Dragomir Anđelković: Okončanje okupacije Srbije?

Podelite:

 

Za Srbiju je mnogo opasniji NATO otrov u njoj nego NATO obruč oko nje

Pošto je okončano uvlačenje Crne Gore u NATO, intenzivirana je evroatlantska kampanja u vezi sa Srbijom. Za sada je akcenat na načelnom rasprostiranju lažne slike u javnosti da hteli mi to ili ne, bez članstva u NATO ne možemo, odnosno da nas Rusija zloupotrebljava radi svojih interesa. Sledeći korak će biti pomahnitali pritisak da prihvati ulazak u Severnoatlantski pakt.

OPSKURNA PROPAGANDA

Naši“ mediji su prepuni vesti da su EU i NATO doneli odluku da do kraja 2018. Makedonija bude uključena u NATO. Radi stvaranja preduslova za to – normalizacije spoljnih odnosa sa Grčkom i unutrašnjih sa alabanskim faktorom – Zajev je i doveden na vlast. Makedoniji je dosuđeno da postane slovensko-albanska (kon)federalna cigla u atlantskom bedemu. Nema veze da li je to ili nije interes makedonskog naroda. Ko od moćnih stranaca njega pita? Težište im je na instaliranju, tu i u drugim „perifernim“ državama, političara koji će se u skladu sa dobijenim smernicama dosledno ponašati.

Uporedo sa makedonskom, plasira nam se priča o tome da je NATO ozbiljno zakoračio u srpski etnički prostor i, sviđalo nam se to ili ne, nastaviće da gazi preko njega. Srbi iz Crne Gore su uterani u njegove redove. Samo je pitanje, kako se tvrdi, kada će se to desiti sa Bosnom i Hercegovinom, odnosno Republikom Srpskom. I tada će Srbija hermetički biti zatvorena NATO obručem a srpski nacionalno-državni prostor raspolućen.

Odmah da priznam: donekle jeste tako, ali se manipulativno zanemaruje ključna činjenica. To je da NATO nastoji da zatre delove našeg prostor pod njegovom kontrolom ili uticajem. U Crnoj Gori, uprkos tzv. evropskim vrednostima koje gorljivo propoveda, dopušta gaženje nacionalnih prava srpskog naroda sa ciljem da bude u potpunosti asimiliran. Ne samo da se negiraju EU norme o proporcijalnoj nacionalnoj zastupljenosti u državnim institucijama već se direktno duva vetar u leđa opskurnom režimu koji nad Srbima sprovodi identitetski genocid.

ISKRIVLJEN RAČUN

Kada se radi o BiH, tu EU i NATO decenijama već podržavaju hegemonističku politiku Sarajeva koja ima za cilj centralizaciju te državne zajednice. Bez RS ili sa njom svedenom na puku formu, srpski narod u BiH bi bio marginalizovan i suštinski (iako ne i formalno) doveden do statusa nacionalne manjine. Oni koji su toliko zabrinuti zbog podele Srba koja proističe iz nespremnosti građana Srbije da „shvate“ tzv. „NATO realnost“, ni reč da progovore o zlu koju nam NATO sa svojim ovdašnjim pulenima čini. Razumeo bih da nam NATO nudi novi pristup srpskom pitanju kao kompenzaciju za članstvo Srbije u njemu. Ne! Nude nam samo da i Srbija savije glavu i krotko dođe pod njegov nož. Da li će onda tako ujedinjenim Srbima biti bolje?

Ne dobijamo bilo kakvu ponudu od NATO predstavnika ali, s druge strane, Rusija se histerično satanizuje u nizu medija. Optužuje ju je da, nastojeći da pojača svoj uticaj, destabiliše Balkan. Čak se ide toliko daleko da se iznose maloumnosti tipa one da je Rusija 90-ih godina bila snažna kao danas, ona bi se, štiteći svoje interese, umešala u ratove za jugoslovensko nasleđe na strani Srba. To je krucijalna ilustracija njene, navodno, aktuelno i potencijalno mračne uloge. Neverovano!

Nekima nije problem što je Zapad izvršio seriju agresija protiv Srba krajem prošlog veka. Ne smeta im to što je nad našim narodom u Srpskoj Krajni izvršen genocid, što nam je otet zapadni deo RS (gde je bio veći udeo Srba u stanovništvu nego bilo gde u Srbiji), što je okupirano Kosovo. Problem bi im  bio da smo imali Rusiju uz sebe i uz njenu pomoć sve to sprečili! I ne radi se tu o izboru između rata i mira. Rat smo i ovako imali, ali rat po NATO standardima. Atlantisti su nas satirali a mi bez ičije podrške patili!

Valjda je ovdašnjim NATO lobistima to normalan model srpsko-atlantskih odnosa. OK je što je Milo Đukanović, protivno volji naroda uvukao Crnu Goru u NATO i uz to radi na zatiranju Srpstva. Loše je što ima onih koji misle da nije dobro da i Srbija u potpunosti dospe u sferu NATO „milosti“, što bi podrazumevalo da se kao Makedonija odrekne svog unitarnog karaktera, odnosno i pre toga KiM i RS.

NATO ŠEGRTI

Možda će nekome delovati frapantno, ali mislim da je prirodno što NATO lobisti u Srbiji i njihove spoljne centrale tako rade. To im je posao. Problem je što se oficijelni Beograd tome adekvatno ne suprotstavlja. Kao da pasivno čeka da u odgovarajućem trenutku, negde npr. 2019. godine, kada bude okončan posao sa Makedonijom i makar odmakne (ako ne i više od toga) sa BiH, ispadne da Srbija nema više kuda nego da kao zrela kruška upadne u NATO korpu.

Da kojim slučajem NATO više ne radi protiv naših vitalnih nacionalnih interesa, čak i uz sve zlo koje nam je učinio u nedavnoj prošlosti – da ponovim – razumeo bih to. Geopolitička scena je neka vrsta tržišta. Vaga se sa koje strane se više dobija i kako da se izbegava veća šteta. Međutim, NATO nam ništa ne daje. Naprotiv, uporno radi protiv naših vitalnih nacionalnih interesa. Izbor između NATO i Rusije je sličan dilemi da li se opredeliti za sigurnu smrt u brodolomu ili se uz rizik spašavati plivajući ka najbližem ostrvu.

