Драгомир Анђелковић: Ђукановићеве НВО слуге у Србији газе ЕУ стандарде

Поделите:

 

После серије верских ратова који су погодили централну Европу у 16-17 веку, усталило се правило: „чија је власт његова религија“. Другим речима владар је одређивао све што је релевантно за верски идентитет његових поданика. Коме то није одговарало, морао је да се склони или поклони. Ако то не би учинио онда би га силом уклонили.

Модерна Европа је од тог времена драстично еволуирала. Данас свако има право да сам одлучује о свом верском, националном и сваком другом идентитету. И да без обзира на то има сва права. Једини изузетак од тога је Црна Гора под опскурним режимом Мила Ђукановића. Ту власт и даље себи даје за право да одређује ко су и шта њу њени поданици. А ако се они са тим не сложе, онда су изложени прогонима.

Званична политика Црне Горе је да сваком православном грађанину те земље наметне црногорски идентитет. То значи да мора да буде убијен српски дух. Због тога се прогањају и забрањују ћирилица, српски језик, српска историја. А грађани те земље који се изјашњавају као Срби, суочавају се са разним видовима дискриминације и малтретирања.

Према ЕУ стандардима мањинске заједнице имају право да буду заступљене у институцијама система пропорционално свом броју, односно неотуђиво је њихово право да негују све што је из домена очекивања њиховог идентитета. У Црној Гори је све супротно. Декларисаних Срба има око 29 посто (а оних који се и даље осећају као Срби али то не смеју да искажу и знатно више), док је мање од 5 одсто припадника нашег народа запослено у државним структурама, од полиције до администрације. Српски језик и ћирилица су скоро забрањени.

Шта је све то него вид социјалне дискриминације српске заједнице у циљу спровођења идентитетског геноцида над њом. И да ли због тога разни „наши“ борци против корупције, криминала и сличног, протестују? Не! Они све то не примећују а кидишу на Видовдан јер се бори за демократске вредности које би се односиле и на српске мученике у Црној Гори. То много говори о томе ко су и за кога раде разни припадници лажних НВО а заправо лобистичких организација Мила Ђукановића и његових НАТО ментора.

Драгомир Анђелковић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here