Драгомир Анђелковић: Титоистички злодух и даље хара Србијом

Поделите:

Драгомир Анђелковић: Титоистички злодух и даље хара Србијом

Пре неколико дана је у његовом родном селу Слатина, надомак Андријевице, откривен споменик Пуниши Рачићу (1886-1944 или 1945). То је изазвало хистеричну реакцију низа хрватских организација и медија, од оних из њихове матичне Републике Хрватске до оних у Хрватској све наклоњенијој Црној Гори из које потиче поменути српски национални делатник. Што се Србије тиче, на читав догађај се гледа равнодушно, готово као да се ради о сукобима око историјске улоге неког од активиста алжирског Фронта националног ослобођења из доба његове борбе против Француске. Да ли је то нормално?

УСТАШТВО У ПОВОЈУ

Ради се – без обзира на контроверзне елементе у његовој биографији – о неоспорном српском родољубу и ратном хероју. Пуниша Рачић је пре Балканских ратова учестовао у српским четничким акцијама у Македонији и на Косову, да би потом узео учешћа у ослобођењу тих делова Старе Србије. У редовима српске војске борио се током Првог светског рата да би после повлачења наших снага и владе у Грчку, наставио као комита да пружа отпор аустроугарским окупаторима на територији Црне Горе. Не треба ни рећи, по окончању рата био је у првим редовима борбе за уједињење две српске државе.

Све то, као и касније политичко деловање у редовима Народне радикалне странке, учинило га је познатим широј јавности. Међутим, сви политички и медијски рефлектори, како југословенски (тачније тада још СХС) тако и европски, ка њему су били усмерени тек током летњих дана 1928. године. Јер, 20. јуна – у то време народни посланик Рачић – на провокативне увреде хрватских чланова Парламента Краљевине СХС, у афекту, одговорио је пуцањем из пиштоља.

Свакако, у питању је био неприхватљив поступак. Али, треба разумети осећања Срба који су страшно искрварили током Првог светског рата и широкогрудо (али непрагматично) одустали од стварања уједињене српске државе, да би онда од хрватских првака – чији народ је статус поражене нације, и консеквенце које произлазе из тога, избегао привременим „братским падом“ у српски загрљај – на „дар“ редовно добијали антисрпске испаде. Оно што су нам усташе радиле маљем, хрватски политичари и медији су нам чинили речима већ који дан после уједињења.

УВРЕДЕ И БЕС

Да се присетимо једног од хрватских вербалних удара на Србе, тј. речи народног посланика П. Радића (синовца С. Радића, лидера Хрватске сељачке странке), упућених српским колегама нешто пре крвавог скупштинског дана. На помињање српске јуначке борбе у Првом светском рату, он је одговорио: „Колико кошта та ваша српска крв? Колико кошта Кајмакчалан? Да платимо – па да будемо мирни!“

Пуниша је, контаминиран таквим хрватским понашањем, када се прелила чаша његовог стрпљења, необуздано испалио више метака у правцу првака, несумњиво, сепаратистичке хрватске опозиције. Последице тога била је моментална или накнадна (услед рањавања) смрт Ђуре Басаричека, Павла Радића и Стјепана Радића. Због тога је Рачић осуђен на вишедеценијску казну затвора, коју је уредно одслужио. У складу са законом, на основу доброг владања, на слободу је пуштен – као да у свему постоји нека чудна симболика, онда када смо кобно изабрали „рат а не пакт“ – 27. марта 1941. године.

Током окупације која је уследила, Рачић је живео повучено у Кнежевцу, где је држао млин и помагао српске прогнанике из тзв. НДХ. Постоје индиције да је одржавао и везе са Равногорским покретом, али остарео и истрошен робијом, у њему свакако није имао иоле активну улогу. Но, за нашу причу битно је оно што је уследило током успостављања контроле над Београдом од стране партизанских снага.

ТИТОИСТИЧКА ИНКВИЗИЦИЈА

Још док су трајале борбе за нашу престоницу, у складу са раније припремљеним списком особа за хитну елиминацију, припадници партизанских безбедносних структура ухапсили су и П. Рачића. Наводно, он је одмах осуђен на смрт и у мору других егзекуција погубљен. Међутим, бројна сведочанства указују да то није био случај. Изгледа да су нове титоистичке власти радиле на томе да Рачић „буде доведен у Загреб, те да му се поново суди за атентат на Стјепана Радића“.

Замислите тај парадокс: док је западно од Дрине још био у току хрватски геноцид над Србима, док је „пуном паром“ радио усташки логор смрти Јасеновац, титоисти су посвећено деловали у прилог тога да освете некакве, спрам свега што се дешавало током Другог светског рата, минорне „српске злочине“ над Хрватима! Јединице под командом Ј. Б. Тита ништа нису учиниле да онемогуће рад Јасеновца до самог слома НДХ (гутао је српске животе до априла 1945. године), али – још док су биле у току уличне борбе у Београду – приступиле су извршењу одмазде над Србима који су се у међуратном периоду замерили Хрватима!

ЦРВЕНЕ УСТАШЕ

Шта се даље дешавало са П. Рачићем? Како на основу истраживања хрватских публициста, наводи српски публициста С. Ц. Ћирковић – аутор лексикона „Ко је ко у Недићевој Србији“ (Просвета, Београд, 2009) – изгледа да је он 1945. године убијен у логору Бањица (који су титоисти преузели од старих „власника“ и још неко време користили као ништа мање суров затвор, мучилиште и стратиште).

По једној верзији хладнокрвно га је, испаљивањем метка у чело, убио комунистички тзв. „народни херој“ Владо Јанић Цапо (1911-1991), пошто је П. Рачић повишеним тоном затражио да се поштују права која му као затворенику припадају. По другој (такође хрватској) верзији, Рачића је из револвера убио Иван Стево Крајачић (1904-1986), истакнути хрватски комуниста и Брозов интимус (једини који је код њега у кабинет могао да уђе без најаве), познат по наглашеном националном (тачније шовинистичком) набоју.

Тај хрватски лажни „леви интернационалиста“ своју приврженост правима „радног народа“, изгледа, испољавао је тако што је светио хрватске сепаратисте из времена Краљевине Југославије. А „приврженост“ братству и јединству – како је указао новинар и истраживач хрватске србофобије, Ратко Дмитровић – демонстрирао је организовањем систематског уништавања већине доказа усташких злочина у Јасеновцу. Штавише, приликом отварања Меморијалног музеја Спомен подручја Јасеновац, у јуну 1968. године, после попијених неколико чаша ракије током свечаног ручка, обратио се следећим речима делегацији из Београда: „Мало смо вас овдје побили“.

МОСТОВИ МРЖЊЕ

Крајачић је самовољно убио Рачића јер је, наводно, „порушио мостове између Срба и Хрвата“. Као да њих већ током Првог светског рата нису срушиле хрватске пуковније које су у Мачви па и другим деловима Србије вршили страшне злочине над цивилним становништвом. Као да мостове нису разорили хрватски политичари који су ушли у Југославију са циљем да је на штету Срба убрзо после уједињења руше, и то тако да отму колико год је могуће српских земаља. Као да и остатке порушених српско-хрватских мостова са земљом нису сравниле хрватске усташе (које су уживале активну подршку великог дела свог народа) током крвавог србождерског пира. А југо-комунистички врх је дозволио једном, тек танком црвеном глазуром пресвученом хрватском шовинисти, да усред Београда убија српске родољубе и тако намирује ХСС-овске сепаратистичке рачуне из ранијег периода!

То најбоље говори о суштинској природи титоизма. У питању је канцер који је разједао и разједа интересе па и биолошку супстанцу нашег народа. Да се сада шире не бавимо стварањем лажних нација, од црногорске до муслиманске, на наш рачун. Или „цртањем“ накарадних граница на начин да је српски народ подељен у више република а сама Србија додатно осакаћена креирањем аутономних покрајина, док је с друге стране Хрватској припојена Далмација која, са мањим изузецима, никада није била у њеном саставу.