Neko će reći to je uprošćena slika. Istina je da nam NATO ništa ne daje a pravi nam štetu, ali može da bude i gore. U pitanju je svojevrsni geopolitički mafijaš koji kontroliše naš kvart pa moramo da mu plaćamo reket. Ako to ne budemo radili zapaliće nam kuću. Sve je to tačno, ako postoji mogućnost plaćanja rekete. To i sada već radimo. Setimo se svega što smo dali tom paktu. Od formalnih aranžmana koje smo zaključili, do neformalnog snishodljivog odnosa i ponižavajućeg pretvaranja da nam je prijatelj onaj ko nam je neprijatelj.

Sada pričao o nečemu drugom. O tome da nam neki sa osmehom nude da za račun atlantskih mafijaša sami spalimo svoju kuću. Distanciranje od Rusije ili dalje približavanje NATO – bilo bi baš to! Značilo bi da tražimo od Moskve nas ne podržava po pitanju KiM i RS, što bi vodilo popunom urušavanju naših pozicija. Onda bi usledilo „rešavanje“ tzv. vojvođanskog, sandžačkog i preševskog pitanja. Srpstvo bi se svelo na NATO srbijanstvo po makedonskom modelu (kon)federalizovano i sa državno-identitetskog stanovišta transformisano u multietničkom smislu. Gore od toga ne bismo prošli ni da je Nemačka trijumfovala u Drugom svetskom ratu. To nama nude ovdašnji NATO prijatelji, rusofobi i srbomrsci!

(NE)KONSTRUKTIVNE IGRE

Šta radi vlast? Kupuje vreme! Što nije loše kada se radi u interesu države ali jeste ako se sve svede na lično-partijske interese. Jasno je da Beograd shvata težinu situacije i da je pokušao da očuva slobodan makedonski koridor. Za sada stoji i uz RS, iako je zbog nekih starih dugova vladajućih podbacio kada se radi o Crnoj Gori. No, sve to nije dovoljno. U pitanju je igra na poene, u kojoj se posle svake partije polako povlačimo, da bi nas konačni negativni ishod doveo pred kapije NATO. Čak i da to nominalno odbijamo. Jednog dana se probudimo i deluje nam da nemamo kud.

Zamislite scenario: podivljali albanski šovinisti se spremaju da krenu na Sever Kosova i, slično kao u martu 2004, sprovedu pogrom nad Srbima na jugu. Pretnja totalnim razaranjem naših manastira se tu podrazumeva. Jedina „brana“ da se to desi je NATO, a da bi istrajao u pacifikovanju onih koje, uistinu, on po potrebi huška – potrebno je ispuniti jedan uslov! Jasno vam je: da Srbija uđe u NATO. Naši zabrinuti političari, gotovo sa suzama u očima, to nam kažu a mi, zbunjeni, ćutimo. Zar da dopustimo da nam neko uništi Visoke Dečane? Bolje je da prihvatimo i NATO okove. Mnogima će se učiniti da je to manje zlo!

Uveren sam da nas u tom pravcu vodi NATO strategija kuvanja srpske žabe. Oficijelni Beograd nema pravo da saučestvuje u tome. NATO mu toleriše politiku pasivnog balansiranja i reaktivnog delovanja u cilju očuvanja „neutralnosti“. Ali bi ga mnogo više zabrinula proaktivna strategija. Možda bi ga navela i da preko svojih medijskih, NVO i partijskih struktura u Srbiji, ozbiljnije udari po vladajućim političarima. Sada to tek povremeno čini da bi ih podsetio ko je glavni. Na stadijumu o kome pričamo, pritisak bi možda postao nalik onome koji je Gruevski imao u Makedoniji. Ako nema druge mogućnosti, Srbija se mora i sa time suočiti.

Ne postoji država da bi neko imao fotelju, već su vladajući krugovi tu da štite nacionalne interese. Naravno, ako su odgovorni. Ako nisu onda nam je svejedno da li sterilno biju nacionalne bitke kako se ne bi zamerili Zapadu a „sačuvali“ čast ili su pak otvoreno, kao što je ranije bio slučaj, soroševski eksponenti. Pre ili kasnije se stvari svedu na isti rezultat. Mačku o rep to što neko u duši nije izdajnik već se dovija kako da opstane na vlasti ako je to po cenu nacionalnih interesa!

GEOPOLITIČKA RAVNOTEŽA

Da ne bi bilo kako je prethodno rečeno, vreme je da Beograd mirno ali nedvosmisleno razbije NATO iluzije. I kod kuće, i u centrali tog pakta! Možda će to izazvati jedan period napetosti, ali sam uveren da će stvari leći. Ni NATO ne želi da otvori novi front na Balkanu. Samo misli da jeftino može da prođe tj. da pritiscima, bez većeg angažovanja, polako dobije sve što hoće. Kada bi uvideo da nije tako, pristao bi na kompromis.

Kolebljivim stavom, opet, Beograd samo privlači nevolje. Ohrabruje NATO da nas sve jače gazi. Kada bi postupili drugačije, i energično okrenuli drugi list – na način koji nije agresivan i ne podrazumeva radikalno okretanje Srbije Rusiji već samo zaštitu sopstvenih interesa – uveren sam da bi brzo uspostavili istinsku (geo)političku ravnotežu koja je za nas od suštinskog značaja.

Prilika za to je najavljena promena Ustava Srbije. Proces koji tome vodi može da bude – a sada je to slučaj – i od strane NATO i EU nametnut poziv za dalje odricanje Srba od sebe ali i, ako budemo pametni i hrabri, osnov za stabilizaciju naših odbrambenih pozicija i stvaranje osnova za ofanzivno delovanje u budućnosti!

USTAVNA ZAMKA

Da se ne lažemo: EU od nas traži da promenimo Ustav. Verovatno u svetlu takvih zahteva, predsednik Vučić, na samom početku svog mandata, izjavio je da želi da otvori društveni dijalog o Ustavu, odnosu prema KiM i odnosu prema regionu. Uskoro je dodatno pojasnio deo izjave koji se odnosi na Kosovo. Smatra da je unutrašnji dijalog o KiM potreban kako bismo se, s jedne strane, osloboditi mitskog pristupa, a s druge strane, olakog davanja onoga na šta imamo pravo. Kako je Aleksandar Vučić rekao stav Srbije treba da bude usaglašen sa životnim problemima našeg naroda na KiM ali i sa onim što su prava naše države.

