Ердоган тражи да се исламофобија изједначи са антисемитизмом

Поделите:

ТУРСКИ председник Реџеп Тајип Ердоган сматра да су муслимани на Западу дискриминисани и да зато исламофобију треба изједначити са антисемитизмом.

Ова идеја-иницијатива садржана је у његовој видео-поруци поводом 25 година од закључења Дејтонског мировног споразума.

„Данас је неопходно борити се против антимуслиманских осећања, баш као што се и борба против антисемитизма водила након Холокауста. Видимо да су земље које уче свет о људским правима и демократији шампиони у исламофобији и ксенофобији“.

Према Ердогановим речима, „расистички тероризам, који се понекад брани на председничком нивоу, шири се попут пошасти у многим западним земљама“.

Турски лидер је оценио и да су напади на муслиманске заједнице, џамије и зграде невладиних организација достигли алармантан ниво.

Ердоган је уверен да се европски муслимани суочавају са систематском дискриминацијом, а да су њихова „права и слободе узурпирани“.

После одрубљивања главе наставнику историје у Паризу, француски председник Емануел Макрон предложио је пооштравање контроле финансирања џамија и стварање организације која ће култивисати „просвећени ислам“ пишу Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here