Dr Jim Willie: ПРЕДВИЂАЊА ЗА 2018. и 2019. ГОДИНУ

Поделите:

 

Само неки од изнетих догађаја ће се обистини током ове календарске године, јер су исти јако комплексни, као и еволуција њихових неисправних структура током наступајућих ломова.

Неки од догађаја су већ започели. Други показују знакове почетка. Неколико наведених догађаја ће се пренети у 2019. годину због опирања и одбране неизбежног.

Током ове године ће се видети да је Краљ Долар“ изгубио рат. Биће скинут са престола (као резервна светска валута). Источне велесиле су у пуној снази „побуне“. Више не желе да подржавају корумпирани, прецењени амерички долар који се користи као оружје пљачке. Желе да се посвете економском развоју, изградњи инфраструктуре, трговачком повезивању и просперитету. Више не подржавају западне методе засноване на рату, хегемонизму, дужничком вазалству и сиромаштву, поспешено изнуђивањима, наркотици и сексуалним перверзијама.

Предвиђени догађаји:

1) Кина ће увести петро-јуан, подржан од стране Русије, Ирана и Саудијске Арабије, и то као директно супротстављање петро-долару, који се налази на издисају.

2) Евро-Азијска Трговачка Зона (тј. Евро-Азијска Трговачка Унија и Шангајска Кооперациона Организација) ће преузети солидну форму, поспешени како од стране кинеске трговачке иницијативе познате као „Појас и Пут“, тако и од стране Азијске Инвестиционе Банке за Инфраструктуру, као и увођењем златних основица за валуте (за руску рубљу и кинески јуан).

3) Иран ће се одупрети санкцијама САД, добивши европску подршку, што ће као резултат имати изолацију САД у Европи.

4) Немачка, праћена Француском, ће разбити санкције наметнуте Русији и тиме потврдити свој суверенитет, где ће економска виталност бити главни приоритет.

5) Камате на вредносним папирима Министарства финансија САД ће подрити акције унутар САД, што ће довести до расцепа читавог финансијског сектора САД.

6) Америчко тржиште хипотека ће поново пукнути; последице ће се пренети на аутомобилско тржиште, које ће постати епицентар краха – немогућност уплата рата – као и на студентске кредите, који ће добити статус „колатералне штете“.

7) AMAZON, FaceBook, Google, Tesla Group ће постати мете напада скривених агенди, док ће њихове акције постати предмет „паљбе“.

8) Влада САД ће отпочети преговоре за увођење НОВОГ америчког долара за унутрашњу употребу, и то у атмосфери велике конфузије око њене основице (напомена: према др Jim Willie-ju, само америчке корпорације, фирме и грађани ван територије САД имају између 20 и 22 билона долара у власништву, не рачунајући доларе који су у власништву страних банака и држава. Кинеска најава увођења петро-јуана, као и предвиђено руско и кинеско увођење рубље и јуана са златним основицама, ће аутоматски уклонити амерички долар са светске сцене као резервну валуту, што ће као последицу имати повратак у САД свих долара који се налазе ван Америке, створивши финансијски хаос. Влада САД ће бити приморана да уведе нови долар за унутрашњу употребу. И поред тога, САД ће према др Jim Willie-ju, ипак бити сведене на земљу трећег света.).

Изнео је да Русија и Кина поседују више од 30.000 тона злата појединачно, односно више од 60.000 тона заједно. Обе државе шаљу Западу суптиле поруке, и то:

Русија је обелоданила да има свега 1801 тону злата. Међутим, у питању је крајње перфидна и опасна порука. Сама цифра је заправо датум, јер је 1801. године на престо Русије дошао цар Александар Први, који је победио Наполеона. Русија шаље поруку Западу да је Александар Први победио војним путем, док ће садашња Русија победити платежним путем, тако што ће увести валуту са златном основицом.

Кина је обелоданила да има свега 1842 тоне злата. Међутим, и та цифра је заправо датум, јер је 1842. године Кина била приморана да потпише Уговор из Нанкинга, када се у корист Британије одрекла Хонг Конга. Кина заправо скреће пажњу Западу да није заборавила то понижење, и да освета следи, и то у виду увођења валуте са златном основицом. И руске и кинеске цифре су јако сличне.