Dešifrovanjem rečenog, slutim, da je plan državnog vrha da koriguje ustavni status Kosova i Metohije u skladu sa tzv. Briselskim dijalogom. Kosovo će ostati definisano kao južna srpska pokrajina ali na „kompromisni način“. To je jako loše. Predstavlja korak dalje ka kapitulaciji, a za nas je to već puno normalizovanje odnosa sa Prištinom na način kako su funkcionisale Zapadna i Istočna Nemačka. EU od nas i ne traži više tj. da priznamo Kosovo. Možemo da ga interno tretiramo kako god hoćemo ali je bitno da operativno spustimo gard i omogućimo mu da u vezi sa nama, regionom i svetom – uključujući i relevantne međunarodne institucije – svestrano deluje kao nezavisna država.

Time bi Srbija, možda i ne uviđajući strateško-kumulativne implikacije onoga zašta neki misle da je samo još jedno taktičko povlačenja, ne samo sebi paralisala jednu ruku, već bi uputila poziv – vratimo se njima – i da nas NATO „prijatelji“ dalje mrcvare. Ustavne promene u pomenutom smislu bile bi shvaćene kao zeleno svetlo za ulazak u NATO, konačno nametanje antisrpskih regionalnih odnosa i slično. Otuda, Srbija mora da postupa sasvim drugačije. OK je otvoriti dijalog o pomenutim pitanjima ali on mora biti autentičan, što znači da bi i njegov ishod bio drugačiji od onoga što Brisel traži (to se može dobiti samo nameštenim dijalogom).

PITANJA I PRAVI ODGOVORI

Hajde da pričamo o regionalnim odnosima. Onda prvo moramo da krenemo od toga da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma a da je on divljačkim pritiscima Zapada ozbiljno narušen. Što se Ustava tiče, u njega treba ugraditi privrženost Srbije Dejtonskom aranžmanu, odnosno i tu potvrđenoj državnosti Republike Srpske. Što da ne? Valjda nam je to bitnije od zaklinjanja u prava Gej populacije? A njima ćemo izgleda posvetiti dodatnu pažnju u novom Ustavu!

Dalje, kada se radi o Kosovu i Metohiji, tu ili ne treba ništa menjati ili još snažnije istaći da se radi o neotuđivom delu Srbije. Naravno, osim ako se uskoro ne otvori proces celovite rekonstrukcije Balkana, uz svestrano rešavanje srpskog pitanja i u tom okviru moguću korekciju granica i na KiM, što mi sve manje deluje verovatno. Izgleda, još nije došlo vreme za tako nešto, pa nam jedino ostaje da zadržimo žetone koje imamo za neku buduću veliku partiju geopolitičkog ruleta.

Stigli smo i do NATO. Srbija je tek polovično neutralna. Naša neutralnost se zasniva na običnoj skupštinskoj rezoluciji. Ako se već pristupa promeni Ustava, nužno je da se započet proces zaokruži. To znači da neutralnost mora biti ugrađena u Ustav a potom, na tim osnovama, Srbija po uzoru na Turkmenistan (pre dvadesetak godina), u narednom koraku treba da se obrati UN sa zahtevom da neutralnost dobije međunarodno priznanje. Ako se srpska žaba ne kuva radi ulaska u NATO – što bi cementiranje neutralnosti ikome predstavljalo problem?

PATRIOTSKI RUBIKON

Da se ne pravimo naivni: jasno je šta NATO hoće i u kom pravcu radi. Naša vlast to verovatno ne bi rado – i zbog ubeđenja i zbog rizika koje može da ima (nikad se ne zna) kontriranje većinskoj javnosti – ali izbegava da se zamera svetskim moćnicima i ne povlači potrebne poteze. A morala bi. Izbegavanjem da uradi prave stvari, od pitanja statusa Srba u Crnoj Gori preko „Briselskih pregovora“ do NATO problematike, implicitno doprinosi podrivanju naših pozicija.

Razumem da je teško krenuti težim i opasnijim putem, ali ako se vlast ne doživljava neofeudalno već nacionalno odgovorno – nema drugog smera. A krivica za izostanak kretanja tom linijom u velikoj meri je i na patriotskoj javnosti. Nije samo državni vrh kriv. Dok malobrojne anti-Srbija i NATO lobistička družina, energično kidišu i nameću svoje, mi se svađamo, bavimo nebitnim stvarima, živimo paralelne živote, guramo glave u pesak.

Sada kada je najavljen dijalog o KiM, Ustavu, regionalnim odnosima a NATO oko nas steže obruč – na to nemamo pravo! Gde su naglašeno nacionalne partije, nevladine organizacije, mediji da reaguju? Da daju konstruktivne predloge, otvaraju važna pitanja, odbaciju ono zašta misle da je pogubno! I sve to, razume se, na racionalan i argumentovan način. Iracionalnim urlanjem se, kao i kvislinškim klečanjem ili autističnim ignorisanjem realnosti, postiže jednako negativan efekat. Razmislimo o svemu tome pre nego što onako uzgred, za svoju dušu ali bez šanse da išta postignemo, bacimo kamen na druge.

Dragomir Anđelković, Pečat

Podelite:

27 Komentari

 1. OVO IZGOVARA DRAGOMIR ANDJELKOVIC:
  “Zamislite scenario: podivljali albanski šovinisti se spremaju da krenu na Sever Kosova i, slično kao u martu 2004, sprovedu pogrom nad Srbima na jugu. Pretnja totalnim razaranjem naših manastira se tu podrazumeva. Jedina „brana“ da se to desi je NATO, a da bi istrajao u pacifikovanju onih koje, uistinu, on po potrebi huška – potrebno je ispuniti jedan uslov! Jasno vam je: da Srbija uđe u NATO. Naši zabrinuti političari, gotovo sa suzama u očima, to nam kažu a mi, zbunjeni, ćutimo. Zar da dopustimo da nam neko uništi Visoke Dečane? Bolje je da prihvatimo i NATO okove. Mnogima će se učiniti da je to manje zlo! ”
  NIJE TACNO DRAGOMIRE!
  Briselskim sporazum je odredjeno da NATO garantuje mir.
  ZASTO SADA TRAZIS “BRISELSKI SPORAZUM 2”?

