Драган Милосављевић: Србија у магарећој клупи

Поделите:

 

Понижење које нам је председник Макрон уприличио у Паризу, не споменувши српске преголеме жртве у Великом рату, а сместивши, притом, нашег председника у дипломатску „магарећу клупу“, дочим Тачија одмах уз скуте најмоћнијих, до сада је најогавнија жаба коју, уместо Александра Вучића, гута цела Србија. Али, оне најкрупније, смештене удобно у „Блер експресу“, послате из Лондона преко Берлина и Тријумфалне капије, тек су на путу за Београд.

А једва да је јавност некако сварила увредљиву будалаштину, лаж века, да је Србија бомбардована искључиво да се „заустави Милошевић и тако спасу цивили“. Могао ју је изрећи Јенс Столтенберг,генерални секретар НАТО, током заједничких маневара НАТО и ВС,само још на овдашњем тлу. У држави којом управља компрадорска власт, а у томе јој помаже аутошовинистичка елита Друге Србије и НВО влада у сенци.

Само у колонизованој медијској тунгузији долази у обзир да се овако безочно фалсификују чињенице о агресији 1999, као у Младеновцу, или без гласа званичног протеста омаловажава положених више од милион српских живота, што је урађено крај гроба Незнаног јунака у француској престоници.

То је могуће само упротекторату који је,приклањањем пропаганди МИ6 и ЦИА, коначно доведен на ниво стокхолмског синдрома– да његови зомбији отворено и блудно обожавају агресора и његове шибе. Али и „прехрамбене ланце“. И да се, притом, народ туче само за ГМО храну,све за потребе кљукања прекаријата овдашње „најјефтиније радне снаге у региону“, коју страним партнерима нуди Председник лично.

У међувремену,већ 8 година, на бројним ТВ каналима ТВ и у биоскопским дворанама широм света, врти се филм,енглеско-америчка копродукција,којим се Британија и САД елегантно,post festum,ограђују од компромитујућег ефекта Блеровог плаћеничког похода, који, упркос одбацивању ауторства његових планера на Балкану, никако не јењава. Напротив! Спроводи се, само, другим средствима, али са непромењеним циљем:ка парчању Србије, што је дрвена британска политика остављена у аманет америчкој мочвари и незаситом немачком хегемонизму.

У тој работи, лукави Енглез је,испред себе, као раоник, гурао, и даље гура, чини се већ извесно пропалу, неолибералну политику.Париз је, за обележавање званичног фалсификовања историје „примирја“, а уствари слома Немачке, за главну улогу сорошевског зомбија изабрао Макрона.

Можда је баш то најава „лабуђег пјева“мочварне политике у Европи,за коју је Трамп припремио свој сценарио наплате НАТО дугова, што је поново споменуо у Паризу. Док његови ЕУ суверенисти, на знак саветника Бенона, чекају пролеће да на изборима за Европски парламент потврде своју назадрживост у успону.

И британски премијер Тони Блер, много интелигентнији од француске марионете из Сорошеве епрувете, Макрона, имао је свој рок глобалног трајања и употребне вредности.Макрон би зато морао журно у Београд на испуњење задатог од Меркелове. Док му не истекне гаранција, већ начета наглим падом популарности у самој Француској. А све да би се, на препоруку демократских „обманиста“ дубоке државе , ипак некако потпуно дочепао Вучића И то у улози још једног важних „ саветника „ за балканске вукојебине.

Безочно и дрско ,без обзира што је српском Председнику у Паризу приредио невиђени дебакл.Ваљда да би још више понижен додатно „омекшао“ око Косова и ишчекиваног потписа на званичну предају српске покрајине албанским терористима, и досељеним хордама њихових земљака из Албаније.

То је логичан редослед текућег батргања клинтониста , који хоће опет „ Хилари за предеседника“ а најжешћи су баш овде , на њиховом балканском игралишту геполитике. На коме су до сада једино добијали све мечеве против Москве. И то захваљујући пре свега проданој просорошевској елити и њеним трoцкистичким, глобалистичким генима.

И зато је потпуно свеједно да ли је после Тита у Србији на власти лажна патриотска, или лажна демократска заоставштина номенклатуре Броза .Сви су они на „Титовом путу“ и праве од Србије, по британском рецепту из левог јајца, још једну авнојевску творевину. Са већ прирпемљеним шавовима за даље парање. Санџак се већ гласно кандидује да је на реду после Косова.

