Dr. Jim Willie: SVIH DESET GLAVNIH PREDVIĐANJA VODE KA ZLATNOJ PODLOZI

Podelite:

Dr. Jim Willie

Silverdoctors

  1. januara 2019.

SVIH DESET GLAVNIH PREDVIĐANJA

VODE KA ZLATNOJ PODLOZI

Godina 2018. će ostati zabeležena kao nezaboravna kada su u pitanju velike tranzicije. Iste se odnose na promene na političkoj sceni.

One su videle ogromne promene na dužničkom planu, ne samo za Vladu SAD, već i za vodeće zapadne korporacije. Videle su borbu za prekid financijskog izbavljivanja (banaka), isprepredenu sa hiperinflacijom. One su videle zapanjujuću štetu saveznoj državi Kaliforniji, čije su posledice najmanje 100 puta veće od posledica uništenja Svetskog trgovinskog centra. One su proizvele odupiranje siledžijskim taktikama SAD, koje su čak primenile sankcije i svojim saveznicima (Napomena: prema dr Jim Willie-ju, enormni požari koji su zadesili saveznu državu Kaliforniju su izazvani od strane oružanih snaga SAD, kako bi se nanela ekonomska šteta, i tim putem sprečili secesionistički pokreti u Kaliforniji).

Agendi globalističke kabale je zadat snažan, poražavajući udarac, koji je možda smrtonosan, i to tokom godine koja je obznanila njihove kriminalne radnje.

Ove tranzicije su omogućile potpuno odvajanje od percepcije vojne dominacije SAD. Međutim, najvažnije promene su u sektorima financija i ekonomije. Zlatna podloga za valute je dobila “asfaltirani” put za njenu primenu, dolazak i prihvaćanje. Ovaj put se može raspoznati arterijama koje su za to i izgrađene. Ove arterije – staze – su izgrađene od strane istočnih zemalja, koje će promovisati financijske reforme i tim putem preuzeti globalnu kontrolu od Njujorka i Londona. Istorija je u pravljenju. Trebaće vremena, ali momentum se ubrzava u jednom očiglednom i ubedljivom maniru.

Osnovno ustrojstvo svih vodećih faktora je uzimanje puta koji odvodi od korišćenja američkog dolara, a ta tema je do te mere popularna i rasproširena da joj je dato ime “de-dolarizacija“. Tokom sledeće godine će i kompromitovana, korumpirana bankarska zajednica sa Wall Street-a otvoreno diskutovati o tome da će zlato biti jedino rešenje za ovu nerešivu krizu.

10 GLAVNIH FAKTORA I DOGAĐAJA IZ 2018. KOJI VODE U PRAVCU PRIMENE ZLATA

  1. Dug Savezne vlade SAD iznosi preko 22 biliona dolara, i taj se dug svake godine uvećava za preko 1 bilion dolara, bez ikakve mogućnosti isplate. Očekuje se rast vrednosti zlata, čak na 20.000 dolara po zlatnoj unci. Količine dolara koji su od 2008. godine štampani bez pokrića su utrostručeni, a da vrednost zlata nije porasla. Sada imamo napregnut „feder“ koji je tokom ove krize spreman da “izleti“ (Napomena: analitičari skreću pažnju da se dug SAD u iznosu od 22 biliona dolara odnosi na spoljni dug SAD, a ne i na unutrašnji, koji je drastično veći od spoljnog, da čak ni profesori univerziteta u SAD nisu sigurni do koje mere iznosi.).

2. Tokom 2018. godine zlato se pokazalo kao najbolje vlasništvo, ali vlasništvo koje je dobilo skoro nula povećanja u vrednovanju. Međutim, zlato će postati glavni dobitnik tokom rastuće globalne financijske krize. Ova kriza procvetava u “punoj lepoti“ posle šest godina financijskog izbavljivanja banaka, što je vrednosne obveznice Ministarstva finansija SAD transformisalo u nove globalne subprimarne obveznice (tj. u obveznice koje Ministarstvo finansija SAD ne može da pokrije isplatom obaveza). Propala struktura obveznica i užasan integritet će zahtevati prihvatanje novog zlatnog standarda, i to u punoj meri.