АУТОГЕНОЦИД

Стари титоисти су територијално, идентитетски и на све друге начине черечили Српство. У томе су, нажалост, учествовали из идеолошке опијености или личног опортунизма многи Срби. Док су усташки злочинци затирали све српско тако што су једни Хрвати држали маљ и нож а водили су их други Хрвата који су давали наређења (не улазим у даље порекло и једних и других), дотле су Срби титоисти сакатили Српство предвођени Хрватом Јосипом Брозом Титом (узгред, идиотска су наша настојања да „утврдимо“ да он није био Хрват јер његово недело је пар екселанс хрватско). Ту се радило у многоме о аутогеноциду!

Зато су титоисти можда и гори од усташа! А Србија им и данас робује. Њихов злодух лебди над нама. То се види и по томе што готово да кротко прихватамо хрватске лажи као што је она да је Рачић био терориста, уместо да нам је у правом плану чињеница да је један хрватски усташо-титоиста, уз асистенцију српских слуга Брозовог злочиначког режима, убио тог српског родољуба усред нашег престоног Београда. То симболично сведочи колико је Србија озрачена по нашу нацију затирућим титоизмом.

Док год се њега не ослободимо, нема нам спаса. Против спољних непријатеља пре или касније, са више или мање успеха, некако и можемо да се изборимо. Колико год да су моћни. Међутим, са отровом у нама то никада нећемо успети. Он нас паралише. Због њега систематски не радимо себи у корист, већ водимо неку врсту хладног грађанског рата у коме се српске снаге троше на радост наших непријатеља. И не ради се ту о припадности било којој странци или идеологији, већ о индоктринораности разним нијансама титоизма и југословенства, чега има чак и међу оним који искрено мисле да су спрски родољуби. А зар могу то да буду док величају Ранковића, Крцуна и друге српске комунисте који су дали огроман допринос српској несрећи?

НОВИ ТИТОИЗАМ

Свега тога треба да се сетимо док наша држава, медији, културне и друге институције пасивно пружају подршку новом убиству Пунише Рачића. У крајњој линији није он примарно битан, већ наш однос према себи који и у вези са њим долази до изражаја. У реду, можда Рачић не треба да има споменик у Црној Гори или Србији, али зар хрватска хистерија у вези са њим макар није погодна прилика да се сетимо злочина који су над нашим народом почињени од стране хрватских усташа и других душмана?

Надаље, није ли време да се запитамо зар Тито, наш највећи крвник, може да има меморијал у Београду а Рачић не може ни спомен плочу у Црној Гори или Србији? Или није ли ово моменат да преиспитамо свој однос према титоистичким функционерима који поново добијају улице у Београду а били су саборци прикривених усташа као што је био, по свему судећи и Рачићев ликвидатор, Крајачић?

Србијо шта чиниш себи? Немали део твог народа и сви режими које си имала од формалног пада комунизма до данас, уместо да схвате борбу против титоистичког наслеђа као најважнији задатак, у многоме сузама сентименталности и на друге начине заливају тај отровни коров. Можда морамо да се додворавамо НАТО силницима, али сигурно не морамо у себи да гајимо гује.

КОБНА ОПАСНОСТ

Баш то чинимо, па на крају да одговорим на питање са почетка текста: да ли је нормално да Србија, она официјелна али и оличена у медијима, НВО, САНУ, итд, ћути док Хрвати дивљају у вези са подизањем споменика Рачићу? И док Ђукановићев крипто-усташки режим доноси одлуку да га уклони? Одговор је кратак: јесте. У ненормалном контексту нормално је понашати се ненормално. Ако Србија ћути док се над нашим народом у Црној Гори врши идентитетски геноцид и да ствари буду горе тврди да су односи између Београда и Подгорице одлични – зар је за очекивати да се објективно сагледава улога Рачића и зла са којим се у разним видовима борио?

Недвосмислено је тако, али док будемо сваљивали сву кривицу на објективно криву власт и анационалне кругове учаурене у медијима, култури и образовним институцијама, запитајмо се да ли су одговорне и оне наше патриоте што у духу ура-патриотизма избаце по коју клетву на рачун хрватских или албанских бојовника, а заборављају да су од њих гори и имплицитни (а не само експлицитни) заговорници црногорског етничког сепаратизма, припадници анти-Србије или овдашње апологете титоизма (макар упоредо тврдили да су за одбрану Косова, против НАТО а за Русију). То зло које је међу нама често адекватно не препознајемо као такво те је зато оно опасније од онога које је јасно дефинисано а стоји наспрам нас!

Аутор Драгомир Анђелковић, Видовдан

Поделите:

67 Коментари

 1. По 1000. пут питам: у ЧЕМУ је разлика између комуниста и усташа, ОСИМ по униформи? Свакако су сви они, махом, српског порекла и убијали Србе, махом православне вере. Данашња Србија је избегличка – избеглиштво је кренуло 1945. кад су “партизани” из НДХ прешли Дрину и започели злочине који су усташама били недоступни. Колико унука тих партизана је данас комунистичке вере? Вероватно половина – само обиђите Нови БГ…

 2. To leto 1928,je bilo predvecerje OBELEZAVANJA 10 GODINA OD PROBIJANJA SOLUNSKOG FRONTA I OSLOBADJANJA SRBIJE.
  Jos uvek je Arcibald Rajs,vaninstitucionalno,molio I kumio zarigale srpske politicare da se obelezi ta desetogodisnjica,kako treba.
  U skupsini Ante Pavelic,dokazani ustasa,zajedno sa ostalim hrvatima,sprda se sa Srbijom.
  Samo jedan citat iz arhiva:
  “Павелић је био адвокат и политичар из редова Хрватске странке права за време Краљевине Југославије. Када је 1927. изабран као посланик у Народну скупштину Краљевине СХС у првом говору је изјавио је да његов долазак није потврда да он признаје постојеће стање, него да ће се борити против њега за самосталност Хрватске. Колико се нетрпељивости и насилности крило иза те изјаве тада се није могло наслутити.”…
  To je ambijent,u kome se ustase u skupstini izivljavaju nas Srbima,nad Srbijom,nad srpskom pobedom,NAD SRPSKIH 10 GODINA OSLOBODJENJA I PROBIJANJA SOLUNSKOG FRONTA.
  A ustasama se dizu spomenici I Tudjmanu I Franceticu I Stepincu uskoro…
  A ako Dragomir krene sa macolom da srusi Kucu cveca I da se Tito,Tanjug I hrvatska UDBA iz Beograda otera van zemlje…prvi ce u njega pucati “srbin” GENERAL MIRKOVIC,cuvar Titovog duha I duha ustaskog komunisma u Srbiji.

 3. Тих Титоиста је све мање, Србима који су рођени и одрастали су у Србији а не у Југославији, је Србија на срцу, а не Тито и његове глупости о братству и јединству.

  • A da li primecujes titoisticke medije,titoisticki NATO ,titoisticke firme u Srbiji…Odes u Ideju,uzmes kikiriki,pakovan u SIROKOM,ustaski Siroki Brijeg,Dijamant hrvatski,Frikom I sladoledi sa kancoregenim aditivom E407 karagenanom,HRVATSKI…to je vaspitanje mladih.
   Nemoj gledati puku smenu generacije,gledaj kako se titoizam kao vakcina protiv srpstva,masovno realizuje u Srbiji…
   I niko nije primetio novi eksperiment,NOVOJUGOSLAVIJU,Trst,Merkel…OPET NAM PRAVE “ZAJEDNICU” a da niko nikoga ne pita,sada sa SIPTARIMA…
   To je PRVI POSAO PREMIJERKE ANE BRNABIC…brze ne moze.
   To niko da primeti.
   Patrioto,crno se nadvilo iznad Srba I srpstva.

   • Све се слажем и све је тако Србија је окупирана економски, војно, политички, интелектуално, културно, и у сваком другом погледу, и стално се врти једна те иста “елита” која је школована и прерађивана на Западу, како се с тим борити и изборити, једно сменом генерација које ће имати снаге и умећа да се инфилтрирају у систем и да дођу до врха као Путин што је успео и тиме спасио Русију.

