Dragan Karličić: Reciklirani Šešelj i “spasitelj” Obradović, a obojica ispod 3%

Podelite:

Gledao sam tv duel Šešelj VS Boško. Ma bezveze. Kažu mi neki poznanici “Jesi li gledao kako je Boško rasturio Šešelja? ” ili obratno kako je Šešelj rasturio Boška. Niko nikog nije rasturio, samo su se bezveze optuživali, dva političara sa 3 % podrške u narodu.

Šta je zajedničko Bošku i Šešelju? Obojica su nacionalisti, obojica imaju agresivan, navalentan nastup prema političkim protivnicima i obojica optužuju jedan drugog da “rade za Amerikance”

Mladi lav protiv starog lava, stari Šešelj protiv malog Šešelja, Šešelj kao predstavnik stranke koja polako izumire, Boško kao predstavnik stranke koja se tek razvija (do duše jako sporo, već godinama unazad Dveri nisu došle ni do popularnosti da pređu cenzus), obojica eksploatisu srpski nacionalizam, ideologiju koja uvek ima podršku birača i velike simpatije u srpskom narodu čak i najveći probisvet koji priča o Kosovu, Rusiji, ustaškim zločinima, o manastirima… stiče simpatije kod mnogih ljudi u Srbiji. Nekim probisvetima to i jeste namera kada se predstavljaju kao nacionalisti. I nacionalisti nisu svi isti, ima ih raznih boja i ideja, neki podržavaju obnovu kraljevine, neki baš i ne. Neki podržavaju lik i delo Dragoljuba Mihajlovića, neki čak nemaju ništa protiv uvažavanja uspomene na NOB i Crvenu armiju.

Na Šešelja ne bih trošio previše reči. Boško me je jako neprijatno iznenadio, nije odgovorio ni na jedni konkretno pitanje: Da li poštuje lik i delo Dimitrija Ljotica ( a Boško gleda blagonokalno prema nasleđu Ljotica samo izbegava da to javno i jasno iskaže)? Zašto je paradirao sa Ivanom Pernarom koji javno pokazuje simpatije prema ustašama? Ko finansira Dveri? Zašto je bio u koaliciji sa DSS-om i Sandom koja je izjavila mnoge skandalozne stvari kao naprimer da je Hrvatska imala pravo da sruši RSK i protera Srbe? Zaista čudni partneri za nekog ko se izdaje za srpskog nacionalistu.

Boško nije odgovorio ni na jedno pitanje već je ekviverbalnim izjavama, vikao parole i insinuacije, pokušavao skretanjem sa teme da zaobiđe pitanja. Za nekog ko se izdaje za oličenje poštenja u Srbiji i neko ko očekuje da mu drugi odgovore na pitanja, bio je dužan da odgovori. Boško je prebacio Šešelju da loše kadrira i da je u prošlosti loše ljude uzeo za svoje najbliže saradnike (Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Jorgovanka Tabaković i drugi), i da su ga svi nekadašnji najbliži saradnici napustili. Ali tužna istina je da su i Boška napustili njegovi najbliži saradnici (Miroslav Parović, Vladan Glišić i drugi ) Svaki pošten i normalan čovek u ovoj zemlji trebao bi da se zapita kakav je to političar Boško. Ako nam spasitelj izgleda kao Boško onda bolje da ne budemo spaseni. Pokazao je da je, kao i mnogi pre njega, politički špekulant i vrlo moguće novi Šešelj, novi večiti opozicionar koji putem svog pokreta kanališe narodno nezadovljstvo, kontroliše novi srpski nacionalizam koji je evoluirao u neku vrstu verskog nacionalizma, i svoje usluge prodaje onome ko plati više.

Dragan Karličić

Podelite:

5 Komentari

  1. Ma ovo je glupost, kakav platni spisak. Seselj je ruski covek, a Bosko je americki.
    Pusti nebuloze sto pise ovaj Karlicic neznalica, a i taj Injac dovodi kojekakve marginalce da pisu tekstove. Vidovdan propao kao portal

  2. Obojica, kao uostalom i cela opozicija, svojim budalaštinama, najviše mi liče na satiričare na Njuz netu, samo što su potpuno netalentovani (nadam se da se autori sa ovog portala neće uvrediti).

  3. Jeste sada, svi su isti, sve je isto. Pa onda nema promena. Ili ipak ima ako verujete da ima i ako verujete da je moguće nešto novo da se desi. Jel’ svi želimo da idemo u pravcu gde ćemo da radimo za sebe i za interese Srbije? Onda hajde da se svi organizujemo u pokret kojim ćemo da napravimo promene. Dakle, da li ćemo da se raspravljamo da li je ovaj dobar ili ovaj loš ili ćemo da se angažujemo, zamislimo kako bi trebalo da bude i sami napravimo promene, danas glasom, a sutra delom. Učlanite se ili osnujte sami političku organizaciju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here