  1. Oružane snage SAD su na globalnom planu u postupku povlačenja, jer su dokazale da ne mogu postići nadmoć na borbenom polju, a time su odstranile glavni stub koji održava američki dolar. Mornarica SAD se po prvi put nalazi u svojim lukama. SAD se povlače od svoje sulude uloge globalnog policajca i međunarodnog siledžije. Bez ovakve brutalne (vojne) podrške američkom dolaru,

uvođenje zlatne osnovice za valute će sprečiti preventive za širu međunarodnu primenu samih valuta.

4. Saudijska Arabija je “izašla iz stroja“ kada je u pitanju zvanična podrška SAD, i to pošto im je Vlada SAD oduzela 3 biliona dolara u državnim obveznicama, i pošto im je od strane Švajcarske oduzeto svo zlato koje je bilo deponovano u Švajcarskoj. Čak se ni njihov prljavi rat u Jemenu više ne podržava. Saudijski budžet je jedna „luda“ za ismejavanje, i zavisi od zarađivanja 80 dolara po barelu nafte. Pošto su SAD izgubile svog petro-dolarskog saveznika, zlatna podloga je na dohvat ruke, pospešena ozbiljnošću situacije, a podržana od strane Rusa i Kineza.

5. Imamo potencijalni pad velikih zapadnih banaka i financijskih firmi, vođeni od strane Deutsche Bank, General Electric, a možda i od strane nekoliko banaka sa Wall Street-a. Nemojte nikada zaboraviti na financijsku „zarazu“ francuskih banaka, koje će brzo propasti nakon kolapsa italijanskog bankarskog sistema. Tokom ove godine možete očekivati pad vrednosti akcija zapadnih korporacija u iznosu od oko 1 bilion dolara. Ovi događaji će stvoriti paniku, a ista će zahtevati „lek“ u vidu uvođenja zlatne podloge.

6. Inicijativa “Pojas i Put“ procvetava, i to kao najveći program razvoja od vremena Maršalovog plana, ali daleko veći u obimu. Kina nastavlja da vodi inicijativu, pridružena od strane desetina nacija, i to sa možda 6 biliona dolara u najavljenim projektima. Projekti će biti zasnovani na trgovinskoj saradnji, ali u isplatama bez korišćenja američkog dolara. Isti će stvoriti masovnu kaskadu industrije i trgovine van domašaja SAD. Gore po SAD, mnogi od ovih projekata će biti financirani od strane Kineza, koji istovremeno odstranjuju svoje zalihe američkih obveznica. Sa trgovinom nailaze i bankarske procedualne promene, a iste vode ka zlatnoj podlozi.

7. Naftni kartel Rosneft će popuniti prazninu (bivšeg) OPEC-a, jer Rusi razvijaju svoj naftni konzorcijum, gde će osnovica nafti ležati u sadržaju i čistoti. Ruskom Rosneftu će se pridružiti Saudijska Arabija, Iran, Venecuela, a uskoro i Meksiko, i sve će se odvijati bez korišćenja američkog dolara u trgovini i platnom prometu. Ruska inicijativa, povezana sa kineskom, će rezultirati u jednom velikom momentumu, čiji će pravac voditi direktno ka zlatnoj podlogi.

8. Rastuća inflacija, pospešena od glavnih faktora kao što su monetarne ekspanzije (tj. štampanje novca bez pokrića), trgovinski ratovi i dr., će dodatno povećati pritiske na globalni financijski sistem. Reakcije će voditi ka zahtevima za zlatom, kao sigurnosnom utočištu.

9. Rast globalne trgovine van sfere američkog dolara, što se često zove i de-dolarizacija, se uvodi kako bi se izbegla nametnuta (američka) pravila, a ujedno i kako bi se zaobišle sankcije inicirane i vođene od strane SAD. Rezultat traženja poštenog platežnog sistema u trgovini će biti težnja ka zlatnoj podlozi.

  1. Eksponiranje globalnog bankarskog kartela, zajedno za njihovom fašističkom mrežom visokog kriminaliteta u ubistvu dece, trgovinom dece, uterivanjem dugova, genocidu i falsifikovanju činjeničnog stanja, će odstraniti onaj bitan gornji sloj u mnogobrojnim tajnim kontrolnim centrima.