 2. Ma ljudi da li je to moguće? Autor, poprednji srpski geopolitički analitičar i trbuhozborac srpskog Mesije KaliNera, kao i stražar mrtve straže na braniku Srpstva, diže svoj glas i poziva srpsko državotvorno rukovodstvo i sve realpatriotske snage u Srbiji u ljuti boj, za narid svoj, protiv NATO-a, koji guta Srbiju, kao zmija žabu.
  Autor proziva patriotske urlatore, ignorante i kvislinge zbog negatinvih efekta, dok panično poziva realpatriotske snage, da se postave na zadnje i stameno brane Srbiju.
  Verujem da sam identificirao urlatore i “nojeve”, ali u mojoj velikoj umnoj ograničenosti nisam u stanju pojmiti što mu ga to znači kvislinzi?
  Pojam kvislinga pretpostavlja domaću kvislinšku vlast, koja u ekstazi izvršava naloge okupatora, a takvo nešto nije bilo moguće u Srbiji, od izbora 2012 godine, jer na njenom čelu stoji državotvorna i nacionalno odgovorna vlast, koja suvereno odbija mnogobrojne atake protiv Srbije i Srpstva.
  Kroz moj paranoidni mozak je prošla strašna misao da je autor utvrdio da nova srpska vlada, na čelu sa premijerkom Madonom Anom, pro-NATO, LGBT i CRO orijentacije, će uvesti Srbiju u transatlansku organizaciju, dok će Mesija KaliNero to promatrati svezanih ruku (jer nema ustavnih ovlaštenja kao njegov prethodnik knjazovožd Tomo sa Briselskim sporazumom).
  Neverujući Toma bi pak rekao da je srpski Mesija KaliNero očito napisao scenario i režiju igrokaza: “Da se ne dosete SrboVlasi.”, tako što se izmestio na poziciju neodgovornog Predsednika, prethodno se udarajući kao besan u srbsko-ruske grudi, kao neki naši dalji srodnici primati.
  Inače neshvatljivo je da autor, poprednji (uz Raduna) srpski unutarpolitički realpatriotski analitičar kruži kao kiša oko Kragujevca oko teme izbora Madone Ane, nove srpske premijerke, kojim činom je srpski Mesijaa Kalinero postao ne samo balkanski, već i globalni lider.
  Izleda da su majčica priroda, kao i Svevišnji već istrošeni, protekom mnogih milijardi godina, pa više ne ureduju kako njihovi zakoni naredjuju, a što se posebno ukazuje na primeru Nebeskog naroda.

  • Ti si Turajlicu,strazar “mrtve straze”,ali,NA BRANIKU TVOGA SHVATANJA “MAJCICE PRIRODE”,KOJA TREBA,PO TEBI,DA POBIJE SRBE I “RESI” NJIHOVO PITANJE.
   Ti si Turajlicu MONSTRUM,koji sa dve fraze,seres po srpskom narodu,godinama.
   Rekao sam ti pre,POVUCI REC I IZVINI SE SRBIMA,jer si ovde nametao USTASKI RECNIK,kada si govorio da si POLAGAO “”PRISEGU”.
   Ti tacno znas sta govoris I zasto to govoris.
   TI SI ANTISRPSKI URLATOR.
   USTASKA “PRISEGA” ANTE PAVELICA JE ODVELA U GROB STOTINE HILJADA SRBA,a “TVOJA PRISEGA”,KOJOM SE DICIS, CE OSTALE,UZ POMOC “MAJCICE PRIRODE”,kako stalno ponavljas.
   NEMAS MUDA DA TI RUCNO POBIJES SRBE,JEL?
   SAMO DOLIVAS ULJE NA VATRU,IZ TE KATOLICKE KASABE,PUNE SIPTARA.
   A “majcica priroda jeste posustula”,kako nazivas MONSTRUOZNI PROCES MASOVNOG (USPORENOG) NESTANKA SRBA…dokaz je da postoje I opstaju takvi skotovi kao ti.
   Tacnije,Majka priroda je obicna kurva,cim je tebe iznedrila,bar sto se Srba tice.
   Ustase se raduju Majcic prirodi,sto postojis.
   IZVINI SE SRBIMA TURAJLICU,ILI SE VISE NE JAVLJAJ.

   • Molim te maloumni umobolniče da se vratiš u svoju sigurnu kuću zatvorenopg tipa, te tamo uživaš u lovu belih miševa i drugih avetinja, umesto što se pokušavaš boriti protiv nekoga koji ne spada u tvoju “krvnu grupu”, po bilo kojoj osnovi.
    Što se pak tiče Serbalja, ja sam prema vama više nego benevolentan, jer samo tražim od majčice prirode da ova prema zaslugama, pravično u skladu sa svojim zakonom o selekciji vrsta, razreši srpsko pitanje.
    Maloumni umobolniče majčica priroda ne provodi nikada genocid, već samo oslobadja zemlju od degenerisanih vrsta, a što ti medju takve svrstavaš sebe i ostale Serblje je tvoj, a ne moj problem.
    Dakle vrati se u Lazinu ustanovu i traži od svojih terapeuta da te više ne puštaju napolje, u neprijateljski svet, koji potencira tvoju šizofrenu psihozu.

    • Ti si monstrum,koji se ovde izivljava godinama,pa I sada.
     IZVINI SE STO SI SE POISTOVETIO SA ANTOM PAVELIC.
     Ti ne treba da ides u Lazu,tamo su za tebe gospoda.
     Ti treba da odes na drugo mesto,USTASO!

     • Majk, s dobrom namjerom: Gospodina uopste nisi razumio; postoji ironija, ali i g o r k a ironija- ova druga je iz duse, na konkretnu temu temeljno je srpska; Gospodin nije na p o v r s i n i- dublje ulazi u muku.
      CITAJ da bi, eventualno, pisao.
      S dobrom namjerom!

 3. Srbiju su okupirai kadrovi iz Montenera, Kroacije, Bosne, ima tu i šiptarsekpodrške…ajmo anaitičari!?
  Čije je poreklo nekih naših poitičara, recimo Dačić, Šešelj,Drašković… i nekih montenerina, kroata šćiptara…?
  Citat:

  – Buduća ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić, koja će na toj poziciji zameniti Davora Ivu Štira, koji je podneo ostavku, radila je kao državna sekretarka u tom ministrstvu od 2000. godine. Inače, Pejčinović Burić je od 2013. godine kao vođa projekta PLAC savetovala Kancelariju za evropske integracije Vlade Srbije u vreme kada je premijer Srbije bio Ivica Dačić.
  -Na izborima 2008. kao članica HDZ-a izborila je mandat u Saboru i vodi izaslanstva u Zajedničkom parlamentarnom odboru Hrvatska-EU, zatim saborsko izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, ali je i članica Odbora za evropske integracije, Spoljnopolitičkog odbora i Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU.

  http://www.telegraf.rs/vesti/2828725-savetovala-je-dacicevu-vladu-a-sada-je-zamenila-unuka-ustase-ko-je-marija-pejcinovic-buric-nova-ministarka-spoljnih-poslova-hrvatske

  • Ima tu još domaćeg kadra i iz bivših jugo-republika koji rade protiv Srbije,…sabotiranjem i nečinjenjem, spinovanjem,…opasne rabote …svi su na pozicijama, sekretari ministarstava, službi, organizacija….godinama…preko reda …i nemogu da ih skinu sa pozicija i kad produže mandate…jer službe antisrbske rade prevejano-efikasno…

   A ti Narode se zamajavaj sa pederlukom i lezbejcima,travestitima, biseksualima…tj. lgbt populacijom,…doduše nisam znao za njih kažu da su dobro uvezani povezani od pozadi pa napred do vra…

   Samo vi lamentirajte, oni rade-razaraju.

