Филарет Денисенко, расколнички тзв. патријарх кијевски, открио прљаве позадинске игре и шуровање Фанара с Порошенком и Америком

Поделите:

Филарет Денисенко, расколнички тзв. патријарх кијевски и све Украјине, на чију је молбу патријарх Вартоломеј одговорио и доделио “аутокефалију” у Украјини, дао је занимљиву изјаву.

Треба се присетити да је Филарет након тзв. “аутокефалије” и након што је био скрајнут и преварен од Фанара, открио прљаве позадинске игре и шуровање Фанара с Порошенком као и начин на који је Вартоломеј успео да од Филаретове молбе за рехабилитацију и признање аутокефалије, начини своју фанарску сателит квази-Цркву, митрополију кијевску, на канонској територији Руске Православне Цркве, и њеног аутономног канонског дела Украјинске Православне Цркве на челу са Митрополитом Онуфријем.

Филарет је сада изнео још један занимљив детаљ. Филарет тврди да је лично п. Вартоломеј тражио од председника Зеленског да сарађују на уништењу Филаретове УПЦ КП. Такође је изјавио да на томе послу учествује Стејт Департмент САД-а.

Филарет каже да су САД дужне да одговоре да ли подржавају уништење УПЦ КП или не.

Филарет сматра да тзв. митрополит Епифаније (из фанарске “аутокефалне” тзв. ПЦУ) само чека да Филарет умре да би се уселио у његову резиденцију.

Иначе убрзо након ове изјаве Филарет је добио вирус covid-19, а затим је и хоспитализован.

Надам се да ће да се опорави. Сигурно има да открије још много занимљиих детаља, везаних за фанарско-украјински антицрквени пропали пројект звани “аутокефалија”.

Филарет Денисенко, расколнички тзв. патријарх кијевски и све Украјине, на чију је молбу патријарх Вартоломеј одговорио…

Posted by Ведран Гагић on Недеља, 06. септембар 2020.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here