Dušan Buković: „Srebrenica“ kao antisrpska operacija

Podelite:

„Jedan narod može da preživi svoje budale, čak i one slavoljubive. Ali, izdaju iznutra narod ne može da preživi“ – Ciceron.

Imajući u vidu da su i podjarmljeni ruski kao i „srpski“ boljševici-komunisti sprovodili eksperimentalne i revolucionarne ciljeve zapadno-evropskih i američkih imperijalista-trijalista i da su za njihov račun uništavali sve izvore nacionalne snage u Rusiji i Srbiji, ulažući ogromne napore da ruski i srpski narod prosto materijalizuju iznutra i da ih potpuno poživinče, u čemu su u izvesnoj meri i uspeli.

Nemilosrdno su uništavali vodeći sloj ruske i srpske nacije, razvijanjem prezira i neposlušnosti u odnosu na sve autoritete priznate Hrišćanstvom i uništavanjem tradicija u duhu novog idolopoklonstva pred materijalnim progresom zapadno-evropskih i američkih imperijalista, naročito pred napretkom tehnike i ekonomije, pri čemu hrišćanskoj etici nisu pridavali nikakav značaj. Ovo je podstaklo ruskog emigranta u Francuskoj S. Dimitrijevskog da o boljševičkoj revoluciji donese ovaj sud: „Da bi zauvek potčinili pokorenu zemlju Asirci su odvodili gornje slojeve, nosioce nacionalne kulture u ropstvo, ili su ih uništavali. Na njihova mesta dovođeni su tuđi elementi. Nacija kojoj je oduzeto vođstvo, gubila bi lik i padala u potpuno porobljavanje. Ovim metodama rade i današnji porobljivači Rusije, samo u savršenijem i groznijem obliku i u mnogo većim razmerama. Dok su u starom veku dovođene i uništavane hiljade i desetine hiljada, sada se odvode i uništavaju milioni nosilaca ruske krvi i kulture. Svagde u ruskoj zemlji potiskuju se ruski ljudi i od strane državne vlasti i od stvaralačkog kulturnog rada, oduzima im se mogućnost obrazovanja i najmilimalniji uslovi ljudskog opstanka. ruski se čovek preobraća u tegleću životinju, koja čami u tami prljave štale. Tuđinska vlast nije nikada bila tako moćna, niti je ikada ruski vladajući elemenat bio tako malaksao i nemoćan kad sad…“ (Vidi: S. Dmitrievskiй, Bolьševistskaя revolюciя – эto «ulovka», dlя obmana ruskogo naseleniя v Rossii, Gazeta «Mladorosskaя iskra» – dvuhnedelьnый organ Soюza mladorossov vo Francii , ot 1 oktяbrя 1933, № 33, str. 147).

Svedoci smo, da po ovom gore opisanom modelu izdajnička i podjarmljena, infantilna, degenerisana, inferiorna, denacionalizovana, komunistička, okultna i ideološka beogradska-josipgradska rajetinska elita sprovodi antisrpski program svojih gospodara iz Njujorka, Brisela, Vašingtona, Londona, Pariza, Rima i Berlina na štetu srpskog naroda.

Imajući na umu da se islamski imperijalisti nisu moglu pomiriti turskim porazom u Balkanskom ratu 1912. godine, zato su se spremali za „sveti rat“ protiv Srba, Grka i Bugara – “In 1912 there was a surge of pan-Islamic sentiment among Indian Muslims aroused by the defeat of Turkey in the Balkans wars and the loss of Libya: there was some talk of jihad…

In 1912 the Indonesians were greatly exercised by Turkey’s losses in the Balkan wars and the Italian invasion of Libya. That solidarity of sentiment still remains and is still quite lively…” ( Vidi: G. H. Jansen, Militant Islam, London, England, 1979, str. 100, 131-132).

Da bi se to postiglo, muslimani su čekali kao i svi ostali zapadno-evropski i američki predatori pogodan momenat, da pod okriljem okupatora NATO pakta krenu u „sveti rat“ protiv Srba u Jugoslaviji. Posebno su bili angažovani u udruženom zločinačkom poduhvatu protiv srpskog naroda belosvetski muslimanski-teroristi mudžahedini i zapadno-evropski i američki vidljivi i “nevidljivi komandosi i snajperisti“ prema svedočenju izvesnih publicista, od kojih bismo pomenuli Pitera Bergena (Vidi: Peter L. Bergen, Holy war Inc., – Inside the secret world of Osama bin Laden, New York, 2001 – Piter Bergen, Sveti rat, tajni i unutrašnji svet Osame bin Ladena).

Zato bismo na ovom mestu postavili pitanje: kakva je bila uloga mudžahedinskih, zapadno-evropskih i amaričkih vidljivih i „nevidljivih“ komandosa – terorista u građanskom ratu u Bosni i Hercegovini i srebreničkom zločinu, kada su bez Suda i na misteriozan način streljani zarobljeni vojnici neprijateljskih oružanih formacija, koji su pod okriljem zavojevačkog i svemoćnog NATO-o pakta i korporativne organizacije tz. Ujedinjenih nacija počinili strašne zločine nad srpskim civilnim stanovništvom u Bosni i Hercegovini? Oni bez Suda nisu smeli biti streljani, ali još manje su smeli očekivati spas od anti-srbskog establišmenta zapadno-evropskih i američkih imperijalista i njihovih satelita udruženih u zločinačkom poduhvatu u zavojevačkoj alijansi NATO pakta protiv srpskog naroda.