 4. je dramaticna.Zapad je krenuo brutalnom silom krseci Ohridski sporazum u Makedoniji, uvlaceci C.Goru u NATO suprotno volji naroda, “duh Dejtona” je odavno pusten iz boce, Dusan Janjic najavljuje da je Dodik gotov, PZP glasa da bude kaznjivo negiranje genocida u Srebrenici, a onda sledi pritisak na Srbiju da ima “konstruktivnu” ulogu u stvaranju “funkcionalne” BiH, a do tada KiM ce vec biti reseno.Crkva i Rusija, posle Briselskog sporazuma i prakticnog priznanja nezavisnosti KiM, jos jedine dve stvari koje nas drze od potpune EU-NATO okupacije, prolaze kroz spalir, crkva prvo sa ni iz cega stvorenim problemom sa “darvinizmom”, a zatim sa gej premijerkom, cime se vec navikava na pasivnost, a Rusija preko gomila botova i prica o tome da nam nije nikada pomogla, da NIS pljacka Srbiju, da nas gura u sukobe iz svojih interesa iako Zapad krsi sporazume na kojima je sam radio.”Savamala” postaje predmet rezolucija Evropskog parlamenta, sve su glasniji zahtevi za “uskladjivanje spoljne politike sa EU”. Vucic, “genije” kakav jeste, uspeo je da ponisti programske razlike u opoziciji, “rehabilituje” porazenu DS, Tadica, Jeremica , Sutanovac i Zivkovic su bili iza Jankovica, Stefanovic je “Siriza”, a povratak najavljuje i Djilas kao kejnzijanac, dakle svi novi su stari i svi su iz sistema, cime i vlast i opoziciju cine u ogromnoj vecini EUrofilske licnosti i stranke, dok su antiEU stranke gurnute na marginu i naterane da se udruzuju sa EUnijatima (Dveri sa “opozicijom”, DSS sa “vlascu”, dok se SRS bavi zajednickim uniformama sa Rusiom) i prihvataju ostavljanje pitanja EUintegracija po strani, cime se produzava bezalternativnost politike EUintegracija.Institucije se dalje urusavaju, jer ni Vucicu ne treba Ustavni sud koji radi svoj posao, a posao mu je da stiti narod kao ustavotvorca od vlasti kao zakonodavca, pa Toma cak otvoreno “moli”, najgrublje narusavajuci Ustav, Ustavni sud da se ne izjasnjava o Briselskom sporazumu.Prisustvujemo “konacnom resenju” za “jugo-zapadni Balkan”, do kojeg smo dosli Milosevicevim okretanjem naroda protiv sebe i urusavanjrm institucija koje su se 5.oktobra raspale za pola sata kada su trebale da brane poredak, Kostunicinom “verom” u Solanin ustav i Ahtisarijeve pregovore “koji ne prejudiciraju resenje”, Tadicevim izmestanjem pitanja KiM iz UN (pri cemu je menjajuci rezoluciju Skupstine kao izvrsna vlast pretpostavio sebe zakonodavnoj i tako prekrsio ustav) i ponizavanjem Rusa tipa “mi cemo sada da pregovaramo sa EU”, a kada zagusti trk kod Rusa da blokiraju rezolucije u UN prijatelja iz EU i konacno Briselskim sporazumom i svaki je korak pravdan prethodnim i svaki je vodio samo gorem, tako da ova rasplet docekujemo slabiji, da nikada nismo bili tako slabi.I Kostunica i Vucic su mogli da ucine da ovaj trenutak docekamo mnogo jaci, ali im je nesto drugo bilo vaznije.

 5. Nas Rode na prvom mestu ubi neznanje, pa onda neiskrenost. Prvo mi ne znamo ko smo, pa kako onda da znamo kuda idemo? Vreme u kome bitrišemo svatamo kao početak o skončanie, sve bi sada, sada, ako se ne desi propast. To e direkna refleksiя duhovnog kolapsa naroda iza koga stoii komunizam i Internaciionala. Mi smo istoriski uvek bili okupljeni oko vladara zvao se on car, kralj, knez, Kruna…a sada vladamo sami sobom. Od luče i svetlosti drugim narodina, uključuюći Elinski, Evreski, Arapski narod mi smo postali izbezumljeni, svima idemo sebi ne dolazimo. U tom bunilu mi bi nešto da “uvatimo na mufte”, da smuvamo…Ne može, nama Srbima to nie dato odozgo kao drugim. Naravučenie: Pošteno. Eli se našao Srb da izađe pred ovu Imeriю čiih granica mnogi nisu svesni i veli: “Hta hoćete od Srba?” Niko, zato što mi nemamo vladara da vagne šta može, šta ne može, kolika e sila kidisala na Srbstvo, sa čime ćemo stati pred nju?
  Anđelkoviću, pred Kosovski boй mi smo tačno znali da e njihovo ljudstvo, naša tehnika (okopna konjica) i stara strategiя “klinom u glavu”. Razvalili smo ih prvi dan bitke, Lazar e pogininuo i posvetiio se tek drugi dan. Tek posle šest meseci Aziя gomila nove snage, i Milica, srbska udovica dade Oliveru. Zašto Dragomire? Izda nas kuvanjska “rišćanska” Evropa. Ova njena drama sa muslimanima danas samo e eho dubine vekova i prokletstva koe e srbstvo u očaю bacilo na tu Damu. I danas su živa pisma Muratova Srbljima da se sklone. Kralj srbski Tvrtko, krunisan u Mileševa,a ne knez Lazar e odlučiio “Stand up”

 6. Vule eli se Tvrtko zaebo u računu? Koritom logike ljudi koii ne razumu moe komentare na “Vidovcdan” – da. Da ih e propustiio nas danas nebi bilo, svi bi bili Kemal, Izet, Юsuf, Šeeeemsa. Nie isto isto ime Šemsa, i Šeeeemsa, kao ni kod Srba Saaaava i Sava. Edno muško, drugo žensko. Йoooй Rode voljubljeni što volim da ga šuknem vukovcima koii nam se (je)baše akcente u srbskom яziku i pismu. Šta! Francuzi su ludi? I danas, naйpreciznii яzik na svetu. Rečю, ebo vas nepismeni Vuk, a vi njega, ili ga u vrrrrr gole z……Šta to zboriš Vule na nešego “Otca pimenosti”?

