Dragan Milosavljević: Počelo odbrojavanje… Srbiji

Podelite:

Piše Dragan Milosavljević

U režiranoj parodiji višepartizma , kroz ideološki fingirane utakmice i dalje jedinstvene lige politčkih varalica posttitoizma, kvazi nacinalista i kvazi demokrata , „pravi „ i „ druga „ Srbija praktično su se moralno i politčki „ patosirale.“.. Sve do poništavanja smisla države , suverenosti i političkog života. Baš kakao je zamišljeno i nad ređeno od režisera ove lakrdije.

Trijufovala je definitvno od 2o12 „ promenjena svest „ pragmatskog „ radikalizma koji je uzeo najgore , ustvari najuspešnije od obe strane lažnog fronta i trjumfuje danas sa geslom mislim i delam globalno a skupljam glasove lokalno. I to bez prave konkurecije u de fakto jenipartuijskom pluralizmu, sa ikebana opozicijom čiji je atlatistički program sada zajednički. Ali su dizgini sile , ključevi kase i mać pravosuđa njima su povereni kao još podobnijima u politici klijentelizma.

Sve to rade busajući se u prsa rodljubiva i obećanja saradenje sa svima Ali samo neutralno moliću….Tako nekakao beše i devedesetih kada je u Beogradu ispraćena nevrstanost u zaborav a SFRJ je ostala nebranjena „ neutralna „ na poledici .Isto kao i Srbija danas.Doduše, ako je verovati „Infrmeru „ Putin u zadnji čas nudi ispomoć u nevonji ali da dobije svoju bazu. Ali sačekaćemo da to čujemo od državnoh port parola br, 1Kad se vrati sa parade.

Nekako, sve je kao u vreme Tita , a nije isključeno da se u trjumviratu sada troglavog globalizma, kapitalizma, već dogovara nekakva Balkanska Jalta. U okolnostima samo neštpo malo drugačijim nego pred slom nacizma a sada klintonizma.

U svakom slučaju u Srbiji je pripremljen teren i patentiran novi brozizam i to preko najveštijijeg i natalentavanijeg političara u Srbiji. Engleska škola. Dakle uz punu podršku nevidljive ruke neoliberalizma, presudnog faktora koji je ovu trakalicu oko uzurpacije vlasti i svih njenih poluga od strane jednog jedinog i osmislio.

Kao što je svojevremeno i osmislio i Tita i Avnoj. I njegove granice koje će se sada samo preseliti unutar Srbije. Kosovo je tek početak ponavaljanja istorije na koje je Srbija izgleda osuđenja baš „kao sirak među vihorove“ Bez istinskog oslonca..

Tako je i prošao glatko svojevremeno i ustav od 1974 bez koga ne bi bilo ni secesije. Sve se opert odvija zarad novih geostraeških planova komadanj nebranjene teriitorije . Detalje još ne znamo ali znamo da je od dvehinjaditte Srbija izbušena kao rešeto. I ekonmski i bezbedonosno i medijski I pod punom je konrolom stranog faktora. Od koga , to se više i ne krije vlast fatalistički očekuje i definitivnu presudu oko sudbine otetog Kosova.

Od puča dvehiljadite dovedeno je ta politika do pravog savšenstva a prvo sabiranje i oduzimanje bilansa novije istorije ukazuje da je svaki od „samodržaca „ od Slobe do Alesknadra, svesno ili ne, samo igrao ulogu onakvog projektovanog faktora kakav je zapadu bio potreban u izgrdnji prvo povoda za rat, pa najzad za nametanje ropskog mira.. .

Sve to odgrava se na tlu gde je i inače prevara i politčko nasilje nad rajom pravilo a ne izuzetak . . I zatire one najnevinije u naciji. Hrabre, poštene i naivne. Zato je takvih posle svakih izbora i novousvojenih poglavnja kapitulacije pred Brselom sve manje.

I logično je zato da posle svih lomova i pogroma proteklih sto godina Srbiju zanavljaju potiomci onih preostalih čija je filozfija pretežno da „ beganova mjaka nije nikada plakala“. A da samo vlast obezbeđje i sebi i potomstvu lagodnost u se za se i podase“.Oni koji su u moralnom neskladu sa motom ovakve Srbije odlaze. Oni najkvaliteniji i naradeniji.