 4. Dok je srpskih realpatriota, medju kojima je, bez dvojbe poprednji ideolog autor, Srpstvo ne može propasti. Realpatrioti stameno stoje na njegovom braniku i odbijaju napade neprijatelja svih vrsta i srpskih izroda. Kada se ima u vidu da ih predvodi junak bez mane i straha, vojvoda Mesija KaliNero, te se njima pribroje patriotski heroji iz Lazine ustanove (Majkan i sl.) Serblji su jači čak i od sudbine, tj. prirode.

 5. Proslavljamo ustanak protiv nemačkih okupatora, započet likvidacijom dvojice Srba od strane etničkog Srbina.
  Proslavljamo oslobođenje, ulaskom Montenegrina Peka Dapčevića na bJelom konju u prestoni Beograd.

  • Pa dobro zašto onda Andjeković vrsni PATRIjOTA brani stavove Vučića koji su titoistički, zalaže se za zapadni Balkan-čitaj – novu Jugosaviju!

   Kakv bre titoizam…
   I da je hteo nije mogao sam da nas mrzi taj Josip…bez naših Krajišnika i Crnogoraca , i četnika Djujića, jer su svi bii na terenu NDH, i u većini…dozvoili da nas ustaše zafrknu i naprave genocid?pobogu… malo razumnije analizirajte,…

   Šta su radii u reonu Jasenovca i NDH..naši Četnici i četničke brigade?, ili Šesta Lička i bosansko-crnogorski patrijoti…. čekali da sve pokolju?

   I svi iz Ličke ,krajiške i Bosanske i Crnoorskih briada su se uselili na Dedinje…, pogledaj sada prezimena vojnih stanova i vila i sve je jasno + hrvati, i dr. jugosoveni i na N. Beogradu…

   Titoizam čoveče vaskrsava u rečima i delom Vučić…

 6. Naravno da je u ovakvoj zemlji,gde se samo love oni koji bilo sta kazu u njenu korist ,nije vise normalno.
  Mnogo vece su ovde (u Srbiji),gazili I pljuvali,pa sto ne bi ni manje…ko god srpstvu pomaze,nalazi se na DOUSNICKOJ USTASKO-UDBASKOJ CRNOJ LISTI.
  Nije normalno da kada kazes da je 1928.bilo deset godina od 1918.g.(to je u ovakvoj tvorevini takodje sporno),na to se sprdaju,razni ustaski botovi I sendvicari…ni kada kazes ime I prezime coveka,a onda se neko javi,nije taj,vec ko zna ko…ISTOG IMENA.
  Ovde se uklanjaju komentari,konkretno u vezi teksta Nebojse Bakareca,koji je udruzen u medijskom poduhvatu da se ovakva Srbija odrzi sto duze,sve do njenog pada…pa se skrivaju javni tekstovi,koje posaljes o njemu.
  Ovde se sve skriva I zato ne cude pojedinci,koji imaju u dzepu hrvatski pasos,a u glavi Hrvatsku,da su ucenjeni I zbog dve sljive I pola njive,A MNOGI OTUDA TO JESU…posecuju ove sajtove da bi se izivljavali,a sa Srbijom nemaju veze.
  Ja nastojim da kada nesto kazem,imam neko I neposredno iskustvo,pa I kada ne govorim samo o UZOJ Srbiji,vec I Bosni,Kosovu,EU…jer sam svagde bio,ne samo na dan,nedelju,vec daleko vise vremena.
  Medjutim,nije to dovoljno,onima koji samo sluze da pljuju na sve i svakoga,sto pomisli da kaze nesto u prilog Srbije,srpstva ili “srpske stvari”,pa oni opovrgavaju sve,I konkretna imena I konkretne dogadjaje I datume,OPOVRGAVAJU ISTORIJU.
  Za njih ni period iamedju 1918 I 1928,nije period od 10 godina.Oni imaju SVOJ PERIOD.
  Sve to uz nemerljivu podrsku urednistva portala Vidovdan,cinjenjem ili ne cinjenjem,tacnije CINJENJEM,jer im dozvoljavaju to,njih ne cenzurisu,ali, skidaju komentare o licima koji su njima bliski,bez obzira na argumente…
  Dakle,cestitam srbomrscima,cestitam ubicama srpstva,CESTITAM!
  Jedan javni posao,treba da bude SVACIJI,a ne PORODICNI,sto je znak da je VREDAN PAZNJE.
  Ako je ovo necija privatna kuca,ok,ili da se izuvamo,ili da ne dolazimo.
  Jos jednom,CESTITAM USTASAMA NA KURCEVITOSTI I NA PONASANJU U SRBIJI,KAO U SVOJOJ KUCI!

 7. Један коментатор је поменуо “Титове глупости о братству и јединству.”

  Колико се ја сећам, Југославија је у периоду 1965 – 1985 била позната, призната и цењена земља у којој се живело знатно боље него данас. Што значи да су нас наше националистичке свађе, мржње и ратови уназадили за 30 – 40 година.

  • Ma da kako da ne. Bila je savršena zemlja, jedino čedo komunizma začeto putem američkih kredita u golootočkoj noći.

   A onda smo svi imali isti tretman kao na Golom samo što je Stari polako lapio i kosa mu naglo pocrvenela. Te su od Golog ostali partijski sastanci-grupne terapije koje služe masovnom revidiranju i ostala je naravno moralno politička podobnost kao uslov zapošljavanja.

   Meki komunizam iznedrio je mnogo više agresije nego tvrdi, jasni, staljinistički upravo zbog svoje mimikrije i sofisticirane manipulacije čiji izdanci eto ih i danas kliču da čovek ne poveruje da ovaj primerak ni posle svega progledao nije.

 8. Hvala Dragom Bogu, što je Serbljima poslao Mesiju KaliNera, kojega prate neustrašivi borci bez mane i straha, realpatriote kao što je autor, te lovce bijelih miševa i ostalih avetinja, korifeje iz ustanova zatvorenog tipa, kao što je Srbenda sa izvornim srpskim imenom- nickom Majk.

  • Pre 10 dana,jedan autor ovde ,bio je brutalno kamenovan I omalovazavanja,na naprimitivniji nacin,od nekih talibana…pri cemu je bilo preko 40 komentara,U KOJIMA SI I TI UCESTVOVAO,naravno,seruci po Srbima…
   I on te je tada,u vapaju,okrvavljen,na ivici zivota…pozvao I prozvao I nazvao “moj prijatelj Nikola”…a ti,smradu…NISI SE JAVIO,nisi pomogao kamenovanom coveku…
   Ti sa ustaskim pasosem u dzepu,koje se momentalno gore prepoznalo…i vise od tebe ne trazim da se izvines srpskoj javnosti,kada si se ovde kurcio I govorio da si “polozio svoju PRISEGU”…
   Ali,zelim ti reci,Turajlicu,na osnovu gornjeg zapazanja,kada nisi pomogao,coveku na umoru… bar skretanje paznje onima kojima su pune ruke kamenja bile,da ga ne dotuku…
   Skini mi se,i odjebi vise,da te ja ne skinem.

   • “PRISEGA”- stara srpska rec koju je kod Srba zamenila rec ” zakletva”. U upotrebi je u Rusiji i izgovara se kao ” prisjaga” ( rusko “ja”). U upotrebi je i kod nenaroda koji sebe naziva hrvatima. Ovaj nenarod rec je uzeo od Srba, kao, uostalom, i sav jezik kojim taj nenarod govori .
    Inace, nenarod koji sebe naziva hrvatima nikad nista nije imao kao svoje- samo su uzimali, uglavnom od Srba. Poznati su i po klanju ovih drugih.
    Srbi su, inace, narod koji samo daje- tako kazu enciklopedije.
    Iz ovoga se moze izvesti zakljucak da ce
    prvi- nenarod- ostati, a drugi- Srbi- nestati. Doduse, kada su u pitanju demografski procesi, istorijske analogije ne moraju biti utvrdjujucim faktorom za donosenje rezolutnijih zakljucaka; jos manje neke politsocioloske analize. Svi naucnici se slazu u jednom: kataklizmaticka- dakle: jednim udarcem!-
    zbivanja su odsudnija- ako je narod duhovno spreman za zadavanje ( konacnog) nokauta. Istorijska analogija ovdje pomaze: Srbi su tome dorasli ako znaju da su oni i Rusi. Bez te svesti, slaze se svaki srpski seljak!, Srbi ce postati predmetom nokauta. Prema mogucem nokautu vodi ga tzv. Inteligencija, koja- pokazuju to sva istrazivanja- nije srpska, nicija je!, a kao n i c i j a od strane Duha dobila je zbirno
    ime, kazu a d e k v a t n o: FUKARA.