 7. Papazjanija- OK!Sunjam se- OK! TAMO SAM- amo sam- OK! Jucerasnji nebih- danas JOS nisam- OK!… OK! ANALITICARI-OK! KOJE LI SKOLE NE ZAVRSISE, A DA BI BILI OK! MAJKA IH NAUCI OK-eu- OK! Kao djeca culi od majke za oku- lebac im pravila!-, a oni u skole, pa, uceni, skrate Majku za A: jedan suglasnik, a dva samoglasnika!- nije to po evropskim vrednostima, prezvucno je, a treba zivotinjski grleno
  Analiticki: ako se O naslanja na K, onda K jest osloncem za O; da bi K bilo osloncem za O, ono mora biti iza O; da bi K bilo iza O, O mora biti ispred, pamtiti!, ispred K… Analitkujem- zakljucujem: samo pravilnim polozajem O prema K O ima oslonac; samo pravilnim K spram O O ima oslonac; samo pravilno postavljeno K K jest osloncem… Sada je potreban pritisak- sila, kako bi se analiticki samooblikovao u sinteticki zakljucak.Da bi ovaj bio sto sintetickiji, samopostavlja se, po izricanju biti papazjanije, kondicionalno: ako sam j e d n o od d v oj e, onda misam d v o j e; ako nisam d v o j e , onda sam j e d n o; ako sam d v o j e, onda nisam j e d n o; ako nisam j e d n o, onda sam d v o j e… OK! Ako je OK, onda se okejise ( logika, kao prioremna radnja za okejisanje, apsolvirana je): ” nekima…”; ” rat po nato standardima”; ” atlantisti su nas satirali a mi bez icije podrske patili”; ” Srbija sa unitarnim karakterom”; ” mozda ce nekom delovati frapantno” ( slijedi smrzavajuca misao o p r i r o d n o s t i); ” i kako da se izbegava”; ” medjutim ( medjutim!), HATO nam nista ne daje”; ” sve je to tacno, ako postoji mogucnost placanja reketa”; ” nominalno odbijamo”; ” zamislite scenario: podivljali albanski sovinisti”; ” da se ne lazemo”; ” stratesko- kumulativne implikacije” ( Boze, otkloni!); “Srbija je polovicno neutralna”; ” iracionalno urlanje”; ” i sustinski ( iako ne i formalno)”; ” evo magle”( trenutno je jarko sunce!); ” pulenima”; ” da nam NATO nudi novi pristup srpskom pitanju kao kompenzaciju za clanstvo u njemu”; ” plasira nam se prica”; ” NATO nastoji da zatre”; ” ” NATO dopusta gazenjenacionalnih prava”; ” negiraju se evropske norme”; ” identitetski genocid”… OK! Pa, koje mora biti! , skole imaju!? OK! Pamet je najskuplja. Ovaj od pameti, a ja tegleci! Zdravije teglenje od ovakve pameti: teret je to golemi: sastaviti dvije ciste, a da jedna bude ispred, druga iza one sto je ispred, a ova sto je ispred da bude ispred one sto je druga… OK! PA kad vec pistoji ” identitetski genocid”, onda, valjda i duhovni.OK! Duhovni- siri je, bezmjeran!- u-sadrzava identitetski. OK!

 8. Volimo mi malo više filosofirat, i danas se ceo Bgd vrti oko Dimirtiя Tucovića. Ne smeta on Vuletu, ne treba ga dirati. Ne treba dirati ni Tita, neka ga nek počiva “tamo”. Neka i Vuka. Sve su to bili ebivetri a mi im preveliki značaй daemo u istoriskoй nauci. Ovo e vreme velikog Nikole Tesle i vazdušne luke na Balkanu, a i vreme Marka Miljanova. Kakva e to ljudina i sila od čoveka bila, progonili ga Petrovići, Zapad mu namigivo da pocepa Srbstvo, nudiio vile i gradove. Uvek isti odgovor: Ne, ne i ne za moga vieka, юunaštvo e braniti sebe od drugoga, a čoйstvo drugoga od sebe. Ti veliki ljudi i umovi i danas su na marginama naše povesti. Znate li ko e pocepo Srbstvo po dubokom šavu i stvoriio Montenegrinu? Ne Rode, nisi ti psiholohški spremn za te istine. I Montenegrina ode, odobada se…
  Kakda i kada e Vule pisao: Nemo Novače minirati srbsku kuiinu, pasulj, leb nasušni, adidasku slaninu, vruće pečenje i ladnu kapljicu…to nam e edino ostaslo, sve drugo su nam oteli i drugom pripisali. Nemoй Novače, ne ide na dobro. Nie me poslušo.
  Ali Rode, poslušaй glas svoego Vuleta, nie Vule ničii lobista, tako mi Bog pomogo, samo volim svoй narod. Šta predlažeš Vule za početak našego obnovljeniя?
  Ne vadi ga sokole. Šta? Ne vadi ga soooookole, lepo sa ženama, budi mudar, popusti pa pritegni, lako se rastati. Kuda će ta deca? Ebala vas visika politika, mi smo kao narod biiološki nadneli noge nad яmu i svi se prave ludi, Matica, SANU, Crkva…