Ostala je na vetrmetini totalne neizvenosti ona preostala, nulta Srbija. Osuđena da bude nauk evetualno nepokornima kao zemlja poništene prošlosti „ , mučne sadašnjosti, reklo bi se prihvatanjem korak po korak nametnutog samporicanja Nešto kao „tabula raza“ ,

Takva će se u skladu sa „promenom svesti“ svoje najnovije elite , lako usmeravati ka onom „izmu „ koji je stranim režiserima , a i domaćim usmerivačima hoda ka nacinalnom suicidu, naprobitačniji

Trenutno političku lakrdiju totalitarizma simulira se kao navodno o svevlašće jednog jedinog čoveka, mada je takav oblik istinskog apsolutizma nepozanat u kolonizovanim državam.I zato sva ta sila reči predsednika junačenja pogrda na račun „neradnog“ mu naroda je samo pokriće za odađivanje svega naručenog do strane istinskog gazde. Onog koji diktiora ishod u nameštenim mečevima. Na Balkanu. Određuje ko će biti isprebijan na ringu a kada će se na njega ponovo pokorno vratiti da bude dokrajčen . Ponižen kao obična vreća za udaranje.

Tpliko da moli za brojanje, bačen peškir u ringa i nosila .To je u najkaćem rezime mnogohvaljene spoljne politike poslednjih 6 godina i potpisanog sporazuma u Briselu . To je kakao i sam predsednik najavljuje neizebežan ihod meča u koji ova vlast ulazi od samog početka spuštenog garda.Sada i sa flasterima i u gipsu ,pravdajući unapred konačni poraz kosovske politke i pre nego što je gong označio poslenju rundu.

U celom tok igrokazu ogromna većina Srba , zatečena su . Već decenijama. Ćutiljiva su ali i uplašena kao i svaka izmanipulisna većina . Ona ustvari nema svog autetinčnog predstavinika u politčkom ringu . I zato ne odlučuje ni o čemu.Kloni se politike te ova veština prevaranata još lakše odlčuje o svemu pa i i njihovoj sudbini, I dece im.

Razlog poloma Srbije jednostavan .Sve ključne učesnike degutatne igrarije sa Srbima i njihvim sudbinama i vlast i opozciju kastinguju službe Određuju ko je podoban po dosijeima i porodičnom pedigreu za glumca keč ez ken politčkog rvanja oko plena . Traje to još od AVNOJa a pogotovo od osme sednice , naravno i od pučističke dvehiljadite.

Srbi, oni ili najgladniji ili najnemolarniji, sve češćeprodaje svoju izbornu lojanst. Za sendiviče ili za sinekuru. Naravno onom ko je već na vlasti ili su pak stranci najavili da će na njoj posle izbora biti. Jer u njega je i „nož i pogača“.

A da ih ne muči savest ubedili su ih tabloidi i TV raliti posebno na srećnoj TV kako su u najnoviojem srpskom poretku neporteku sve ideologije i iluzije odvano pokopane.Sve je dozvoljeno, ali samo bezbzirnima i moćnima.I poltronima. Nema dakle ni boga, ni kajanja, pa grehova. Nema ni polova, nema ni dobrog ni zlog , ali bogami ni muškog ni ženksog. Jednom reči, došao đavo posvoje pa valja sa njim tikve saditi. I niakako politčki plivati uzvodno . Tamo gde su brzaci i virovi.

Kao da se bliži vreme da opet budemo bojište istorije, da se nezavšreni prvi svestki rat okočava tamo tamo gde su ga zapadne velesile započele.Sve optžijući Srbe kao inspiratore.

Kakao mi je u svojstvu dopisnika Tajuga iz Rima maja 1992 pronogzirao u intrevjuu ministar spoljni Italije Vinćeco Skoti dva. dana pred uvođenje sankcija , „bićete vi Srbi beli miševi u reroti za epsperimente, malim porljavim nekolonijalnim ratvioma „. Upozorio je na vreme.Nažalost nije tada imao ko ni da razume, ni da saopšti javnosti.

Podelite:

1 komentar

  1. Dakle, svi su “nečiji” i svi igraju po “nečijim pravilima” i sve je “fingirano” i td, i td. Jedino je pisac ove sprdačine Svoj! Je l’? Dopisnik Tanjuga i baš “svoj”? Idi begaj!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here