ДОСТОЈАН ПРЕДАКА: Ево због чега треба да се поносимо величинама као што је генерал Небојша Павковић!

Поделите:

Ђенерал Небојша Павковић је дефинитивно био и остао наш ВОЈНО НАЈСПОСОБНИЈИ КОМАДАНТ у рату за Косово 1998-1999. Био је Командант Треће Армије, а касније Начелник Генералштаба и Генерал-Пуковник. Захваљујући Ђенералу Павковићу није извршена КОПНЕНА АГРЕСИЈА на Савезну Републику Југославију коју су Виновници бомбардовања у потаји припремали.

Данас робија у Финској због Косова по ПРЕСУДИ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА буди узгред речено. Интервју у Затвору у Финској је у два наврата успела да уради Интернет Продукција „Балкан Инфо“ показавши да и у таквим условима не може и не сме бити забрањених тема и Личности. Он је остао НАЈОДЛИКОВАНИЈИ КОМАДАНТ наше Војске у рату за Косово и његова попрсија су красила следећа одликовања:

Орден слободе
Орден за храброст
Орден југословенске заставе првог степена
Орден заслуге за Народ са сребрном звездом
Орден народне Армије са сребрном звездом
Орден српског Ратника
Орден за војне заслуге са златним мачевима
Требали бисмо да се поносимо ГРОМАДАМА, ЉУДАМА и ВЕЛИЧИНАМА као што је Ђенерал Небојша Павковић. Он у Финској робија само зато што је бранио Косово и зато што је заједно са Ђенералом Владимиром Лазаревићем ОДБРАНИО ЗЕМЉУ ОД АГРЕСИЈЕ и сачувао њену ТЕРИТОРИЈАЛНУ ЦЕЛОВИТОСТ неокрњеном. Треба да се поносимо таквима јер нису устукнули и повукли се пред надмоћним Непријатељем. Ђенерал Павковић је показао и доказао својим поступцима да је остао достојан славних Предака и да је ОБРАЗ, ЧАСТ, ПОНОС и ДОСТОЈАНСТВО оставио неумрљанима и неукаљанима. Успео је да докаже да је СРПСКИ ИНАТ остао непокоран и неуништив без обзира на препреке и недаће. Није на нама да судимо. Време ће показати ко је заиста био и остао Ђенерал Небојша Павковић. Будимо поносни и захвални. Учинио је колико је могао. Ја то умем да ценим и поштујем.
Треба знати да наше страдање није било једноставног садржаја и карактера. Данас је Ђенерал Небојша Павковић у Финској јер издржава изречену казну Хашког Казамата. Он је са Трећом Армијом направио голем подвиг на Косову и Метохији у ратовању са шиптарским Терористима и НАТО Алијансом. Ратовао је како је знао и умео, али Свето Косово није препустио Непријатељу и није дозволио окупацију наше земље. Док труне у Финској, наш Народ седи скрштених руку и утапа се у сваку врсту окупације. Ђенерал Небојша Павковић је врсно командовао у рату за Косово и Метохију, само сам ја мишљења да је требао са Ђенералом Божидаром Делићем да изведе тенкове на улице Београда тог несрећног 5. октобра 2000-те године, али тако нешто се није десило и срушен је Милошевић.

Имали смо стручан и врло образован Кадар. Авиони НАТО Алијансе нису могле да истерају наше трупе са Косова и Метохије. О Павловићу ће судити историја и показаће се да ли је био достојан свега што је обављао и чинио за ову земљу. Прерано му не треба судити и полемисати да ли је био Родољуб или Издајник. Елем, за мене је довољно све оно што је урадио у одбрани наше земље 1998. године и 1999. године јер није дозволио да будемо поробљени. И само повлачење јединица Војске Југославије са Косова и Метохије након потписивања Кумановског Споразума 10. јуна 1999-те године обављено је врхунски и педантно. Треба да ценимо што је учинио колико је могао учинити. Није Ђенерал Небојша Павковић савршен и зато његово тамновање боли јер лежи у Финској. Продукција „Балкан Инфо“ га није заборавила обавивши два интервјуа са њим. Будући Нараштаји ће морати да науче да цене и поштују оне који су за своје Отачаство жртвовали све.

Благо Мајци која Небојшу Павковића роди!

Србислав Миљковић

Преузето Националист

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here