 9. Spase Uzelac, Beograd, Srbija 21. juna 2017. at 09:04

  Majk, s dobrom namjerom: Gospodina uopste nisi razumio; postoji ironija, ali i g o r k a ironija- ova druga je iz duse, na konkretnu temu temeljno je srpska; Gospodin nije na p o v r s i n i- dublje ulazi u muku.
  CITAJ da bi, eventualno, pisao.
  S dobrom namjerom!
  ………………..
  Dobro Spase…
  Ti me savetujes,sta da radim…da bih I ja “eventualno” pisao…
  Hvala Tebi .
  MOGU I JA TAKO…
  Kao sto ni ti, ni drugi nisu reagovali kada kazem, (recimo) da se formira srpski kanton,NA VASOJ PRA ZEMLJI…a vi navalite,KAO KRAJISNICI,KOJIH SE TO TICE…kako imam cudnu latinicu…ili ,da INJCI MILION GODINA ZIVE U NEKOM NISU…dakle,sve nebitno ,A NIKO SUSTINU NE VIDI …mogao sam reci,LJUDI,POBOGU,CITAJTE STA PISEM.
  I rekao sam nekima…
  ALI TI SPASE NISAM DAO “USLOVE” DA PISES DALJE.
  Taj covek,koga branis,je OVDE (Spase,hoces da ti posaljem njegov tekst gde kaze da je polozio”PRISEGU”,sto je odvratno vredjenje srpskog naroda),ovde izgovorio strasne stvari.
  A ta njegova MAJCICA PRIRODA…pusti bljuvotine…
  BRANIS GA ,MOZDA,JER JE KAO TVOJ SIN PISAO ZA VIDOVDAN,MOZDA SU PRIJATELJI (ZASTO DA NE…).A NE VERUJES MI DA GOVORI USTASKIM JEZIKOM,STO,EVO ,PONAVLJAM MILIONITI PPUT.
  DZABA SRBINU…TI IMAS DRUGI PLAN.
  I NECU DALJE,NE INTERESUJE ME TURAJLIC.Tacno sam rekao sta mislim.
  …………………..
  Reci su ti Spase jednu stvar.
  Posto si spomenuo da ti je sin u Vidovdanu…otuda tvoja komotna pozicija…OCINSKA…
  Znaj,tebi je sin u jednom mediju,makar I elektronskom…a moj otac je bio UVODNICAR jednog STAMPANOG medije ,pre vise decenija.
  I danas Spase,imam hrestomatiju,ukoricen odredjeni broj tih izdanja,sa njegovim uvodnicima,tekstovima,slikama…
  To sto ti pricam,moci ce SIN TVOGA SINA DA PRICA,ako me razumes…
  U Srbiji tradicija ne znaci nista,STO JE JOS JEDAN APSURD NASEG POIMANJA SVETA.
  A nije samo TRADICIJA,mozda ima I GENETIKE.Da ne kazem,NASLEDJENOG TALENTA…
  Ali, danas je vaznije da li je PARADAJZ SA GENETSKIM PREDISPOZICIJAMA,NEGO COVEK.
  Ja sam mozda imao na koga da “povucem”…a mnogima sam pomogao da napisu (cak)govor,izvestaj ili diplomski rad,seminarski I slicno…i sam imam fakultet I govorim spanski I engleski…mislim da imam, ne samo moralno ,vec i neko funkcionalno pravo,da napisem sta mislim.
  SRBINE SPASE…POZDRAVLJAM TE…SHVATIO SAM.
  KO CE KOGA ,AKO NE …SRBIN.
  KRAJISNIK…bio je to sjajan “material”…
  Pozdravljam Raduna I Dragomira,ne zamerite…zahvaljujem na strpljenju.
  Pozdravljam njegovu Ekselenciju Kolju Seratlica…NEKA NAM ANA SVIMA POMOGNE.
  Sada idem da “CITAM” ,kako Spase Uzelac rece…
  TO CE POTRAJATI…DO “EVENTUALNOG” MOGA KOMENTARISANJA…
  KAKO SPASE UZELAC RECE.
  TO CE VEOMA POTRAJATI.
  Neka nam Bog pomogne.
  ZBOGOM.

  • Ajde, molim te, posalji mi to o “prisegi”; i nije, vjeruj mi, moj sin U
   Vidovdanu; i nisam, vjeruj mi, nikad bio, jer sam drugaciji- stono bi rekli mazohista, u komotnoj poziciji, ne odgovara mi; evo na sta mislim kad kazem: ” Citaj”- mene su godinama proganjali onakvi za koje ti kazes da ih ja b r a n i m , razni, svih vela, a jedne boje i jednog imena- Crveni, a po p o t r e b i nacionalni, Srbi, bili oni kolje il’ nikolje: tu smo gdje smo zahvaljujuci njima, pohara su srpstva i jace: Boga i Zivota; a ja ih b r a n i m? Ma, ne! Govorim o k o n k r e t n o m ” tekstu” ; a treba li ih- treba!-, ali ne iz konteksta njihove t r e n u t n e pozicije, time ih se samo hrabri da jos j e s u i da ce im doci nj i h o v o danas; prema njima se ne upucuje bijes i psovka- oboje je za ljude, od krvi smo; jer oni,po biti im, jesu Bijes- fali im, trenutno, m o c … Kazem: Crveni, a govorim CRNI…
   SA NJIMA? PA, opisani su ga, kao balavca, hapsili, ko i mene sto su proganjali…
   Posalji p r i s e g u i- i koljevici su sa njima, Neba mi!

 10. Zaboravih ti reci: ni fakulteti ni citanje knjiga nisu c i t a nj e; citaniji je i i fakultetniji je onaj sa plugom i volovima, oranicu ucitava, one nadvisuje i – TU je- a da pozvan nije!- , vreme kad mu kaze…
  A za kanton? Odgovorio sam, nikad ne izbjegabavam
  Intimno: Otac, a taj posao? Ko zna- sta radih i sto mi cinise- mozda se znamo