   • Culo se za taj linc. Razlicita su tumacenja
    nosivih razloga istog. Najblizi mogucoj istini je jedan od najpoznatijih americkih( ( njihovi su uvek najsigurniji, buduci za osnovu naucnih istrazivanja uvek postavljaju u nauci poznat tzv. a m e r o d e b i l i t e t- pojmom supstituirana
    psihokaubojstina) psihoterapeuta imenom Krezubi Majk; on polazi od veoma plauzibilne teze datakav oblik linca moze da priusti samo onaj ko je i lincovan. Krezubi Majk je apsolutno siguran u ono sto je naucnim poduhvatom dokazao, naime, lincovani je sam stvorio linc, sebe u njega postavio i izvrsio dugotrajajuce lincovanje. Ovaj amerikanac predlaze i , po njemu, jedini moguci oblik psihoterapije: dalje samolincovanje kako bi se uslo u proces samosvjescivanja; ako se, zakljucuje dalje ovaj poznati psihoanaliticar, radi o
    u z i v a nj u istoga u samolincovanju, onda se ide osvjescivanju istog metogom zavrtanja usiju, sto iziskuje prisustvo bar jos jednog lica koje ce radnju zavrtanja usiju izvoditi. Navodno se tik uz uvo, skroz pri dnu, a sa unutrasnje strane uva, bas na dodiru uva s lobanjom nalazi zlezda zavrtusa koja, zavrtanjem usiju, uvodi u proces osvjescivanja. Prisustvo zavrtaca usiju je obavezno, a da se nesme dozvoliti samozavrtanje- navika stecena iz samolincovanja- iz razloga moguceg zadobijanja naglog, kako kaze, erotizma kao kontraindikativnog dejstva metode zavrtanja usiju, a sto, posledicno, moze izazvati takav erekticitet koji ce proces osvjescivanja potpyno ponistiti.
    Buduci daleko cuven ovaj linc, preporucuje se primeniti terapeutsku metodu Krezubog Majka.

    Napomena- obavezno procitati: nebitno da li su tu bili talibani, upozorava Gospodin Majk

    • Javio se Taliban,sa HRVATSKIM PASOSEM u dzepu.
     Javio se Taliban,OSETIO SE PROZVANIM.
     Javio se Taliban,da pravda PRISEGU I ustaski govor.
     Javio se Taliban,koji govori u jednoj recenici IJEKAVSKI i EKAVSKI.
     Javio se Taliban,koji bi da zavrce usi,polako,temeljito,USTASKI.
     Javio se Taliban,koji kamenuje SRBE I optuzuje ih da su oni krivi.
     Javio se Taliban,koji kaze da je NEVIN,dok kamenuje,zavrce usi I skida glave.
     Javio se Taliban,jer mu se moze,jer mu je DOZVOLJENO.
     Javio se Taliban,BOG CE DATI,da mu zadnja bude.

     • Proces u t u p lj i v a nj a- u medicini zvano kao p r o c e s
      g u b lj e nj a l o g i c k o g- radikalizovan je; kontaktiran je Krezubi Majk, teksaski strucnjak za u p a m e c i v a nj e; radi finoce u t u p lj i va nj a ista da
      m i r u j e; Krezubi Majk, radi potrebe sirenja njegove metode upamecivanja- poznate u medicini kao p r i v o dj e nj e
      l o g i c k o m-, na Balkan dolazi o svom trosku; moli da ga se ne ometa pasoskim kontrolama

      Agencija Pomoc

 9. Nema tu nista cudno da “Titoisticki zloduh i dalje hara Srbijom”,cemu se cuditi,,Pa nisu samo SAD kao drzava privelegovane da tamo daleko od ociji svetske i domace javnosti, leti u dubokom hladu a zimi oko toplog kamina zivi i uziva grupa ljudi,negde vidjeni,ali vecini nepoznati ,koji su u svakom pogledu najmocniji,od cijih pojava se ledi krv u zilama onima koji se zovu,predsednici,premijeri i ostali kljucni ljudi u drzavi Srbiji, ili bile gde u svetu.Ludi su ih prozvali “DUBOKA DRZAVA”, jer su toliko duboki da se nemoze do dna njihovoga dopreti,a toliko visoki da ih ljudski um nemoze poimati.Oni su “bogovi” u narodima i na teritorijama na koji a su se decenijama,ponegde i vekovima ukorenili,proistekli iz sistema koji vekovima stari u drzavama gde se ti sistemi nisu duzi period menjali,ili iz komunistickoga sistema gde su se u zadnjih par decenija kao “DECA KOMUNIZMA” ucvrstili kapitalom i moci, preuzimaju ci u drzavi najvaznije resurse i najprofitabilnije poslove,stavljajuci isprrd sebe velike strane kompanije u kojima su veliki deonicari,ulazuci kapital koji su njihovi roditelji,stricevi , ujaci i oni sami poharali za vreme Titoizma a i po njegovoj smrti,po najvise inflacijom i igrom cekova iz 1989 godine, Slobinim zajmom za Srbiju,starom stednjom,Jezdom,Dafinom,inflacijom devedesetih i svercom svega i svacega,ratnim profiterstvom i BOG sami zna kojim sve nacinima su stvorili neslucen kapital i moc.Nije se to ssmo dogodilo u Srbiji,vec i u Rusiji i svim drugim bivsim ko unistickim drzavama,kao i u zadnjih dve decenije razvaljenim drzavama poput Iraka.Avganisrana,Libije i drugih ,.Svugde su u krvi muci i bedi stvorene strukture “DUBOKE DRZAVE”,istinskih vladara i gospodara zivota i smrti snazno uvezani kao svetska oligarhija vladara”Dubokih drzava”,tako da su oni nosioci i tvorci buducega jedinstvenoga NOVOGA SVETSKOGA PORETKA, vladavine nad covecansrvom.Ove sitne ribice poput kod nas Miskovic, Kostic,Drakulic su samo varalice za narod da su oni najmocniji,i takvih ima u svakoj drzavi .Ovakvo stanje trajace do kraja vremena samo ce biti sve ne slobodnije,ne covecnije i sve siromasnije za siroke mase.

 10. Evo ,na radost ustasa svih boja…SKLONJENA JE SPOMEN PLOCA RACICA.
  Meni nije jasna politika Srbije,sa Makedonojim uvodi kao reciprocitet ,povlacimo kao priznanje imena,dok ne povucete priznanje Kosova,a sa ,recimo,Crnom Gorom,sta god oni Srbima I Srbiji uradili,GRADIMO NAJMILIJE ODNOSE.
  I u tekstu Andjelkovica rezim u Podgorici se naziva “Ђукановићев крипто-усташки режим “…
  I kako to sa ustaskim rezimom imamo najmilije odnose.
  A SVI OKOLO IMAJU,KADA SU SRBI U PITANJU,PROUSTASKE REZIME.
  A GRADIMO NOVOJUGOSLAVIJU,SA USTASAMA.
  Osim ako to nije titoizam u nama,ludilo rasrbljene pucine.
  ZAHTEVAJTE GVOZDENU ZAVESU PREMA CRNOJ GORI…
  JER USTASE,OSOKOLJENE,NADIRU!

  • Meni nije jasna politika Srbije,sa Makedonojim uvodi kao reciprocitet ,povlacimo kao priznanje imena,dok ne povucete priznanje Koso

   Meni nije jasno kak Majk moze biti Srbin….cuj gosn Majkic, kak ti to nije jasno sa Makedonijom? Pa da bi usla u NATO mor da mijenja ime, i Srbi kao NATO poltroni sad pritiscu Makedonce…sto je tu sporno? Makedonija je tjekom Historije uvijek postojala, ali je bila sjeverna Grcka. Aristotel je bio ucitelj Aleksandru Makedonskom, ali na starogrckom jeziku posto je stovani Aleksandar GRK! Apostol PavaO je u Makedoniji govorio na grckom i Luka pise o Makedoniji, ali to nije nikakva slavenska Makedonija. Istina slaveni su zivjeli i u Soluno, ali kao dosljaci….Makedonija je sjeverna Grcka, to sto je vas Dusan osvojio dio Grcke sad se ti Makedonci smatraju nekom slavenskom Makedonijom….zakaj krivite historiju….tako i Hrvatima radite, cjelo tisucljece smo mi katolici a vi nas okupirate….cak se kamuflirate i katolicitee da bi se uvukli u nase redove….dajte prestanite sa tim.