Njihov glavni kontrolni centar leži u povezanom sistemu centralnih banaka. Kada kralj Rothschild i kralj Rockerfeller odu đavolu „na ispovest“, onda će put ka zlatnoj podlozi postati vidljiv, imaće potencijal, biće nadohvat ruke, a momentalno je i u primeni. On će predstavljati krajnji lek za sadašnju financijsku situaciju (Napomena: u privatnoj korespondenciji sa prevodiocem, dr Jim Willie je izneo da su Rothschildsi i Rockerfelleri satanisti, čiji je glavni cilj smanjenje svetske populacije, i to na nekih 500 miliona osoba. Metode koje se koriste su razbijanje suverenih država kroz deindustrijalizaciju, stvaranje etničkih sukoba kao što je priliv lažnih azilanata u Evropu, uvođenje GMO hrane koja izaziva sterilitet i rak, kao i druge metode. SAD i NATO su korišćene za razbijanje Rusije i Kine, dok su istovremeno i same SAD paralelno slabljene. Primera radi, u Rusiji je za vreme Gorbačova i Jelcina zatvoreno 70.000 fabrika. U SAD je takođe zatvoreno 70.000 fabrika, što nije slučajnost. Međutim, globalistički planovi su poremećeni od strane Vladimira Putina, čiji dolazak na čelu Rusije globalisti nisu očekivali. Putin je preokrenuo situaciju i uspostavio tesnu saradnju sa Kinom, dok su globalisti i SAD dovedeni u situaciju koja vodi statusu trećeg sveta.

I Rusija i Kina posvećuju pažnju svojim infrastrukturama, a ujedno i svojim valutama, pripremajući uvođenje rublje i juana koji će imati zlatne podloge. Dr Jim Willie je prevodiocu ovog teksta takođe potvrdio da može garantovati da Rusija u Kremlju ima najmanje 30.000 tona zlata, dok mu je od svojih veza nezvanično potvrđeno da se tačna cifra kreće u visini od 60.000 tona zlata. S druge strane, Trump-ova obećanja da će se posvetiti izgradnji infrastrukture u SAD se za sada ne mogu primeniti u delo, jer američke finansije to ne dozvoljavaju).

PREDVIĐANJA ZA 2019. GODINU

Ministarstvo finansija SAD će tražiti da njihove obveznice i dalje imaju status sigurnog „utočišta“, ali ta borba će videti samo pad. Dug Vlade SAD nastavlja da raste bez ikakve kontrole. Globalna reputacija obveznica Ministarstva financija SAD je odbačena, najviše na Istoku. Globalno odstranjenje obveznica SAD je drastično. Ugled i uloga američkog dolara kao globalne rezervne valute je nepopravljivo oštećena.

Velike zapadne banke su izuzetno podložne padovima. Njihova insolventnost ih pravi slabim i nepripremljenim za dodatne gubitke njihovih portfolija. Njihovo eksponiranje energetskom sektoru je i neverovatno i ogromno. Faktor financijske „zaraze“ je zaista realan, i spreman je da se „zapali“ kad god neka velika banka ili bankarski financijski sistem doživi pad. Ako bilo koja velika banka padne, onda svi padaju (Napomena: prema trenutnim analizama analitičara, italijanski bankarski sistem je predviđen za ulogu katalizatora financijskog kraha evropskih banaka, jer će taj krah da se prenese na Francusku, a potom i na Nemačku, a nakon toga na američke banke).

  1. Zapadna globalistička bankarska kabala je izgubila svoju bivšu, silnu moć. Sada ima status “rezidencijalne” kabale. Njihovi „kraljevi“, Rockerfelleri i Rothschildi su napustili ovaj svet. Njihovi kapetani, postavljeni u srednjim hijerarhijskim strukturama, su brojčano unakaženi, bilo da su se preokrenuli i prišli reformama, bilo da im je imovina konfiskovana, ili su unakaženi putem eliminacije (ubijeni od strane „Belih Aždaja“, odnosno kineskih trijada … što sprečava primenu globalističke agende samih globalista (Napomena: prema dr Jim Willie-ju, Kina se nikad nije odrekla svoje monarhije, već je pažljivo pratila događaje na Zapadu.

Kada su globalisti 1917. godine u Rusiji finansirali i isprovocirali boljševičku revoluciju, Kinezi su znali da su sledeći na redu. Preduhitrili su globaliste, tako što su stvorili tajni red Crvenih Zmajeva, monarhista, koji i dan danas radi u ilegali. Crveni Zmajevi su stvoreni po uzoru na masonske organizacije na Zapadu. Po izbijanju boljševičke revolucije u Rusiji, stvorili su Kinesku Komunističku Partiju. Na čelu Partije je stavljen „čovek iz naroda“, Mao Ce Tung, dok mu je desna ruka bio Ču En Laj, francuski đak i poznavalac prilika na Zapadu.

