Ђилас 15. децембра улази у трку за Београд

Поделите:

Драган Ђилас, некадашњи лидер ДС-а и бивши градоначелник Београда, дефинитивно ће за две недеље обелоданити да улази у битку за Београд! Он ће, према нашим информацијама, 15. децембра изаћи у јавност и званично саопштити да ће покушати да се врати на чело престонице!

– Он се доста ломио да ли да се кандидује. Наручивао је силна истраживања, састанчио са опозиционарима, неколико пута дизао руке од свега, јер се плаши дебакла, али на крају је пресекао и донео одлуку да се дефинитивно враћа у политику и да се кандидује на београдским изборима. Своју одлуку јавности ће саопштити 15. децембра, јер не жели више да губи време када је реч о камањи. У кампању ће, наравно, уложити милионе и ангажовати цео експертски тим – открива наш извор.

Јеремић: У децембру о Ђиласу

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић каже да ће се до краја месеца знати да ли ће део, како каже, здравог језгра опозиције бити Драган Ђилас. Гостујући на Радио-телевизији Војводине (РТВ), Јовановић је рекао да се највише разговара с Покретом слободних грађана, али да се разматра и проширење коалиције, додавши да се актуелна власт може победити рационалним аргументима и дијалогом с грађанима.

Kоментаришући наша сазнаја, Дарко Глишић, шеф Извршног одбора СНС-а, за „Ало!“ каже да је таква одлука некадашњег градоначелника сасвим очекивана.

– Наравно, тајкун Ђилас види Београд као свој плен и једини мотив његове кандидатуре је да поново пљачка Београд – каже Глишић за наш лист.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић уверен је да је Ђилас охрабрење за важну одлуку добио од некога са стране.

– У једном моменту је деловало да ће се Ђилас сигурно кандидовати и да ће се формирати јединствен опозицини блок или блок партија произалшлих из некадашње Демократске странке. Kада је та идеја постала нереална, и због урушавања Јанковића, и због међусобних опозиционих сукоба, деловало је као мало вероватно да ће се Ђилас вратити у политику. Сада имамо наговештаје да ће то ипак урадити, и то указује да постоји могућност да се неко са стране одлучио да се ангажује у вези са тим – да ли Американци или западни центри моћи – и да га је охрабрио и понудио му подршку да уђе у ту врсту трке. Не верујем да би се он одлучио да сам уђе у целу причу јер би то била потпуно губитничка прича – закључује Анђелковић.

Трифуновић: Саша је јуловац и човек служби

Глумац Бранислав Трифуновић, један од потписника „Апела 100”, изјавио је гостујући у емисији „Зумирање” да лидер ПСГ-а Саша Јанковић није способан да води ниједан покрет. „Не можемо више трпати ствари под тепих и не можемо жмурити на све ствари које видимо. Мислим да је тај човек, Саша Јанковић, интервјуом у једном недељнику довољно проговорио о себи, јер те људе којима се дичио у кампањи сад назива вучићевцима и гашићевцима. Мислим да ниједном реченицом није одговорио на оптужбе, односно на то шта се у ствари дешава у том покрету, а ја сам то чуо са разних страна. То ме је поразило и коначно убедило и уверило да тај човек није способан да представља никога, а камоли неки покрет у опозицији, и чисто сумњам да је опозиција” рекао је Трифуновић.

Трифуновић је истакао да је једна од ствари које су му засметале код Јанковића и то што му је један од главних људи човек који је био оснивач ЈУЛ-а: “ Жмурили смо и на ту стварност, да се користе стрељане БИА, да тај простор користи човек који се зове Саша Јанковић и да тамо седи са неким министрима из Владе. Пуно неких ситница које смо примећивали у тој кампањи… Ја сам се појавио на нека два или три митинга и било ми је довољно да видим о чему се ту ради“.

АЛО

Поделите:

1 COMMENT

  1. ,,Здраво језгро опозиције“? је ли то неки здрав измет? која биљка? смрдљевак можда?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here