   • Nečastivi, molim te da ostaviš na miru Srbendu Majka, jer je ovaj moj konta, koga ću ja već neutralizirati, tj. obući mu košu koja se veže odzadu, pa neće moći tući po klavesnici.
    Nadam se da moj stari prijatelj Kolja ne čita komentare uz ovaj tekst, jer ga je njegov fan Majk maltene živoga sahranio.
    U koliko Kolja ipak pročitaš komentare, savetujem te da se kloniš svoga fana Srbende Majka, jer te on ne može obraniti, već samo ugrditi.
    Nadam se da si shvatio da sam ja izazivajući stanare iz ustanova zatvorenog tipa okrenuo celu hordu protiv sebe, tako sa su tebe ostavili na miru.

    • Sram te bilo citam sve. SAd udario na Majka oce posvadjati kolju i
     Majka. tako rade ustase. Dobro ti je rekao majk da si ustasa imas i ustaski pasos viditi prezime kakvo ti je zmija te ne ujela ustaso
     Sresce mo s mi uskoro ociju mi

     Turajlic… kakvo prexime kako te nije sramota reci da si to u kuci beno to turaj valhda imas zenu ne sramoti se pred komsijama i u narodu i ne svadjaj kolju i majka beno

     • Moja misija na sajtu Vidovdan će uskoro biti završena, a kada vratim Majka-Milutina, u Lazinu ustanovu, gdje će ovaj biti smešten u eksluzivnom (zatvorenom) odelenju i trajno nositi košu sa rukavima zavezanim na ledjima.
      Iz teksta gornjeg komentara se vidi da je Srbenda Majk u već totalno deliričnom stanju (piše samo nesuvislosti i čak malim slovima imenice-kolja), te još samo treba pozvati nadležnu službu da ga deportira u njegovo trajno prebivalište, gdje će moći u miru ganjati bijele miševe i protusrpske avetinje.

     • Dobro si primetio Milutine I hvala ti na tome.
      To su intriganti I prevaranti.
      USTASKE PICKE!
      Pljuju po ljudima koji se nerviraju zbog ovako loseg stanja u zemlji.
      Ta ustaska picka,iz neke rupe u Bratislavi,gde imam bliskih prijatelja,PORODICNIH…samo me napada.
      Sada I PRETI.
      Mogu ja da pricam o mesecu,eto ga smrad da smrdi.
      ALI NE MISLI DA JE ON POLUDEO,TO NE.
      Sada mu se pricinjava da se ja potpisujem kao ti.
      I pocinju da prete,ZAVRTANJEM USIJU ILI LICNIM VEZIVANJEM LUDACKE KOSULJE.
      TO SU OZBILJNE PRETNJE,iza kojih se kriju gore posledice,za mene.
      Cuo sam se sa jednim prijateljem,inspektorom…praticemo dalje.
      Milutine kuco trospratnice!
      SMRT USTASKOM FASIZMU,SLOBODA SRPSKOM NARODU!

    • Gosn Nidzo,

     Ako zelite civilizirani dijalod, kontrolirate tu vasu srpsku…

     Pogledajte, molim vas, samo ovu fotku…cujte, ja znam da vas Irinej nema hrabrosti da nosi ovak krasne cipele, ali dajte barem vi Srbi malo slijedite promjene u vasem okolisu. Mi smo za vas Europa, to znaci, da treba da se ugledate na nas…pogledajte molim vas samo ovo, kak krasne farbe, kakva cistota i krasota. Nuzno je krenuti od malih stvari.

     Zamislite si da gosn Bulovic obrije onu bradurinu, da se krasno obuce kak nas sveti otac, da ima crvene cipele…cujte ti detalji su jako bitni. Vi Srbi ste grubi. Dajte si malo usminkati, pokositi travu, asfaltirati rupe, obrijati brade, obuci cipelice…krastota, pogledajte samo ovu krasotu http://www.index.hr/images2/PAPAMALENA.jpg

     • Gosn Majk,

      Sto je svama? Mi zivimo u demokraciji, svatko ima pravo da se ocituje o svemu. Kaj ste tak neurozni? Ako ste puni mrznje prema dobronamjernim sujedima koji su dosli tu da sa vama civilizirano razgovaraju…zakaj se cudite onda sto niste u europskoj uniji kak Hrvati? Treba se mjednjati, prilagodjavati civiliziranim vrijednostima. Demokracija znaci tolerirati susjedaa…znam, recicete Oluja i kojesta…cujte, nije cicilizirano rusiti neke balvane po putevima…to ima svoje posledice.

      Ja licno nisam ni zakave oluje, smatram da Srbi u Hrvatskoj mogu lijepo da zive…ako imaju od cega, jer Hrvacka je danas u porodici civiliziranih naroda, gdje je vladavina prava i najviseg stupnja demokracije…to je sve potpisano, usvojeno. Gosn Majk, znate samo da stotinu tisuca Srba ima hrvatske domovnice…zahvaljujuci njima mogu da otputuju iz Coroacije gdje god zele. Zakaj oluje, das ljudima domovnicu i oni lijepo odu…

  • Gosn Dragomire zakaj se ne budite vise vi Srbi…cuj, zar nisu ustace generalno pokatoliceni Srbi? Jesu! Dakle sami sebi ste krivi. Zar nije Hrvat vladao svima pa i Srbima 35 godina? Jeste. Zar nisu Srbi komunisti bili najgori prema Srbima? Jesu….pa sto vi analizirate gosn? To izlazi iz sfere politike, to je fenomenologija drugog karaktera….zakaj Srbi cesto tjekom historijskih bespuca zamrze sami sebe?

 11. Jugoslavija je opstajala kao ozbiljna drzava zahvaljujuci Jugoslovenskom nacionalizmu ako izuzmemo Slovence i Makedonce , svi ostali smo bili veliki Jugosloveni. Raspadom Jugoslavije mnogi ne svataju da moraju da razvijaju svoj Patriotizam konkretno Srpski .Vecina svoje drzave shvata kao privremeno resenje pa se ceka neka nova Juga, Turska ili ti austougarska.Najgori su Beogradski Srbi koji ne shvataju da je Tito mrtav Juge nema . Srbija je kolevka i Jugoslavije i svake pojedinacne drzave .i umesto da se vrate Srpskom patriotizmu sto je normalno i ocekivano oni se bore protiv Srbije. Nema tu veze sa auto sovinizmom kako ga neki nazivaju vec sa Jugoslovenskom dubokom drzavom koja je opstajala na anti srpstvu pa donekle i anti hrvatstvu. Beograd mora da ocisti iz institucije sistema , J U G O S L O V E N S T V O JER TO ZNACI ANTI SRPSTO

  • A sto je srpstvo gosn Radoslave? Pa vecina najgorih ustasa su Srbi! Istina htjeli su biti ono sto nisu – Hrvati.

   Nemate vi nista od vaseg srpstva kad ne stujete vase biskupe…cujte papa je davao cjeli Vatikan za jednog biskupa popt NIkolaja. Zakaj Hrvati ne propagiraju mnogo protivu Nikolaja? Pa citaju ga krisom. Nadjite jednog Hrvata koji se presao u Pravoslavlje i ubijao Hrvate – nema ga! A imate hiljade Srba koji su se pohrvatili i ubijali svoje Srbe – gosn to je isto srpstvo, ali bez Boga, bez Krista Gospodina!