Postavili bismo još jedno pitanje beogradskom, rajetinskom i internacionalističkom establišmentu u Beogradu-Josipgradu: šta ima Srbija sa građanskim ratom u Bosni i Hercegovini, koja je 90-tih godina HH stoleća postala eksperimentalni poligon NATO pakta i zapadno-evropskih i američkih imperijalista i idolatrista?

Imajući na umu, između ostalih i NATO- novinara, imperijalisu Ed-a Vuliemi-a koji je otkrio izvesne likvidacije srpskih rodoljuba u kojima su učestvovali komandosi SAS-vih terorističkih formacija u Bosni i Hercegovini, koji su samo u jednoj akciji, između ostalih, likvidirali i 15 Srba, koji su bili na straži kod Goražda 1994. godine – “… An SAS officer tells the Guardian how one unit was stranded in the Gorazde enclave in April 1994, and stopped by Serbian patrol. The patrol of 15 Serbs was wiped out within a minute of shooting by the SAS…” (Vidi: Ed Vulliamy, Britain’s war in Bosnia, The Guardian, April 2, 1996; SRNA – London, April 2, 1996, UK’s secret war in Bosnia; Ed Vulliamy, season in hell- understanding Bosnia’s war, New York, 1994; Cameron Spence, All necessary measures – After two years of atrocities, a unit from 22 SAS secretly flies into the former Yugoslavia, London, England, 1999 – Kemron Spens, Sve neophodne mere – posle dve godine zverstava, 22 SAS-va jedinica tajno je odletela u bivšu Jugoslaviju).

Ne ulazeći u nikakve druge komentare, to najbolje ilustruje beogradski list „NOVOSTI“ u kojem su u aprilu 1993, objavljena tri novinska članka pod naslovima „Američko-islamska koalicija pokušava da spreči poraz muslimana na Drini“, „Podrinje i ratna psihoza u režiji islama – Svetske igre oko Srebrenice“. U članku koji je objavljen pod naslovom „U Srebrenici je počinjen jedan od najsvirepijih genocida nad Srbima – Umoreno 1200 pravoslavaca“ , između ostalog, stoji: „Kompletna dokumentacija sa neoborivim dokazima o akterima genocida u kojem je umoreno više od 1.200 Srba.

SVETSKA MEDIJSKA kampanja i smišljena propaganda o napaćenom muslimanskom narodu u Srebrenici, kojom su Srbi satanizovani i ocrnjeni do razmera najvećeg svetskog koljača, napravljena je kako bi se, pored ostalog, sakrila istina i da su muslimani poubijali više od 1200 nedužnih srpskih žena, dece i staraca i da je ovaj grad etnički očišćen od Srba.

Dokumentacija koju je sakupio Milivoje Ivanišević Bata, naučni istraživač Zavoda za kulturu Srbije, predočava dokaze o ovom monstrouoznom zločinu i objašnjava zašto svetski moćnici ne mogu da prihvate istinu o Srebrenici.

Poštujući zakone i norme međunarodne zajednice i institucija u dokazivanju nasilja i zločina nad civilnim stanovništvom, ovaj istraživač nudi neoborive dokaze o muslimanskim zločinima nad srpskim narodom, spiskove počinilaca, dokaze o načinima mučenja, ubijanja, klanja, masakriranja, pljačke, paljenja i uništavanja srpske imovine i naselja.

U DELU dokumentacije o ratnim zločincima, gde su vinovnici razvrstani u tri kategorije argumentovano je da su antisrpsku kampanju i zločine organizovali, podsticali ili izvršavali pripadnici Stranke demokratske akcije koji su i najveći uzročnici tragedije srpskog naroda na ovim prostorima.

Pod neposrednom komandom muslimanskih lidera ili uz njihovo učešće mudžahedini su počinili monstruozne zločine nad više od 1200 srpskih žena, dece i staraca. Od tog zastrašujućeg broja žrtava do sada je utvrđen identitet 684 osobe sa područja Srebrenice.

Zbog zahteva međunarodnih organizacija u materijalima su klasifikovani zločinci, međutim, tu treba podrazumevati dosta prelaznih slučajeva, odnosno da pojedini zlikovci po svojim zločinima pripadaju u dve ili tri klasifikovane grupe. Zahvaljujući predusretljivosti Milivoja Ivaniševića, Novosti su bile u prilici da prve objave spiskove muslimanskih zlikovaca iz Srebrenice i pre nego što ova dokumentacija bude dostavljena UN i međinarodnim organizacijama.

GENOCID nad srpskim narodom organizovali su: Mirsad Kavazbašić …“ (Vidi: U Srebrenici je počinjen jedan od najsvirepijih genocida nad Srbima – Umoreno 1200 pravoslavaca, „NOVOSTI“, Beograd-Frankfurt, 19. april 1993).

Dušan Bukvić

VIDOVDAN

 

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here