje slobode i nezavisnosti kao spoljašnjeg vida državnog suvereniteta klasičan je instrument hladnoratovske politike SAD.

Zar je Srbija zemlja ograničenog suvereniteta koja podilazi pretnjama i ucenama nacije koja je iznedrila najviše ratnih zločinaca u čitavom 20. veku, koji su iza sebe ostavili žrtve koje se broje ne desetinama i ne stotinama, već milionima, od Vijetnama, Koreje i Avganistana, preko Iraka, Libije i SR Jugoslavije pa do Sirije i Ukrajine?!

Zar je Srbija običan protektorat, u koji kolonijalni upravnik može da dođe kad mu se ćefne i da bez ikakvog razloga ustrahuje njene zvaničnike i građane i da im preti sankcijama?!

Takav se ne prima u goste, takvom se pokažu vrata!

Danijel Igrec za Vidovdan

Podelite:

1 komentar

  1. Shocking 🙄: 10 godina sankcija, bombardovanja, 30 godina zivota u bedi, izolaciji, oteto nam Kosovo, novi Berlinski zid izmedju Srba i Srba na Drini: sta smo drugo nego kolonija. Jos samo da nam posalju onu kucku Olbrajtovu i ovaj clanak ne bi imao ni ZAR JE ni !?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here