   To je vasa nesreca sto srbujete i ustajete protiv vasih biskupa…koliko ste samo ovdje pljuvali po njima. Hrvati stuju visoko i vasu vjeru, nazivaju je “nasa stara vjera”, stuju vase biskupe…bilo je i ubojstava vasih biskupa od Hrvata, no to su sve ponajvise pohrvaceni Srbi. Kao krscani nama je zabranjeno svako ubojstvo jer vjerujemo u Gospodina Krista,

   U Jugoslaviji vasi Srbi su se dokazivali kao dobri komunisti time sto su napadali srpstvo…tko vam je kriv…da je grob onog Bravara u Croaciji, cujte pa bio bi bobmardiran jos tjekom domovinskog rata. Ugledajte se na vase susjede u stovanju klera, u domoljublju…nijedan normalan Hrvat ne dize glas protivu svoga biskupa, klera uopste…pa oni su Gospodinovi zastupnici.

 12. Ка човек оде на Србининфо – гади ми се да одем па више и не идем – тамо се псују, псују политичаре, владике…а и овде на Виду има ових патриЈота па чим ветар дуне одмах папа и завера. Углавно да их све поредаш можда један од 20 њих оде 2 пута годишње у храм, о нећем другом да и не причам0, али, јелте, немају појма владике, или су папољубци, или екуменисти, или слабо раде…Драган и Мајк да је (не)среће да их хиротонишемо, поправославили би све до Јапана.

  Разумио би човек да се коментарише позната тематика, али коментарише се све, и све и сви су мрзитељи Срба, а све код Срба од владика до политичара је поткупљено, продано, и којешта…

  Ех…

 13. E moj majk malo sam ti otiso do vinograda ja sam tu kod topole gledam u kraljeve vinograde. samo ti ja neznam dobro s ovom tehniko
  Ima mesec danna kako ja ovo pratim
  nisam izdrza. Plaka sam kako su onog Kolu klali derali i da se to dopusta. Moj mahk ovi su gori od tailana sve midlim
  ustase su to a oni su najgori Toi je jos moj deda miloje pricao
  Cini mi se daje onaj kolja bio ambasador ina sve f
  Sto vredi udarili su. Vidim da se javio iradoslav ima ovde radoslav pitacu ga
  Ja ga podrza dobro on rece dok se ne piciste ovi jugosloveni nema srece to su najvuse oni sto su dosli pa imaju ustaski pasos . Ovde zive a vole hrvacku. A ovaj turonja nikola procita sam ga ja taj je glavni za mutiti . vidis ga kaze da se povlaci a mene i tebe ce spominje Lazu ope srpsko ime. Sta je tim mislio. Ne moze on preveslati mene . Ne pivlaci se on oni se uvek tako
  Pretvaraju a onda iznenada udare. Ja mislim da je on glavni mislim da se predsravlja u prici da je neki jankec
  purer purger sta lu mu je to ma ustasa
  sigurno moj Majk ima i onaj jos jedan iste reci kao jankec. Izmislili i nekog iz amerike samo da nas tuku, zavrtali bi usi znamo mi sta znati to kad oni zavrcu usi. Ali ja muslim da je to sve onaj turonja nikola taj je najopasniji
  sace se pretvarati da ne postoji a postoji i deda miloje mi je pricao fa su najgori kad pocnu da se skrivaju tad su spremni . Sve to vodi taj to je zavera a mi srbi se svadjamo medju sobom.
  Onaj od njih sve opisuje kako du srbi iz njegovog zagreba proterivali srbe a ne hrvati . Dobro je ono jadni Kolja izdrzao i da je lud jos bi jedn om poludio udaraju na nase poznate. Sve da imam para uzo bi obezbedjenje pa ovde u posti imaju ga starca ali bar javi. Kaze da pisem Kolja malim slovom pa ja nisam ucen ka on iz zagreba alu sam pametan mene moj vinograd uci pameti i ne treba mi veliko slovo slovo slovo vazno da se razumemo Majk. Oduzio sam a morao sam moj Majk muka me neka spioala kad vidim te tu nece nam biti dobro. Pozdravi mi Majk moga Kolju neka se drzi nezna on da mu se onaj Nikola lazno predstavlja prijateljom
  Spomenuo s neku bratislavu nisam razumeo Majk a ja sad nemogu nikud
  radovi su. Jos jednom pozdravi mi druga Kolju i neja se drzi pozdravljam i i tebe ako se ti javis to znaci da mogu i ja

  • Nadrljao sam kao žuti, jer se javlja još jedan kandidat za smeštaj u zatvoreno odeljenje Lazine ustanove, sa košom koja ima rukave zavezane odzadu ili se možda Srbenda Majk transformuje kao doktor Majk u mistera Milutina.

 14. Ustase, pa ustase, lazina pa Lazina- –
  nista ne pomaze… Kojom metodom!?
  Pozvao sam davno i onog Majka da prestane sa tom odvratnom recju, a i ovoga nesrecnika Turajlica da se okane Lazine, ako ima dusu. Ne ide, takvi smo… Majk misli da je Srbin ako nije ustasa, ovaj nesrecnik da je pri pameti ako nije u Lazinoj: za svoje nakaradno stanje imaju pravu opreku za dijalekticko im napredovanje…, a papa papuje!

  • Moj Kolja, ti si postao zvezda ili smrtni neprijatelj stanara iz Lazine ustanove, dok na mene svi oni kidišu, a iz svih mogućih pozicija.
   Moram priznati da sam u problemu, jer ne znam gdje mogu nabaviti dovoljno koša, čiji se rukavi vežu odzadu, tim više što ove moraju biti pancirne, jer bi ih korisnici potrgali.

 15. Драги Николај, не могу да се укључим у ову расправу, јер сам дирнут текстом текстописца. Мали сам ја за великог Дражу. Додуше, да ме нијеси чоче прозва (ово је црногорски језик) два пута не бих прочитао текст. Ово је прави текст, ово је текст који би требало унијети у све букваре, дакако ово је енциклопедјиски текст. Уз онај текст овог водећег чланкописца у Србији (нешто јачи од њега је чувени Вучела, који сада жари и пали у ФК Партизан) у коме је брилијантно поручио “да савко српско дете треба знати да је Коча Поповић зликовац” ставља га на прво и водеће мјесто историчара (мој текст као реплику на текст о Кочи под насловом “Историчар у пеленама”, нико није хтио да објави, ниједан портал, укључујући и Видовдан, објавио га је Диња у “Сведоку” (нађи га тамо Никола и прочитај га молим Те), Ја нијесам бранио ни у лудилу Кочу, бранио сам дјецу, штитио дјецу, од отрова званог четници и партизани, позивао сам се на Конвенцију о заштити дјеце, е љути се Ти велики Дражо Анђелковићу истина је једна, не могу бити двије истине, а она је да су и једни други чинили и починили баханалије. Историја (иако историја није наука, како може бити наука, Дртажа је млад, он само преписује шта су други писали и одабира оно што му одговара, историја је оно шта је човјек доживио) ће једнога дана показати, ако тада буде Срба, да су једни били долседни, а то је да су се упорно дијелили на четнике и партизане и да ће се дијелити још најмање 100 година. Помирише се Словаци (Фашисти Тицини и комунисти словачки), помирише се у Русији (комунисти и бели), помиришсе се у хрватској (домобрани, усташе и партизани, сјећам се изјаве Шпегеља: “Срећан сам када уђем у ров и видим да се заједно боре потомци усташа, партизана и домобрана), давно су се помирили у Империји Јжњаци и Сјверњаци, помирише и Ирци и да не набрајам. Чланкописац додуше не води рачуна да данашња српска евроомладина, нема појма ни ко је био Чича ни ко је би Броз ни ко је био Ђилас (познати секташ и убица са Мошом у мом Дурмиторском крају, све водеће домаћине и интелектуалце су побили 1941., а онда га је Броз “навио” да га замијени у МИ6, а наивчине су мислиле како му се супростваио, ко се супростагио Титу био је убијен) , ни ко је био Коча ни ко је био Пера, односно Перо, ни које би један педофил (ДМ). То српску евромладину не занима. Питајте стотину (узорак) младића и дјевојака између 20 и 30 година, ко су били ови које сам навео (и све друге по бившим републикама водеће комунисте и Брозове слугењаре, које нијесам навео) одговриће да никада нијесу чули за њих. Шта је проблем, Никала, проблем је да једна опасна скупина лумпинтелектуалца, посебно у Београду, намјерно свађа и завађа српскли народ. Али та скупина неће да схвати (знају они то, али они то раде по нечијем налогу) да Србија од Немањића није била у тежем стању од овога садашњег, да је Досизам најтежи и наопснији ИЗАМ, а њих Никола боли њихов мали ђ… о томе и шта се свакодневно догађа у Србији. Нашли су рјешење, свађај потомке партизана и четника, уз добру апанажу. Још једном порука мојим критичарима (моја баба Стојка, кћер Јована Јоја Жижића који је командовао Дрпбњачким батаљоном на Мојковцу, је тихо тужила и за сином који је погинуо у партизанима и за другим који је погинуо у четницима. Све су се породице подијелиле на четнике и партизане (рођена браћа, сестре), да су и четници и партизани водили идеолошки рат и да су правили баханалије. Али шта је ту је, унесимо овај текст у букваре. Пун ми је, Дражо к…. и једних и других, остави омладину и дјецу на миру, не трпај текстове као да трпаш блато лопатом (ето Дражо, напримјер не знаш зашто је Стево могао да уђе код Тита без куцања, Стаљин је послао Стева и то у вријеме битке на Сутјсци да убије Тита, Стево то није урадио, испричао је Титу и Тито га је држао као мало воде на длану).