Kada je u Kini zbačen sa vlasti Čan Kai Šek, kineski car nije streljan, već je postao „car građanin“. Skinut je sa carskog prestola kako bi bio spašen.

Formiranjem Kineske Komunističke Partije, Crveni Zmajevi su izigrali globaliste, tako što su ih sprečili da formiraju marionetsku komunističku partiju, kao što su to uradili u Rusiji pod vođstvom Lenjina i Trotskog. Sadašnja Kineska Komunistička Partija je paravan za Crvene Zmajeve. Kineski ekonomski napredak je delo Crvenih Zmajeva, država sa “komunističkom“ partijom na vrhu, a kapitalističkim sistemom na delu).

Povlačenje oružanih snaga SAD sa globalne scene, u punoj neslavi, je nastalo po dokazivanju inferiornosti američkih borbenih sistema. Dokazano sa borbenim avionima, raketnim sistemima, protiv raketnim sistemima, sistemima navođenja, elektronskim sistemima za ometanje.

Pentagon je svojim finansiranjem borbenih sistema i metodama iznuđivanja financijskih sredstava pretvorio sam sebe u masovni centar za prevaru i ogroman centar za kriminal, a rezultat toga je nestanak 6 biliona dolara u financijskim sredstvima. Tokom poslednjih 40 godina, Pentagon je, rasipništvom, potrošio 25 biliona dolara. Tragični rezultat četiri dekade rasipniškog vojnog trošenja je raspadajuća američka infra-struktura i odstranjenje velikog broja američkih saveznika.

  1. Pojavljuje se i primenjuje se zlatna podloga na globalnom nivou. Ona počinje kao zlatna osnovica za trgovinsko plaćanje, što će se uskoro videti kroz uvođenjem zlatne trgovinske obveznice od strane Kine, a radi plaćanja nafte iz regiona Golfa, kako od arapskih monarhija, tako i od Irana. Ovaj financijski standard koji se pojavljuje, se nastavlja tako što će zlatne rezerve imati primarnu ulogu u bankarskim rezervama, a što će zahtevati prodaju američkih državnih obveznica i kupovinu zlata. Poslednji korak će biti stavljanje u opticaj valuta sa zlatnom podlogom.

Poslednje predviđanje je najvažnije, a sva gore navedena predviđanja se stapaju u Globalnu Financijsku Krizu, koja je počela da se otvara. Biće najmanje tri do pet puta veća i rasprostranjenija nego kriza iz 2008. godine, koja je započeta krahom banke “Lehman”. Ona će istovremeno pospešiti veliki broj kriznih frontova, i svi ti frontovi će predstavljati nerešive probleme. Nikakva rešenja se neće videti, dok ponuđena neće biti upotrebljiva. Ništa neće biti popravljeno. Biće predloga za monetarnim izbavljivanjem svih mrtvih, oronulih financijskih tvorevina, što će samo pospešiti vrednost zlata.

Kako vreme odmiče, očigledno rešenje za globalnu krizu, koja će se gnojiti, rasti i pojačati u intenzitetu, će biti primena zlatne podloge. Glavni izazov (za Zapad) je taj što su zemlje Istoka daleko odmakle u ovom procesu. One će nastaviti da preuzimaju nadzor nad primenom zlatne podloge koristeći mnogobrojne ne-dolarske monete.

S druge strane, zapadne nacije su zagnojene i pod ogromnim pritiskom da čitav sadašnji sistem održe u opticaju. Drugim rečima, Zapad će težiti da zadrži političke i financijske oligarhije i elitne „tvrđave“ na vlasti. Neće uspeti. Istok će gledati u čist put, koji će voditi ka postavljenju zlatnih podloga na svoja mesta. One su prirodan lek, pravi magični sastojak, lek protiv dužničkog gušenja i toksičnog monetarnog sistema zasnovanom na dužničkoj ekonomiji. Taj isti sistem ne samo što je izvrnut, on je do srži istruleo.

Napomena: dr Jim Willie je američki doktor statistike. Dobrovoljno, kao “izbeglica“, živi u Kostariki, i to pošto je primao pretnje od američkih saveznih organa zbog svojih ekonomskih analiza i predviđanja. Na Internetu je dobro poznat.

Za Vidovdan preveo Branko Filipović

Izvor:http://www.silverdoctors.com/gold/gold-news/jim-willie-to-ten-trends-lead-to-gold/

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here