9) Започеће преговори око ре-индустриализације САД, али ће завршити у пат позицији, и то због екстремних трговачких и федералних дефицита (напомена: према независним аналитичарима, у САД је затворено 28.000 фабрика, а према председнику Trump-u чак 60.000. Према америчким универзитетским професорима, унутрашњи и спољни дуг САД је 2014. године износио 222 билиона долара, док америчка Централна банка, према др Willie-ju, сада сваког месеца штампа невероватних 5-10 билиона долара без покрића.

Поставља се питање зашто је толико фабрика затворено. Према службеним објашњењима, то је мотивисано профитом, јер су фабрике пресељене у друге земље, као у Кину, и то због јефтине радне снаге и трошкова производње. Образложење није лако прихватити, јер је са економске стране нелогично. Индустријска основица једне земље се никада добровољно не уништава.

Поставља се питање да ли је то намерно урађено, како би Канада преузела улогу САД. Наиме, Америка је до 1776. године била колонија под контролом британске Круне, а од 1776. је под контролом банкарске династије Ростчилд, када је George Washington, масон и Ростчилдов плаћеник, подигао побуну. Побуна је накнадно добила статус револуције и борбе за независност.

Од свог настајања па све до сада, САД су ратовале 223 године, или 93 % свог постојања. У чију корист ? Ростчилда ?

Ствара се утисак да се САД максимално, до краја, користе за банкарске глобалистичке циљеве. По истеку употребне вредности, улогу САД ће преузети Канада, која је под директном контролом британске Круне и Ростчилда, док Ростчилди у САД контролишу америчку Централну банку.

Аналитичари предвиђају распад САД на шест делова. Северне америчке савезне државе ће се током распада припојити Канади. Индикативно је да регион Монтана – Колорадо садржи више нафте него што је Саудијска Арабија икада имала. Нафта је нетакнута и аналитичари закључују да је резервисана за Канаду).

10) Суверене државне обвезнице водећих нација унутар G-20 ће постати мета притиска, јер ће постати неисплативе и предмет реструктуирања, када ће најмање једна држава доживети крах обвезница, стварајући ризик ланчане реакције према осталим државама.

11) Најмање једна чланица Европске уније ће видети колапс свог банкарског система, и то почевши са Италијом, која ће довести шпански банкарски систем пред велики ризик.

12) Bitcoin ће доживети скоро катастрофални крах, али ће азијски власници истог да се обогате, јер ће своје залихе да подложе са племенитим металима.

13) Тржиште злата BRICS нација ће се припојити банкарском центру у Шангају, Кини, што ће у свету подићи цену злата.

14) Доћи ће до велике контроверзе око локације златних резерви САД, са широким оптужбама крађе против „гангстера“ Bush-Clinton-Rubin (напомена: према др Jim Willi-ju, депониja Fort Knox се сада користи као депонија нервног гаса, док је од златних резерви остало само једно буре са нешто златних новчића, јер је сво злато покрадено).

15) NATO ће доживети колапс, и то због одбијања мирољубивих решења, одбијања детанта, поништења међународних уговора и сталним позивањем на ратне сукобе.

16) Педофилија, уморства деце у сатанистичким ритуалима и сексуално робовласништво западних елита ће пући на медијском пољу, али уз додатне атентате.

17) Сребро ће пре злата избити на површину у употреби, али ће злато да га допрати (напомена: сребро ће доживети популарност првенствено због индустријске употребе, а злато због платежне).

Напомена: др Jim Willie је доктор статистике који живи у Костарики, јер је од државних органа САД примао претње због својих финансијских анализа. На Интернету је добро познат као аналитичар. У Е-мејл кореспонденцији са преводиоцем овог текста, др Jim Willie је потврдио да ће Европска унија доживети распад, тако што ће један број држава чланица почети да је напушта.

За Видовдан превео Бранко Филиповић

Dr. Jim Willie

Silver Doctors com.

27. јануар 2018.

Извор: www.silverdoctors.com

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here