 16. Moj Kolja, medju nama ne može biti nesporazuma, a kamoli konflikta.
  Istina moja sprdnja može izazvati ponekada nedoumice, ali imaj u vidu da se ona ne dotiče tvoje malenkosti, već nesrećnika iz tvojeg okruženja. Istina nisu ni ovi krivi što su živi, već što su spremni čačkati mečku u onu stvar, a to ima ima na njih neprijatne reperkusije, jer nisu dorasli za verbalne duele sa mojom malenkosti.
  Pozdravljam te sa željom da poživimo sa, koliko, toliko podnošljivim fizčkim zdravljem, dok po mojem neskromnom sudu, naše mozgovne vijuge funkcionišu bez nekih problema.

  • Jebo me konj ako ovaj magarac ne bleji kao ovca. Pola govna sataviti nemoze da bi druga druga polovina na prvu prenijela stnic.mozdanih vijuga. Osjecaj je da se radi o teskom
   Praznoglavcu koji, sigyrno je, nosi odjelo i ono cudo oko vrata . EVO-
   POZIVAM OVAJ MOZAK DA SE MEGDANISEMO NA BILO KOJOJ TEMI: filozofijskoj, istorijskoj, knjizevnoj, socioloskoj, psihologijskoj…, ili, pak, na nivou bilo kojeg iz ovih oblasti autora… Svaki dan, narocito na banjici, srecem ove vukojebine- sva pamet na nivou enciklopedijskih skriptica, ali zato u takve tintare prodora nema; kako prodreti kad je za njih znanje ono sto i magarac zna, te ovaj , u prolazu, zareve kad ih vidi- pametniji od njih. EVO, PREFLOZIH TI, PRIHVATI, PIMOCI CU TI , BUDUCI TI NISTA NEZNAS- EVO, RECIMO: filozofija prava kod Hegela, filosofijski smisao spilje i svjetla kod Platona, Zaratustrino obracanje svijetu, problem bolesti na smrt kod Kjerkegora, jednodimenziinalnost kod Markuzea, (ne)moc filozofijskog kod Hajdegera… Smisao oceubistva kod Dostojevskog, Tolstojev antirusizam, Zolin naturalixam….Starozavjetna Pjesma nad pjesmama… ma neka ti i Kolha pomogne- ajte da se blamirate, a.ne nerokalimero…Ja bio vi ako ste ista u zivotu procitali, a kamoli pojmili, pa svaka vasa ” rijec” to govori- dovolhno prozvano, a da pokazete da je tupan onaj koji vas na duhovni megdan pozvaPlasim se jedino ako vam ne bude saptao neki od predsednika Ujedinjenih nacija, e omda nista pametno necu moci da prozborim
   Poziv upucen, cekam mozgove
   Napomena: samo neka vas ne prate Majkovi talijani

  • Nesporazuma iima samo medju onima koji imaju glavu i u njoj kakvo-takvo sopstveno misljenje; iz nesporazuma proistice dijalog- raz-govor koji eliminisu ili neeliminisu .nesporazume . Prazna glava nemozie poimati neke, uslovno receno, kategorije. Turajlic je tipican primjer covjeka nesposobna za dijalog jer- prazno!-.- nista ne nudi, mozda.je to i radi prisege kojuje dao, onda mu se prastaAli ima nadasve dobru moc da eliminise vezu Majk- Kolja, Kolja, kurvanjski!, pravi se blesav da se Majk ne dosjeti ( kao: da se vlasi ne dosjete) ; to se zove beda o ljudi; hvaka Bogu, izgleda da je to Majk uvidio. Moj Majk, prijateljstvo kod brozovih diplomata ne traje dugo- samo dok te.mogu iskoristiti, a onds te ko krpu baci. Pa oni su nas i doveli do ovog jada; a sve pusmeni da pismeniji nemogu biti od nepismene ovce; nahbolji dokaz ti je onaj ble ble Koljin feljton kao najbolji pokazatelj blejalogije- to ti j e, moj Majk, nauka o blejanju; htjela buba svaba da bude naucnim radnikom, pa se iskakila; a taj ti , takodjer, ima mnogo prijatelja; vidio si , Majk, pozvah ga da se argumentovano izjasni o njima, znajuci da od toga nema nista; ne.moze se, moj Majk, sav zivot provesti u brozovoj diplomatiji, a da se nije sralo po Srbima- to im je bila moralno- piliticka legitimacija i sa visokim penzijama siju pamet okolo.Uvjeravam te , Majk, da ti je ovaj Kolja u Zagrebu Bio Crnogorac, ne Srbin- uostalom postoje u arhivi popisi stanovnistva, a danas nije problem doci do toga, bas cu se potruditi; oni su Srbi po p o t r e b i.
   A da ja, kako si, ojadjen situacijom unutar srpstva, umislio da imam pasos te skot drzave, e ni to nije tesko provjeriti; a za dvadeset i sedam godina koliko sam u Srbiji da sam i jednom stopom zagazio u tu skot drazavu neka mi se obe noge osuse- ni ovo nije tesko provjeriti; a ovo dvoje skotova- pa tamo su yvijek…

 17. Kolja, ako ne pročitaš najnoviji tekst poprednjeg srpskog realpatriote o maestralnoj kolaborantskoj ekvilibristici, srpskih vlasti, završit ćeš u večnoj tami neznanja.

 18. kakav zloduh Titoizma?????
  pa Tito se dokazao na Sutjesci da nije prodana sitna dusa……
  svi cetnici su se povukli iz obruca jer ih je neko iz komande Wermahta obavestio da se sprema velika ofanziva i da ce Nemci pobiti sve bandite koji se zateknu ispod Durmitora i okolni planina……
  Draza lepo pokupi svoje cetnike i pobegne za Srbiju…..
  jadni partizani nisu bili te srece,niti ih je ko obavestio niti su znali da su upali u stupicu…..
  smatra se prema nemackim istoricarima da je samo na Sutjesci pobijeno oko 15000 partizana od toga vise od 2000 zena bolnicarki koje su brinule o ranjenicima……
  i sam Tito zamalo nije izgubio glavu i da nije bilo Konstantina Popovica koji je probio obruc bas na delu koji su drzale ustase i Tito bi nastradao…..
  tako da je gnusna laz da su Partizani i Ustase bili u kolaboraciji…..
  poredjenje je u najmanju ruku neumesno jer svaka budala zna da cetnici nisu ni jedan metak ispalili na Nemce na Sutjesci…
  pasivno su posmatrali sa strane,zavijali duvan i gledali kako Nemci sa psima traze partizane po rupama i kako ih ovi cepaju zubima do smrti…..
  nije Tito bio zloduh vec ove vase pobegulje koje su zbrisale na vreme pre zatvaranja obruca.

