Деђански: Поповић и Шаровић желе да покваре односе Србије и Српске

Поделите:

Политички аналитичар Стевица Деђански изјавио је Срни да министар без портфеља у Влади Србије Ненад Поповић заједно са предсједником СДС-а Мирком Шаровићем жели да поквари односе Србије и Српске које граде предсједник Србије Александар Вучић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, а који су најбољи до сада.

– Очигледно да министар у Влади Србије Поповић својим понашањем то ради. Мислим да то ради и намјерно као што је некада покушавао да буде добар са Додиком и био је. Али је због својих неких личних калкулантских односа сада промијенио страну. Тако ће исто да ради и са предсједником Вучићем, то је очигледно свима јасно – нагласио је Деђански.

Тако да, додао је Деђански, Поповићево понашање не чуди, јер он по потреби подржава руску причу када има користи, а када нема онда се окрене против ње, а исто тако и против својих партнера.

– Мислим да је ово добар знак да се на вријеме уразуме сви и да виде да, ако је /Поповић/ успио да се договори са Шаровићем, који је, сви знамо, какве све лоше одлуке доносио против Републике Српске, тако ће исто да уради и са предсједником Вучићем. Мислим да је то сада свима јасно и са ове и са оне стране Дрине – указао је Деђански.

Он је оцијенио да иза свега стоје увијек лични интереси, нека процјена да ће на некој страни боље профитирати.

– За лични интерес је очигледно спреман да изда сваког свог пријатеља – закључио је Деђански.

RTRS

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here