Геј активиста Аздејковић прогласио Амфилохија транс иконом, а ево и због чега!

Поделите:

Геј активиста и новинар Предраг Аздејковић прогласио је митрополита Амфилохија транс иконом, након што је у Подгорици са благословом Амфилохија крштена трассексуална особа.

Аздејковић је за Видовдан објаснио да је однос цркве према транссексуалним особама позитиван али му је посебно интересантна Амфилохијева улога у целој причи с обзиром на његове антигеј ставове.

Шта мислите о поступку митрополије црногорско-приморске да благослови крштење трансродне особе? 

Аздејковић: МЦП је у свом саопштењу за јавност објаснила овај догађај речима да се црква „сусретала са овим проблемом и раније, те слични случајеви нису никаква новост, нити представљају неки наводни црквени ‘модернизам’ и ‘либерализам’ по мери господара овога света, већ су одговоран однос према изазовима са којима се Црква сусреће у новије време”.

Како гледате на то с обзиром да је митрополит Амфилохије познат по својим антигеј изјавама?


Аздејковић: Још раније је СПЦ износила позитивно мишљење према транссексуалним особама, тако да то није никаква новост. Нама је само интересантно да је у целој причи Амфилохије који има изразито хомофобичне изјаве и поступке.

Како тумачите подршку америчке амбасадорке у Подгорици митрополиту Амфилохију дан након крштења транс особе?

Аздејковић: Ово позитивно мишљење цркве према транссексуалним особама није усамљен случај. И ислам је благонаклон, тако да имате случај да су многи хомосексуалци у Ирану променили пол, јер као хомосексуалци могу бити убијени, а прихваћени од друштва као транс жене.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here