Фејсбук и Твитер цензуришу Трампове објаве!

Поделите:

Kомпаније Твитер и Фејсбук означиле су као потенцијално обмањујућу поруку америчког председника и републиканског кандидата Доналда Трампа, у којој он наговештава да су демократе покушале да покраду изборе.

Твитер је саопштио да је поставио упозорење на твит Трампа због “потенцијално обмањујуће тврдње о изборима”, преноси Ројтерс.

Фејсбук је објавио да се “коначни резултати могу разликовати од прелиминарних, јер ће се бројање гласачких листића наставити данима или недељама”.

“Гласови се и даље броје. Победник на председничким изборима у САД 2020. није познат”, навео је Фејсбук.

Ми смо у великој предности, али они покушавају да украду изборе. Никад им то нећемо дозволити. Гласови не смеју бити предати након затварања биралишта”, написао је Трамп.

“О чему се овде ради? Ово је довољан разлог за одлазак на суд. Ниједна искрена особа не може ово да погледа и да каже да је то нормално и да није забрињавајуће”, пише у Трамповој објави коју је Твитер у међувремену сакрио, наводећи да је споран због могућности да доведе кориснике у заблуду у вези са избрним процесом.

На фотографији се може видети да је на основу 4.261.878 пребројаних гласова, Трамп освојио 2.200.902, а након што је пребројано још 138.339 гласова, његов резултат је остао исти, а сви гласови отишли су Бајдену.

“Чудни преокрети у демократским државама”

Трамп је претходно објавио да му је чудно како је дошло до преокрета у резултатима председничких избора у државама где су демократе на власти, а у којима је био у вођству.

“Синоћ сам водио, врло убедљиво, у многим кључним државама које контролишу демократе. Онда је предност, једна по једна, почела магично да нестаје у изненадним одлагањима. Врло чудно, а “анкетари” су то потпуно и историјски погрешно схватили”, написао је Трамп, али је и тај твит сакривен.

Према последњим резултатима, Трампов демократски противкандидат Џо Бајден преузео је вођство у појединим државама у којима је на почетку предност имао Трамп, међу којима су Висконсин и Мичиген.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here