Ђиласова коалиција вара народ око безбедности у школама

Поделите:


Представник коалиције окупљене око Драгана Ђиласа из Народне странке Вука Јеремића, Никола Јовановић, на свом твитер профилу објавио је да ће у случају да његова коалиција победи на следећим београдским изборима безбедност деце у школама бити њихов императив наводећи да ће урадити следеће ствари: увођење полицајца и медицинара у сваку школу, обавезан видео надзор повезан са полицијом, специјалну зону око школе коју позорници назиру и да ће спречити спрегу хулигана и криминалаца са влашћу.

Истине ради, довољно је само мало истражити и видети да је у последњих пар година нове београдске власти по питању безбедности деце у школама урађено доста тога, много више него што је то урадила некадашња власт Драгана Ђиласа. Мониторинг центри постоје у општинама Раковица, Вождовац, Гроцка, Палилула, Барајево, Савски венац, Обреновац, Земун, Чукарица, Лазаревац итд итд. У 237 школа Београда постоји видео надзор, а у односу на време власти Драгана Ђиласа већи је и број полицајаца који пазе на школе. Најважније, на крају, јесте да је у школама уведен и предмет о безбедности којим се деца у школама едукују како да се заштите и пазе на себе.

Зашто Ђиласова коалиција предлаже оно што је већином већ урадила тренутна власт? Овде је учињена двострука манипулација са циљем утицаја на необавештене бираче. С једне стране, очигледно играју на незнање одређеног дела народа који није упућен у сва дешавања, а деца су најважнији део друштва, те се оваквим манипулативним игроказима покушава утицати на сентимент обичних људи. С друге стране, из ових предлога извлачи се закључак да наша деца данас нису безбедна чиме се свесно ствара страх код грађана. Оваква врста манипулације сентиментом и осећањима грађана, као и стварање страха код грађана да њихова деца нису безбедна, припадна је само онима који су више од деценије водили Град Београд, а ни део онога за шта се сада залажу нису урадили. Јер, поставља се логично питање: “демократе”, зашто све то што сада заступате нисте урадили када сте били на власти?

Из последњег питања, ипак, види се да коалиција окупљена око Драгана Ђиласа посредно признаје да све за шта се сада залаже није урадила док је била на власти. Који је онда разлог да им се опет да поверење?

Ненад Узелац

Поделите:

1 коментар

  1. O ozbiljnosti ove paškvile dovoljno govori činjenica koliko je urednik joj vremena posvetio da ju objavi. Čak 4 (i slovima-četiri) fonta slova se mogu naći u ovom tekstu Frankenštajnu. Pa jel ste tolko verni Vučići jebo vas on!?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here