Уосталом, зар није баш ових дана од Александар од Србославије својевремено заиграо баш на Клинтонове? Ваља зато уз јако велику довитљивост прелетети понор бриселских преговора да би се озбиљније преговарало са Трампом,што му мути, по свему виђеном , неће дозволити . Чак и по цену да се током свог падања обруши баш на Србију. Као најмекше приземљење и, ипак, успешан крај каријере .

Стога Макрона, њеног протежеа, овде ваља очекивати у истој улози,саветодавној –„дајте своје за своје“ –мада је, после скандала у Паризу, његов долазак у Београд само још један до сада невиђени скандал више.

О томе ће се, као и о његовима аферама, снимати филмови, једног дана када буде потрошен, а како то већ бива на Западу, где се све да уновчити. Морал поготову. И(закаснело) пласирати накнадна истина о неделима која је главни јунак починиоа али – не и открити по чијем налогу.

А иу насталом колопшлету спинова шта се стварано одиграло у Паризу и да ли је сурет Путина и Тачија наговештај да је овај добитник предстојеће Јалте око Косова АВ губинтник, овде се таламбаса у м3едјима „нарастајућем српском фашизму“, родом из Константиновићевске паланке, који се приписује се спиновањем целој нацији. Као и геноцидност из Сребренице . Мада је већинска, патриотска занемела и онемоћала Србија, избачена из политике масовним стрељањима припадника средње класе још 1945. И потоњим прогоном најкавлитенијих генерација у бели свет. Трбухом за крухом. А таква Србија ни о чему не одлучује нити има свој политчки блок.Њу заступају лажни националисти или њихови квази противници из шмикерница разноразних служби. Зато је логично да се спинови о наводном српском фашизму пласирају из таквог средишта а да су најпррижељњнији и том послу медијски тимови сорошоида. Како недељници тако и телевизија под пуном контролом западних центара.

Пласирају све здраво за готово. А све то у импотентној кампањи квази рушења Вучића.Који, за то време, дословце спроводи онај програм за који се српски неолиберали залажу још од 5. октобра двехиљадите, када су пљуштали милиони долара и пунили се џепови политичара и новинара ведета. Оних који су српску одбрану од НАТО видели као „акт геноцида“.

Сада Трамп, наравно , за личне потребе обрачуна са демократама клинтоноидима руши митове те карикиране Србије.Поготову онај о Сребреници.Од чега ли ће аутошовинисти живети када задувају ветрови суверенизма – они међу њима који још нису прелетели, питање је сад.

Драган Милосављевић

Поделите:

6 Коментари

  1. U Hrvatskoj je bilo 600 hiljada Srba, sad ih ima manje od 200. U Federaciji BiH je isto tako bilo 600 hiljada Srba sad ih je manje od 50. Sa Kosova je izbeglo 200 hiljada Srba. Nije mi jasno kako niko ne spomene ove brojke od politicara iz Srbije kad ih debili novinari pitaju pitanja o Srebrenici ko npr premijerku u Berlinu. Ako je ko imao genocidnu nameru i tu nameru izvrsio to su Hrvati, Bosnjaci i Albanci.

  2. Jos neko prica o nekakvoj agresiji. Agresiji na sta, na sopstvena ognjista. 90tih je bila regresija – povlacenje. Odgovorne imperijalne sile kad vide da se imerija raspada same je pretvore u zajednicu nezavisnih drzava (Rusija) i komonvelt (Britanija). Neodgovorne tipa Srbije pokusavaju da taj raspad zaustave ratom. Jugoslavija je zbog slabe infrastrukture i razdrobljenosti prostora licila na neku baby imperiju.

  3. То је било по оној логици: ишао на прославу, кајаћеш се, не ишао, такође ћеш се кајати. У свету неправде и егоистичких интереса, ништа поштено не може да се догоди.

  4. Једино ново и “звездано” било је Тачијева “звезда” у инаугурацији отете Србији самопроглашене “државе” у којој се Срби претварају у “робове” по одобрењу оних с којима су Срби гинули у заједничкој борби пре сто година уз невиђено српско пострадање. Тада пострадали данас су у Паризу осрамоћени и неправдом тадашњих савезника данас постиђени и опљачкани белосветским злом под капом данашњег отрованог ваздуха испод неба.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here