(ФОТО)Невиђена пљачка српске имовине у камп насељу Шумадија у Кумбору у Црној Гори!

Поделите:

Ових дана се одвија невиђена пљачка српске имовине у камп насељу Шумадија у месту Кумбор у Црној Гори, под покровитељством државе Црне Горе.

Сведочанство о том догађају изнела је на свом Фејсбук профилу Марија М. Зарић:

 

Поштоване колеге из свих медија, а поготово оне из црногорских, желим да вам скренем пажњу на пљачку грађана Србије у Црној Гори која се управо дешава у малом месту Kумбор у близини Херцег Новог, а која не верујем да је забележена по начину и масовности још од периода пељешења српских напуштених кућа на ратиштима деведесетих. Наиме, у кампу Шумадија, у којем су одрасле генерације и генерације наследника камп кућица (власника непокретности) на земљишту које је издавано од стране цркве, прво на по 30 и више године, а потом на све мање, док на крају нису потпуно обесправљени и отерани са своје имовине, да бих у последња два дана јавашлук државе Црне Горе која на тој локацији почиње да гради нови хотел, достигао врхунац обесправљивања туђе имовине. Око 50ак пре пар година реновираних и комплетно опремљених кућица је насилно отворено јуче од стране радника фирме која изводи радове под изговором провере да ли се у њима налази још струје, гаса и слично, да би убрзо били спречени да товаре на своје аутмобиле и камионе намештај, клима уређаје, шпорете, фрижидере, грађу, прозоре, врата, водомере, склопке за струју и све што има икакву вредност. Иако су они спречени у намери, са свих страна су се појавили локалци, мештани, и разноразни који су чули шта се дешава, да смо јуче немоћно гледали лешинарење имовине наших донедавних комшија, које лично познајем цео свој живот. Без пардона се носе кревети, каучеви, ормари, санитарије, скидају се врата и прозори… Медији су позвани али нико није дошао, полиција се колико знам такође није појавила, а ноћас шта се све дешавало још не знам и бојим се да одем да видим. Лично сам гледала шта се дешава, а да ме не би провалили да их посматрам, а и да бих се уверила да нико неће да ме спречи одлучила сам да узмем једну обичну пластичну столицу. Не само да сам охрабрена да то урадим, него су ми још после неки локалци донели још две, као што се види на слици. Столице су код мене и чије год да су биће враћене, да се разумемо око тога. Оно што следи је најлуђи део, а то је да се сутра ујутру под окриљем државе тај простор заграђује, и сва та имовина грађана Србије биће прегажена багерима. Бар да су организовали неку аукцију или било шта нормално, или да је дато насјиромашнијим становницима општине. Не, људи су отерани, оставили су све што нису могли да понесу назад за Србију или евентуално продају, а то је било врло ретко, јер се види да је овде планирано да се имовина опљачка накнадно, што би локалци куповали. Рушење је заказано за сутра ујутру, не знам тачно колико сати, и колеге, ако ово није за медије, ја онда не знам шта је, нити знам ишта о новинарству. Уз мало илустрација, морски поздрав из екс братске Црне Горе.

 

Поделите:

1 коментар

  1. Sve je tako.Nadodala bih da mi zvanicno nismo obavesteni o datumu Rusenja kako nam je navedeno u Resenjima o rusenju od strane Ministarstva odrzivog razvoja i turizma.Saznanja o datumu dobijamo preko medija i turista iz Kumbora.Obijanje je izvrseno po nalogu buduceg investitora,nogama i pajserima….i to su nezvanicne informacije.A nakon toga usledila je pljacka kao na ratistu..fidovke, uticnice,plafonjere,vrata,kablovi…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here