Ђукановић дао мандат Кривокапићу, нова влада до 8. новембра

Поделите:

После консултација код председника Мила Ђукановића, Кривокапић је рекао „да је данашњи дан, дан победе демократије у Црној Гори”.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да ће данас председнику Скупштине упутити предлог да Здравко Кривокапић буде мандатар за састав нове владе, пренео је портал РТЦГ.

Претходно је Ђукановић одржао консултације са носиоцима три победничке листе Кривокапићем, Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем. Ђукановић је оценио да је црногорско друштво показало демократску зрелост и истакао да је Црна Гора препозната као фактор регионалне стабилности.

Истакао је да на августовским парламентарним изборима није одлучивано о држави и зато се, каже, не сме дозволити да било ко угрози државу, преноси Танјуг. Он је казао и да ће нова влада наставити са инвестицијама, борбом против короне… Истиче и да извештај ЕК показује да су урађене значајне реформе.

Ђукановић је казао да је консултације обавио у складу са Уставом и захвалио представницима нове већине што су се одазвали позиву, пренео је портал РТЦГ.

КРИВОКАПИЋ НАЈАВИО ВЛАДУ ДО 8. НОВЕМБРА

Мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић изјавио је да ће састав нове владе предложити најкасније до 8. новембра.

После консултација код председника Мила Ђукановића, Кривокапић је рекао „да је данашњи дан, дан победе демократије у Црној Гори”.

„Сви у Црној Гори треба да знају да је народна победа доживела формализовање овим данашњим чином. Имали смо један отворен, јасан, конкретан одговор председника Ђукановића, који је могао и да прави другу комбинаторику, али та комбинаторика овог пута није била потребна”, навео је Кривокапић, пренео је портал РТЦГ.

Он се нада да ће преговори о саставу нове владе бити завршени од 8. новембра, те да ће усагласити све оно што су потребе и интереси политичких партија и експерата, као и да ће врло брзо понудити Скупштини предлог нове владе, јавља Танјуг.

Кривокапић је најавио да ће данас упутити позив свим странкама националних мањина да учествују у састављању владе. Додао је да ће убудуће Црна Гора изгледати другачије.

„Као што је сунце после ове кише огрејало, тако ће и Црна Гора да изгледа после четири године нашег мандата”, навео је Кривокапић.

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

Извор Политика, 08. октобар 2020.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here