Душан Машић који сматра да је у Сребреници био геноцид, подржава покрет #1од5милиона

Поделите:

Душан Машић, који се представља као „новинар“ BBC, покушао је 2015. преко „Твитера“ да скупи 7.000 људи који би, 11. јула, на 20-годишњицу догађаја у Сребреници, легли испред Народне скупштине.

Ево његовог образложења:

„Седамдесет, 700 или 7.000, колико год, то ће бити најмасовнији скуп саосећања са жртвама Сребренице. Број нам није циљ… Заиста покушавамо на разне начине да објаснимо људима да је 8.372 људи нестало или убијено тог дана или тих дана у Сребреници. Постоји читав низ околности због којих ми нисмо могли тада на прави начин да извештавамо шта се десило, али то не оправдава све оно што се данас налази у уџбеницима, не оправдава начин на који људи причају о том злочину. Желео бих да се подвуче црта, да покажемо да смо данас другачији, да Србија 2015. године није исто што и Србија пре 20 година и да смогнемо снаге да признамо шта се десило и да идемо даље”.

Ових дана Машић подиже видљивост покрету 1 од 5 милиона, којег је опозиција одбацила као издајнички јер је срушио бојкот и најавио излазак на изборе.

Подсећамо да је покрет 1 од 5 милиона  блиско сарађивао са Ђиласовим Савезом за Србију и организовао 60 протеста уместо опозиције.

Тај покрет је такође близак западним структурама моћи и има одличне односе са ЕУ парламентарцима. Очигледно је запад Ђиласов део опозиције пустио низ воду, а окренуо се младим аутошовинистичким снагама из покрета 1 од 5 милиона.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here