 19. mozda je Tito bio hrvat ali ste zaboravili da Titoizam nikako nije ideologija nacionalizma…..
  naprotiv Titoizam je derivat kominterne pa prema tome internacionalna premisa je primarna…..
  po neka budala je izlazila iz okvira Titoizma poput ovog Steve Krajacica,Nikole Ljubicica ali u sustini to je bila internacionalna ideologija van nacionalni obelezja..
  Internacionalizam je u to doba bio isti za sve..
  danas nije jer je kominterna smrcu Josifa Visarionovica polako izbledela i na kraju potpuno nestala…..
  da ne kazem ugasila se jer Kim Dzong u S.Koreji ima neka obelezja te epohe ali ni priblizno kao Stalin.
  liberal kapitalizam je samo dobio krila onog dana kad je Staljin umro,svugde u svetu pa i na mizernom Balkanu..
  ljudi grade ideologije ne roboti za sklapanje automobila u Fijatu.

   • ne zajebavam ja nikog samo iznosim istorijske cinjenice koje ovaj analiticar Dragoljub preskace kao da je on pravio istoriju a ne neki ljudi pre nego se on i rodio…..
    nepobitna cinjenica je da se Tito i partizani za vreme agresije Wermahta na Yugoslaviju drzao vise nego junacki……
    dali je ikad neka cetnicka jedinica ili divizija,korpus ili sta vec pretrpeo tolike gubitke koliko su partizani pretrpeli na Sutjesci?????
    neka se zapita malo taj analiticar pre nego olako prikaci epitet zloduha nekom ko se branio od dusmana i zloduha odaslanih iz Berlina ideologijom toliko zlodusnom da su sebe smatrali “”izabranim”” , “”odabranim”” narodom….
    po cemu su to oni “”odabrani””??????
    sta to oni imaju sto svaki covek nema????

    • Ma, tako: ” pretrpeo tolike g u b i t k e”! , a da je uspio povesti jos koju tisucu Srba, pa jos bi koja tisuca pre
     trpela. In Ordnung!
     Neovisno, najebo si, ako li te , recimo novoformirani Srbin Kolja uvati, pa , naravno, koljovski uhvati smisao

     • pa sta ti mislis da je na Sutjesci samo trpeo srbin u partizanima???????
      procitaj malo historiju Uzelac pa vidi koliko je hrvata poginulo iz Prve i Druge Dalmatinske brigade na brdu Ozren,Vucevu,Milinkladama…..
      vise nego srba mozda…..
      na Sutjesci jedino su dobro prosle tvoje ustase i Drazini cetnici…..
      tvoji domobrani u komori Nemcima kuvali pasulj i alpsku kobasicu a Drazini cetnici kad su obavesteni da Nemci krecu u operaciju Swartz svi zbrisali sa Durmitora u Srbiju….
      dakle ako je rec o saradnji i kolaboraciji nema bolji saradnika i zloduha od cetnika i ustasa sa Nemcima na Sutjesci…..
      moze se reci da niko,nikad nije bolje saradjivao sa Swaburinama od kad postoji Schwabenlend od cetnika i ustasa davnog leta 1943.
      to je primer za sva vremena ne samo za danas ko ima i malo mozga u glavi.

 20. Господине Анђелковићу, рука и перо Вам се позлатили што пишете о Пуниши Рачићу као српском патриоти.
  Коментари су слика српске беде.

   • Није тешко видети основно – Анђелковић је написао текст о Пуниши Рачићу који се жртвовао робијањем да би прекинуо ругање Хрвата српском страдању и подвигу, а коментари немају никакве везе са овом темом. Чини ми се да је Анђелковић једини одговорио данашњим Хрватима поводом њиховог извртања чињеница, па је зато заслужио нарочито поштовање. Оно би требало да обавезује коментаторе макар у томе да се држе теме.
    Који је смисао јавног држања часа анатомије Сератлићу ? Био је у много земаља , радио је против Срба. Огромној већини Срба није било стало до српства , него до југословенства. Неки се никад нису вратили српству, а Сератлић својим писањем показује да јесте. Како рече Михиз, и данас у сваком Србину чучи по један Југословен. Сератлић макар данас делује српски, а неки то не чине ни данас. Као , на пример, српска језичка струка која ни данас неће да се одрекне језичког заједништва са Хрватима, заснованог Новосадским књижевним договором из 1954.г. Хрвати су га напустили још 1967. а Срби су имали своје Друштво српско-хрватског језика чак и после крвавог распада Југославије . Драгољуб Збиљић користи сваку прилику да укаже на погубност по Србе остајањем у српско-хрватском филолошком програму уместо да се врате српском филолошком програму . Сератлић је то приметио и указао на значај Збиљићевог ангажовања. Истовремено Узелац се руга Збиљићу предлажући га за министра памети.

 21. Свако детаљније полинаучно истраживање може да покаже и докаже да готово све што је међу Србима издајничко пише наметнутим Србима латиничким, хрватским писмом. Међу тим издајницима разлика је само у томе да око половина њих није свесна тога, јер им је латиница заблудом наметнута као, кобајаги, “и српско писмо”, а друга половина се отворено гади ћирилице зато што је она српско писмо. Прву половину издајника, као обмануту, успела би да опамети и нормално преобрати да српски језик пишу српским писмом када би власт и лингвисти тачно обавестили зашто је Србима смишљена заблуда да замене своје ћириличко писмо и када би и српски језик, као сваки други језик у Европи, нормирали само на једном (наравно, српском) писму. А друга половина би тешко пристала да пређу на своје писмо, јер су они индоктринирани као тешки антисрби и не могу да замисле своје писање српском азбуком.

 22. Gospodine D.Z. nemam potrebe da ti se pravdam,ovo moje sokocelo sto koristim za internet ne moze da se prebaci na cirilicu,molio sam sinove da mi nameste,deca probala i kazu ne moze.Jeste sranje ne koristiti svoje pimo,a ko ce ako necemo mi.koji smo Srbi,.Moram potruditi se da mabavim drugo sokocelo,i meni je krivo zbog ovoga .Ako hoces poslusaj pesmu od Milana Mice Petrovica,zove se Oprosti mi brate mili 1984,snimljena u Cikagu,opevao je nas onakve kakvi smo bili i ostali.

  • Вама је опроштено, наравно. Ви пишете из нужде туђим писмом, а добро је да Срби уче и знају и то писмо. Ето, из нужде. Нисте Ви криви што су Вам продали “сокоћало” које у програму нема српско писмо.

   • Хвала Вам. Послушао сам песму “Опрости ми…”. Одлична песма. Сада ћу да слушам и друге песме. Нисам за тог певача и одличне песме знао док ме нисте упутили. Још једном искрено хвала!

 23. Verujmi for, nikakva averzija na nivou licnog, no istorija milinkladska samo je za one koji istinu vide u c i nj e n i c i, istinitoj- neistinitoj- samoj- sebi- dovoljnoj, nebitno!, ali takvi ne znaju sta je istorija; u tom smislu i razne dalmatinske brigade, ” saradnja” ustasa
  I cetnika, golubiji let josipa broza i slicnih zivotoubica; nema to, moj for (vor) veze sa i s t o r i j s k i m, a takvih
  Gluposti kao, navodno, istorihskih, u obliku ” knjiga”, puna su djubrista i to dokoni citaju misleci da sticu z n a nj e…
  Istorija, moj for, nije skup cinjenica- ovakvom shvacena svako zlo jesy dobro i obratno… Hvala

 24. Brate D. Zbiljicu uvek stojim na usluzi ,braci svojoj po krvi i krstu,a i svakome rabu BOZIJEMU koji ceni i postuje stradalnicki narod Srpski,a ovo sto ja skrabam po ovomu portalu,kao stariji covek ne pretendujem na to da prenosim nekakva znanja,pamet nego vise licna iskustva koja se nakupila kroz 6 decenija zivota,kao i sa tom pesmom koju sam je slusao davne 1984 godine i patio zbog istinite stvarnosti u njoj opevanoj kao i u drugim njegovim pesmama.Srboljub voli svoj rod vise od icega,osim BOGA,druge narode postujem onoliko koliko i kako su zaduzili rod kojemu pripadam,a pojedinca prema ljudskosti i karakteru.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here