Dušan Buković: IZVESNI PASUSI O VELIKOHRVATSKOM DIKTATORU-HEGEMONISTI JOSIPU BROZU “TITU”

Podelite:

Velikohrvatski diktator-hegemonista Josip Broz “Tito” bio papin počasni kanonik
Beogradski list, „Borba“, od 30. juna 1971. godine doneo je čestitku papi Pavlu Šestom , koju je upitio piligrinski fratar, poklonik sv. Gospe Fatimske, Maleški vitez i njegov POČASNI KANONIK Josip Broz “Tito”, gde stoji:

“Čestitka predsednika Tita papi Pavlu

Predsednik Republike Josip Broz Tito uputio je papi Pavlu VI sledeći telegram:
‘Godišnjica krnuisanja Vaše Svetosti pruža mi prijatnu priliku da Vam uputim iskrene čestitke sa željama za dug život, dobro zdravlje i stalan uspjeh Vaših plemenitih nastojanja u korist pravde, napretka čovečanstva i očuvanja mira u svijetu’…“ (Vidi: Čestitka predsednika Tita papi Pavlu…, „BORBA“, Beograd, 30. jun 1971).

Polazeći od činjenice da je u švajcarskom listu, „Tages anziger“, koji stoji pod uticajem švajcarske masonske lože “ALPINA”, objavljena fotografija velikohrvatskog diktatora-hegemoniste u uniformi Malteškog viteza… (Vidi: „Tages anziger“, Zürich, Švajcarska od 30. marta 1971). Takođe, u hrvatskom listu, “Danica” i na portalu “Hrvatskog fokusa”, objavljeni su pasusi o “Titu”, gde doslovno, stoji:

“Već je bio u pripremi ‘Protokol o suradnji Beograda i Vatikana“, koji je i potpisan naredne godine, 1966. No, to je bio tek početak ‘uređenja odnosa Vatikan – Jugoslavija’. U ožujku 1971. Tito je pozvan u posjet papi Pavlu VI. koji mu je dodijelio povelju ‘Počasnog kanonika Zavoda sv. Jeronima’. Emigracija je bila zaprepaštena, više svećenici nego li obični vjernici. U ‘Hrvatskoj Državi’ Branka Jelića sam dao objaviti u broju od 8. 12. 1970. članak pod naslovom: „Hoće li kardinal Stepinac biti izbačen iz Katedrale“, uz citate oštrih protimbi pok. kardinala bilo kakvoj suradnji s komunističkim režimom (Vidi: Mirko Vidović, »Hrvatski fokus«, 26. 11. 2010 – pasus o Titu i papi Pavlu VI; Tito bio papin počasni kanonik, http://skk.срб/2017/03/10/tito-kanonik/…).

U ovom kontekstu ukazao bih na pasus iz mog članka o Krunoslavu Draganoviću, Brozovom i Pavelićevom emisaru u Vatikanu, gde između ostalog, stoji:

“Draganović je u svemoćnom Vatikanu učinio veliku uslugu Josipu Brozu Titu, reakcionarnom lakeju zapadno-evropskih i američkih obaveštajnih servisa, koji je krunisan u toku 1971. godine sa titulom “POČASNOG KANONIKA” – crkve sv. Jeronima u Rimu. Papa je Brozu dodelio i privilegije, koje je imao i austrijski Car nad Hrvatima…” (Vidi: Katolička crkva u Jugoslaviji, Hrvatski tjednik “Danica”, od 29 rujna/septembra 1971, Chicago, Illinois; Isto: Ante Jerić, “Svića”, broj 135, Dalmatian publishing company, New York, 1971; Tito bio papin počasni kanonik, http://skk.срб/2017/03/10/tito-kanonik/…). ).

Dušan Buković

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here