 11. Eto, javno izjavljujem da sam glup (nijesam, ovo nijesam navodim da bih malo iritirao autora teksta) nisam shvatio ni autora teksta, kao ni neke osvrtače, odnosno oni se između sebe nijesu shvatili. Znam, znam, naljutiće se na mene i Turajlić i MAJK. No, da se vratim autoru. Ovaj tekst je, prije svega, predugačak ima milione karaktera. Autor teksta piše kao kada čovjek uzme lopatu i trpa zemlju ili bolje rečeno vile kojima trpa sijeno. Dakle, tekst je jedna natrpana gomila svega i svačega: Šta bi bilo kad bi bilo, šta će biti kad će biti, te NATO je ovo, te NATO je ono, te Srbija, te Makedonija, te Crna Gora, te Balkan, te geopolitika (ne mogu da odgonetenem šta mu je to “geopolitička ravnoteža”), te ” Zar da dopustimo da nam neko uništi Visoke Dečane? Bolje je da prihvatimo i NATO okove. Mnogima će se učiniti da je to manje zlo!”, te “srbstvo bi se svelo na NATO srbijanstvo” (kakva je ovo teza, nije teza, nije hipoteza, nije antiteza, ovo je tvrdanja, a izraz “srbijanci”, “srbijanstvo” je uveo Starčević da bi dijelio Srbe), te “opskurni režim Mila Đukanovića” ( čovječe to je latinska riječ, mogao si napisati da je Milo opskuran, ili neka Janja, Mara, ali ne postoji sintagma da je “režim opskuran”, takođe, rečenicu počinje sa “OK”, nevjerovatno,čista šatrovština, kao i sa “Hade da pričamo…”, prosto nevjerovatno, ali istinito da se slatko autor napričao, bez prisutva nas koji ga čitamo. Nikada ovaj autor, pisao sam u osvrtima bezbroj puta, neće da odgovori meni idiotu osvrtaču ili osvrtačima koje ne smijem nazvati idiotima. Ovaj tekst je atak na običnu ljudsku pamet, oduzima ogromno vrijeme da se pročita. Savko ko piše dugačke tekstove (uključujući i moju malemnkost, dakako ne uvijek) ustvari loše piše. Kada je šef pozvao potčinjenog i rekao mu da napiše nešto o “H” problemu, potčinjeni ga je pitao koliko strana, odnosno dodao je ako hoćete jednu stranicu treba mi 10 dana, ali ako hoćete na 10 strana treba mi jedan dan. Prosto ne mogu da odgonetnem ko je NA TO i takvo pisianje navukao autora. Ove moje opaske (ćuj mene ban opsake) potkrepljujem citatom: “Iracionalnim urlanjem se, kao i kvislinškim klečanjem ili autističnim ignorisanjem realnosti, postiže jednako negativan efekat” (iracionalno, kvislinško, autistično, efekat, ignorisanje , brzo uzmite rječnik stranih riječi i umjesto ovih tuđica napišite značenja na srpskom jeziku, pa ćete vidjeti šta ćete dobiti).

  • Nije on napisao ” dugacak tekst”,nego nista nije n a p i s a o; u osnovnoj skoli iz srpskog za ovo se dobija jedinica; i nije problem u tome, vec sto su nam ovakve mlatislame u svim porama sve preuzeli; a u medijima- polugama svake vlasti- mravinjake, brojcano, nadvisilji…

 12. Molim urednika da umjesto Milosav napiše Komnen Kolja Seratlić. Nije mi jasno kako se pojavio Milosav, ja ne pišem pod pseudonimoma. KKS

 13. @ Spase Uzelac… Molim te da me ne braniš od umobolnog Majka, jer za to nema potrebe, kao i bilo kakvog efekta.
  Ako već spašavaš velikog Serblja Majka, predlažem ti da mu pošalješ na dar košulju koja se veže odzada, kako bi mu u Lazinoj ustanovi ovu obukli i spasili od šokova koje doživljava u komentarisanju.
  @ KKS… E moj Kolja nije mi jasno zbog čega bi sam se u paru sa umobolnim “Majkom”, trebao ljutiti na tebe. Ja ne trebam obranu, jer sam u stanju to činiti sam i ukolko to ima smisla. Svaka rasprava sa ludjakom, je bespredmetna.

  • Ja sam ti rekao da se izvines srpskom narodu I javnosti zbog ustaske retorike I perverznog obracanja,kojim omalovazavas svakog normalnog coveka.
   Jos jednom (budali ni samar ne pomaze…),Ante Pavelic je POLAGAO “PRISEGU”,prema ustaskom recniku.
   Ti si se Nikola Turajlicu,hvalio ovde da si,valjda kao ppravnik… POLAGAO “PRISEGU”?!
   TI SI NAPISAO TE RECI ZA SEBE.
   Bar dva puta sam te opominjao,proteklih meseci…
   Drugo,tvoje izivljavanje sa temom I VECNIM PONAVLJANJEM,mesta I uloge Majcice prirode u “resavanju” srpskog pitanja (SRPSKOG,NE NEKIH PERSONA…)…postaju biti odvratne.
   Ali,to je ocigledno nemoguce spreciti,jer imas neke refleksne reakcije,van kontrole…kada god osetis potrebu da izvrsis veliki nuzdu.ti se dohvatis tastature…
   Uvek malo KaliNero (I Kolja se pre neki dan,cudi dokle sa time,ko ti je taj,pita…A NISI VIDEO NI TO?)…te Majcica priroda…sada LGTB MADONA…I na kraju ALELUJA,tvoj pozdrav.
   DOSTA BRE VISE,IMAS LI TI ISTA U GLAVI DO TE 3 OGAVNE FRAZE?
   I da vredjas na brutalan nacin,kao sto mene vredjas?
   Ti samo vredjaj,ali ne mesaj druge…pusti druge.
   SAMO TI!
   Sram te bilo,bednice,fukaro!

 14. E, buduci sam ja so-ludnim uzrocnikom ovog rata- dotakoh se onog
  Biberlukanaliticara-, dozvoljavam sebi da kazem: MIR, makar privremeni; MIR u ime istorijski pruzene nam casti! Analiticko objasnjenje: posjeti me izvjesni Karadzic, veliki brkovi, stap…, tipicni balkanac- vidi se… nekupan; prica mi o nekoj babi i brabunjku; ide, kaze, u Evropu, nepran – nosi brabunjak kao vizu za muski pol. Balkanski me poduci, a ja, evo, u ime pruzene nam istorijske casti- trazeci m i r!-, prenosim: jos nekoliko kilometara i- u Briselu smo; zaustavimo volove- malo da predahnu, mi da se pljusnemo vodicom, brabunjak da navlazimo.
  Evo nas, eno njih- rat organima ( e , da nam je OVAJ- sagnuli bi se, al’ pod kandziju!); glava napred, brabunjak gdje treba- I sagnuti v e c i smo, nanu li vam!
  Organ analiticki ide ka organici- Lele,
  crvcic!, manji od brabunjka!
  Sinteticki posao obavismo, za cascenje brabunjak im ostavismo.
  Eto!- trazim Mir; a Vuk- onaj s Brkovima- u Paradnu Subotu iste Nemir!

 15. “mi se svađamo, bavimo nebitnim stvarima, živimo paralelne živote, guramo glave u pesak. ” – TO nam je od TitE ostanulo. 70 godina izbeglištva i zlog činjenja po Srbiji je najzad procvalo. Sad još samo i plodove da donese. NATO je tu samo jedna sitničica…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here